Skip to main content
Most Attractive Store Winner

Brașov 3 u Rumuniji imenovan za JYSK-ovu najatraktivniju prodavnicu

Datum: 11/06/2019

Author: Raluca Dascălu, Communications and PR Manager

Kategorija: Attractive Stores

U protekla tri mjeseca, JYSK prodavnice iz 19 zemalja su se takmičile za titulu najatraktivnije prodavnice. Krajem maja, JYSK Brașov 3 iz Rumunije osvojila je trofej najatraktivnije prodavnice.

Michael Olesen, Head of Retail Operation (operativni voditelj maloprodaje) i Fokke Been, Regional Concept Manager (regionalni menadžer za koncept prodavnice), posetili su prodavnicu kako bi dodelili pehar i čestitali svojim kolegama. Tokom posjete, GOJYSK.com je pitao šta je tim uradio da bi došao na prvo mjesto.

Michael Olesen je objasnio zašto su izabrali JYSK Brașov 3 kao pobjednika:

„Prodavnica je bila fantastična. Prostor za namještaj i police su bile dobro popunjene i, povrh toga, članovi osoblja su se smješkali i zapravo su usluživali kupce, umjesto da samo šetaju s nama. Kada gledamo atraktivne prodavnice, cilj nam je da prodavnice budu lijepe, ali to je samo preduslov da našim kupcima pružimo najbolju uslugu."

Pobjednik takmičenja za najatraktivniju prodavnicu
Michael Olesen, Head of Retail Operation, dodjeljuje trofej i diplomu Beatrice, Sales Leader (voditeljici prodaje) u JYSK Brasov 3.

ZAVRŠNI KRUG

Nakon što su menadžeri zemlje pronašli najatraktivnije prodavnice u svojim zemljama, izabrane su tri najbolje prodavnice.

„Posjetili smo Sunndalsøra u Norveškoj, Sorø u Danskoj i Brașov 3 u Rumuniji.  Posjeta ovim prodavnicama bila je fantastično iskustvo da razgovarate sa menadžerima prodavnica i osobljem prodavnice, i da vidite šta je to što oni rade drugačije od drugih prodavnica. Bilo je zadivljujuće čuti da je ono što oni rade zapravo jeste da koriste naše alate. Oni rade prema našim smjernicama, koriste naše alate za mobilnost, koriste MYJYSK i onda, kada ugledaju nešto u jutarnjem obilasku ili području za koje su odgovorni, oni to naprosto poprave. To nije velika tajna - oni to jednostavno rade“, objašnjava Michael Olesen, Head of Retail Operation.

Pobjednik takmičenja za najatraktivniju prodavnicu
Osoblje je nastavilo da uslužuje kupce tokom posete.

„Prodavnica odražava puni fokus na koncepte. Oni su takođe veoma posvećeni detaljima. Svi detalji koje opisujemo u konceptu implementirani su u prodavnici. Skladište je fantastično, osoblje je dobro, oni rade sa mobilnim konceptom kao što Maloprodaja kaže da bi trebali,“ kaže Fokke Been,  Regional Concept Manager.

LJEPŠE PRODAVNICE, SREĆNIJI KUPCI

I Michael i Fokke se slažu da kada imamo takmičenje, prodavnice podižu granicu i opšta privlačnost prodavnice se povećava. Međutim, Michael Olesen takođe vidi poboljšanje u atraktivnosti JYSK-ovih prodavnica uopšte, ne samo tokom takmičenja.

“Bez obzira gdje idem, i u slobodno vrijeme, posjećujem najbližu JYSK prodavnicu. Vidio sam neke fantastične prodavnice. One koje su već nekoliko godina u JYSK-u idu u pravom smjeru. Bilo je lijepo vidjeti da je naš normalan koncept prodavnica imao i finaliste, u finalu smo imali 3.0 prodavnice i 2.0 prodavnice. To je bilo lijepo, jer je osoblje prodavnice spremno da osigura da imamo lijepe prodavnice.”

Pobjednik takmičenja za najatraktivniju prodavnicu
Michael Olesen, Fokke Been, Andreea Zahanagiu, Raul Ardelean i George Gâjgan tokom posjete.

UJEDINJEN TIM

Osoblje prodavnice JYSK Brasov 3 je bilo oduševljeno kada su čuli vijesti. Tokom posjete, oni su se stalno smješkali, u mješavini emocija: sreća, ponos i stidljivost.

Istovremeno, oni su usluživali kupce, koji su u Rumuniji uglavnom tražioci rješenja, pa postavljaju mnoga pitanja kako bi pronašli proizvod koji odgovara njihovim potrebama.

KAKO IAMTI ATRAKTIVNU PRODAVNICU

„Počnite sa osnovama. Osnove su opisane u konceptu. Gledajte kroz oči kupca, šta očekuju kada dođu u prodavnicu. Uslužite ih, nađite im se. Ako imate dobru osnovu i prodavnica je dobra, na vama je da iznenadite kupca sa iskustvom korisnika na visokom nivou."

- Fokke Been, Regional Concept Manager

„Kao prvo, ovo takmičenje nas je nateralo da se zbližimo kao tim. Postali smo dio ovog tima u različito vrijeme, neki od nas su novi, drugi su ovdje od dana otvaranja. Ovo takmičenje ujedinilo je tim i podiglo radni učinak osoblja. Vidjeli smo naše mane, vidjeli smo gdje trebamo raditi, i poboljšali smo aspekte koje su nam rekli da trebamo poboljšati u prethodnim rundama takmičenja“, kaže Beatrice Alina Tudorie, Sales Leader u JYSK Brasov 3.

Pogledajte više fotografija iz prodavnice Brasov 3 ovdje:

Posjeta pobjedniku najatraktivnije prodavnice (Foto galerija)

Latest news

From burned store to a successful sale

Od spaljene prodavnice do uspješne rasprodaje

07/07/2020 - 15. aprila 2020., JYSKova prodavnica u Ringstedu u Danskoj je pretrpila požar koji je potpuno uništio prodavnicu. Samo osam dana poslije, tim iz prodavnice je organizovao uspješnu "požarnu" rasprodaju preostalih proizvoda.

Jørgen Lund

25 godina kontinuiranog razvoja

01/07/2020 - 1. jula 2020, Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing), Jørgen Lund, proslavio je 25 uzbudljivih godina u JYSKu.

Clara Hjelt

Clara Hjelt kreira odjeću od JYSKovih tekstila

29/06/2020 - Clara Hjelt, danska dizajnerica, pretvara različite JYSKove tekstile, kao što su posteljina i plahte proizvedene u pogrešnoj veličini, u ručno proizvedenu odjeću.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office