Skip to main content
Most Attractive Store Winner

Brașov 3 u Rumuniji imenovan za JYSK-ovu najatraktivniju prodavnicu

Datum: 11/06/2019

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Kategorija: Attractive Stores

U protekla tri mjeseca, JYSK prodavnice iz 19 zemalja su se takmičile za titulu najatraktivnije prodavnice. Krajem maja, JYSK Brașov 3 iz Rumunije osvojila je trofej najatraktivnije prodavnice.

Michael Olesen, Head of Retail Operation (operativni voditelj maloprodaje) i Fokke Been, Regional Concept Manager (regionalni menadžer za koncept prodavnice), posetili su prodavnicu kako bi dodelili pehar i čestitali svojim kolegama. Tokom posjete, GOJYSK.com je pitao šta je tim uradio da bi došao na prvo mjesto.

Michael Olesen je objasnio zašto su izabrali JYSK Brașov 3 kao pobjednika:

„Prodavnica je bila fantastična. Prostor za namještaj i police su bile dobro popunjene i, povrh toga, članovi osoblja su se smješkali i zapravo su usluživali kupce, umjesto da samo šetaju s nama. Kada gledamo atraktivne prodavnice, cilj nam je da prodavnice budu lijepe, ali to je samo preduslov da našim kupcima pružimo najbolju uslugu."

Pobjednik takmičenja za najatraktivniju prodavnicu
Michael Olesen, Head of Retail Operation, dodjeljuje trofej i diplomu Beatrice, Sales Leader (voditeljici prodaje) u JYSK Brasov 3.

ZAVRŠNI KRUG

Nakon što su menadžeri zemlje pronašli najatraktivnije prodavnice u svojim zemljama, izabrane su tri najbolje prodavnice.

„Posjetili smo Sunndalsøra u Norveškoj, Sorø u Danskoj i Brașov 3 u Rumuniji.  Posjeta ovim prodavnicama bila je fantastično iskustvo da razgovarate sa menadžerima prodavnica i osobljem prodavnice, i da vidite šta je to što oni rade drugačije od drugih prodavnica. Bilo je zadivljujuće čuti da je ono što oni rade zapravo jeste da koriste naše alate. Oni rade prema našim smjernicama, koriste naše alate za mobilnost, koriste MYJYSK i onda, kada ugledaju nešto u jutarnjem obilasku ili području za koje su odgovorni, oni to naprosto poprave. To nije velika tajna - oni to jednostavno rade“, objašnjava Michael Olesen, Head of Retail Operation.

Pobjednik takmičenja za najatraktivniju prodavnicu
Osoblje je nastavilo da uslužuje kupce tokom posete.

„Prodavnica odražava puni fokus na koncepte. Oni su takođe veoma posvećeni detaljima. Svi detalji koje opisujemo u konceptu implementirani su u prodavnici. Skladište je fantastično, osoblje je dobro, oni rade sa mobilnim konceptom kao što Maloprodaja kaže da bi trebali,“ kaže Fokke Been,  Regional Concept Manager.

LJEPŠE PRODAVNICE, SREĆNIJI KUPCI

I Michael i Fokke se slažu da kada imamo takmičenje, prodavnice podižu granicu i opšta privlačnost prodavnice se povećava. Međutim, Michael Olesen takođe vidi poboljšanje u atraktivnosti JYSK-ovih prodavnica uopšte, ne samo tokom takmičenja.

“Bez obzira gdje idem, i u slobodno vrijeme, posjećujem najbližu JYSK prodavnicu. Vidio sam neke fantastične prodavnice. One koje su već nekoliko godina u JYSK-u idu u pravom smjeru. Bilo je lijepo vidjeti da je naš normalan koncept prodavnica imao i finaliste, u finalu smo imali 3.0 prodavnice i 2.0 prodavnice. To je bilo lijepo, jer je osoblje prodavnice spremno da osigura da imamo lijepe prodavnice.”

Pobjednik takmičenja za najatraktivniju prodavnicu
Michael Olesen, Fokke Been, Andreea Zahanagiu, Raul Ardelean i George Gâjgan tokom posjete.

UJEDINJEN TIM

Osoblje prodavnice JYSK Brasov 3 je bilo oduševljeno kada su čuli vijesti. Tokom posjete, oni su se stalno smješkali, u mješavini emocija: sreća, ponos i stidljivost.

Istovremeno, oni su usluživali kupce, koji su u Rumuniji uglavnom tražioci rješenja, pa postavljaju mnoga pitanja kako bi pronašli proizvod koji odgovara njihovim potrebama.

KAKO IAMTI ATRAKTIVNU PRODAVNICU

„Počnite sa osnovama. Osnove su opisane u konceptu. Gledajte kroz oči kupca, šta očekuju kada dođu u prodavnicu. Uslužite ih, nađite im se. Ako imate dobru osnovu i prodavnica je dobra, na vama je da iznenadite kupca sa iskustvom korisnika na visokom nivou."

- Fokke Been, Regional Concept Manager

„Kao prvo, ovo takmičenje nas je nateralo da se zbližimo kao tim. Postali smo dio ovog tima u različito vrijeme, neki od nas su novi, drugi su ovdje od dana otvaranja. Ovo takmičenje ujedinilo je tim i podiglo radni učinak osoblja. Vidjeli smo naše mane, vidjeli smo gdje trebamo raditi, i poboljšali smo aspekte koje su nam rekli da trebamo poboljšati u prethodnim rundama takmičenja“, kaže Beatrice Alina Tudorie, Sales Leader u JYSK Brasov 3.

Pogledajte više fotografija iz prodavnice Brasov 3 ovdje:

Posjeta pobjedniku najatraktivnije prodavnice (Foto galerija)

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office