Skip to main content
Most Attractive Store Winner

JYSK Brašov 3 u Rumuniji je izabrana za najatraktivniju prodavnicu

Датум: 11/06/2019

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Категорија: Attractive Stores

U poslednja tri meseca, JYSKove prodavnice iz 19 zemalja su se takmičile za titulu najatraktivnije prodavnice. Krajem maja, prodavnica JYSK Brašov 3 iz Rumunije je osvojila pehar za najatraktivniju prodavnicu.

Michael Olesen, Head of Retail Operation (operativni voditelj maloprodaje) i Fokke Been, Regional Concept Manager (regionalni menadžer za koncept prodavnice), posetili su prodavnicu kako bi dodelili pehar i čestitali svojim kolegama. Tokom posete, GOJYSK.com ih je pitao šta je tim uradio kako bi osvojio prvo mesto.

Michael Olesen je objasnio zašto su odabrali JYSK Brašov 3 za pobednika:

„Prodavnica je fantastična. Deo sa nameštajem i police su dobro popunjeni, a pored toga, članovi osoblja su sa osmehom usluživali kupce umesto da samo vode nas kroz prodavnicu. Kada je u pitanju atraktivnost prodavnica, cilj nam je da prodavnice budu lepe, ali to je samo jedan od preduslova za pružanje najbolje usluge našim kupcima.“

Pobednik izbora za najatraktivniju prodavnicu
Michael Olesen, Head of Retail Operation, dodeljuje pehar i diplomu koju prima Beatrice, Sales Leader (vođa prodaje) u prodavnici JYSK Brašov 3.

ZAVRŠNA RUNDA

Kada Country Manageri (menadžer u zemlji) pronađu najatraktivnije prodavnice u svojim zemljama, biraju se tri najbolje među njima.

„Posetili smo Sundalsera u Norveškoj, Sore u Danskoj i Brašov 3 u Rumuniji.  Doživeli smo fantastično iskustvo prilikom posete ovih prodavnica, razgovarali sa Store Managerima i osobljem prodavnice i videli šta to oni rade drugačije u odnosu na druge prodavnice. Bilo je sjajno čuti da oni zapravo koriste naše alatke. Oni rade u skladu sa našim smernicama, koriste naše alatke za mobilnost i MYJYSK, a zatim, kada uoče nešto tokom jutarnjeg obilaska ili u oblasti za koju su odgovorni, oni to jednostavno isprave. Nema velike tajne – oni samo to rade“ – objašnjava Michael Olesen, Head of Retail Operation.

Pobednik izbora za najatraktivniju prodavnicu
Osoblje je nastavilo da uslužuje kupce tokom posete.

„Prodavnica u potpunosti odražava fokus koncepata. Pored toga, veoma su posvećeni detaljima. Svi detalji opisani u konceptu su primenjeni u prodavnici. Magacin je fantastičan, osoblje je dobro, rade na mobilnosti onako kako maloprodaja kaže da treba“, kaže Fokke Been, Regional Concept Manager.

LEPŠE PRODAVNICE, SREĆNIJI KUPCI

Michael i Fokke se slažu da, kada organizujemo takmičenje, prodavnice podižu lestvicu tako da se generalno poboljšava atraktivnost prodavnica. Međutim, Michael Olesen uočava i da su JYSKove prodavnice generalno atraktivnije, ne samo tokom takmičenja.

„Gde god da odem, čak i u slobodno vreme, uvek posetim najbližu JYSKovu prodavnicu. Tako sam video neke fantastične prodavnice. Zaposleni koji su u JYSKu nekoliko godina, kreću se u pravom smeru. Bilo je sjajno videti da naš uobičajeni koncept prodavnice takođe ima finaliste, tako da smo u finalu imali prodavnice iz koncepta 3.0 i 2.0. To je lepo, jer je osoblje prodavnice dužno da obezbedi da prodavnice sjajno izgledaju.“

Pobednik izbora za najatraktivniju prodavnicu
Michael Olesen, Fokke Been, Andreea Zahanagiu, Raul Ardelean i George Gâjgan tokom posete.

UJEDINJENI TIM

Osoblje prodavnice JYSK Brašov 3 je sa entuzijazmom primilo vest. Tokom posete, sve vreme su bili nasmejani i sa pomešanim osećanjima: sreće, ponosa i skromnosti.

U isto vreme, oni su usluživali kupce, koji, u Rumuniji, obično traže rešenja, tako da postavljaju mnogo pitanja kako bi pronašli proizvod koji odgovara njihovim potrebama.

KAKO NAPRAVITI ATRAKTIVNU PRODAVNICU

„Počnite od osnova. Osnove su opisane u konceptu. Posmatrajte očima kupca, šta oni očekuju kada dođu u prodavnicu. Uslužite ih, budite im od pomoći. Ako dobro postavite osnove i prodavnica je dobra, od vas zavisi hoćete li iznenaditi kupce iskustvom na visokom nivou.“

- Fokke Been, Regional Concept Manager

„Pre svega, ovo takmičenje je omogućilo da bliže sarađujemo kao tim. Postali smo deo tima u različito vreme, neki od nas su novi članovi, dok su drugi ovde od dana otvaranja. Ovo takmičenje je ujedinilo tim i povećalo učinak osoblja. Uočili smo naše nedostatke, videli smo na čemu treba više da radimo i poboljšali smo aspekte na koje su nam ukazali u prethodnim rundama takmičenja“, kaže Beatrice Alina Tudorie, Sales Leader u prodavnici JYSK Brašov 3.

Ovde pogledajte još fotografija iz prodavnice Brašov 3:

Poseta pobedniku u izboru za najatraktivniju prodavnicu (foto-galerija)

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office