Skip to main content

JYSK ima veći fokus na online prodaju

Datum: 29/05/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Careers & HR , E-Business , People , Sales Growth , Seamless Cross Channel , Strategy , Technology

Tokom proteklih nekoliko godina JYSK je prošao kroz brzi razvoj u E-businessu. Sada, nove snage moraju osigurati da JYSK održi taj tempo.

Sarah Melgaard Johansen je s JYSK-om šest godina, ali na poziciji Sales Manager za online prodaju je potpuno nova. Isto važi i za opis njenog posla jer je funkcija ovog posla nanovo kreirana.

Hanne Bang Vorre, Director (direktor) za E-business i nova šefica od Sarah, objašnjava:

„Ranije je odgovornost za poboljšanje online prodaje bila podijeljena između raznih osoba, ali sada ukupna odgovornost i pregled okupljeni su na jednom mjestu. JYSK je prošao kroz fantastičan razvoj i sada se taj rast mora održati kako bismo bili pripremljeni za budućnost.“

Hanne Bang Vorre, Director za E-business (lijevo) i Sarah Melgaard Johansen, Sales Manager za online prodaju.
Hanne Bang Vorre, Director za E-business (lijevo) i Sarah Melgaard Johansen, Sales Manager za online prodaju.

 

Punom brzinom

E-business je područje koje se vrlo brzo razvija i JYSK mora držati korak kako sa konkurencijom, tako i sa klijentima koji stalno mijenjaju obrasce potrošnje.

„Pitanje je međusobnog djelovanja između prodavnice i online prodaje da bismo mogli nadmašiti konkurenciju. Stoga trebamo neprestano optimizirati međusobno djelovanje kako bismo izvukli najbolje iz oba svijeta.” 
- Hanne Bang Vorre, Director za E-business

U isto vrijeme, online prodaja je područje koje različito funkcionira u raznim zemljama, pogotovo vezano za plaćanje i dostavu.

„Često su opcije plaćanja i dostava krucijalni u vezi toga da li će kupac odabrati JYSK, ili neće - pa stoga moramo pobliže pogledati u očekivanja u svakoj zemlji i u većoj mjeri usmjeriti našu ponudu", kaže Hanne.

To je tačno jedno od najvažnijih područja fokusa za novog Sales Managera internet prodaje.

„Jedno od prvih područja fokusa na mom novom položaju jeste razvoj strategije za dostavu i kampanje za dostavu za svaku zemlju," kaže Sarah.

JYSK kao jedinstvena cjelina

Čak i ako je fokus za novog Sales Managera za online prodaju optimiziranje online prodaje, napor bi također trebao pomoći u kreiranju saobraćaja ka prodavnicama, na primjer preko opcija „Klikni i preuzmi" i „Naruči putem interneta", „Preuzmi u prodavnici" (OOPUS).

„Pitanje je međusobnog djelovanja između prodavnice i online prodaje da bismo mogli nadmašiti konkurenciju. Stoga trebamo stalno optimizirati međusobno djelovanje kako bismo izvukli najbolje od oba svijeta," kaže Hanne.

Percipirati JYSK kao jednu cjelinu također je od suštinske važnosti za način na koji Sarah namjerava raditi. 

Sarah
„Potrebno je čvrsto stajati na nogama kako bismo održali korak sa razvojem. Novi trendovi se stalno javljaju. To je uzbudljiv izazov,' kaže Sarah.

„Ako se suočimo sa izazovima kod online prodaje u jednoj od zemalja, objašnjenje bi moglo biti nešto potpuno drugo od webshopa date zemlje. Ukupna perspektiva je jedna od stvari koje planiram ojačati," kaže Sarah.

Dijeljenje znanja u svim zemaljama

U isto vrijeme, Sarah će usporediti sve zemlje i ojačati fokus u onim zemljama kojima online prodaja ide jako dobro.

„Ne smijemo se fokusirati samo na zemlje koje se suočavaju sa izazovima. Trebamo biti bolji u dijeljenju najbolje prakse u sklopu interneta u svim zemljama," kaže Sarah.

Na svom novom položaju, Sarah će takođe doprinijeti tome da online prodaju približi njenom ranijem odjelu, Sales & Expansion (Odjel prodaje i razvoja), kako bi tu takođe ojačala saradnju.

„Prednost je što mogu iskoristiti svoje ranije iskustvo u prodaji stečeno na položaju u odjelu Sales & Expansion te što posjedujem temeljito znanje o načinu kako JYSK radi sa ključnim brojevima u prodaji," kaže Sarah.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office