Skip to main content
Charlotta Lindborg

Charlotta stiče nove prilike za napredak u Nemačkoj

Датум: 18/05/2020

Author: Sandra Martinsson, Communications Manager, JYSK Sverige

Категорија: Careers & HR , People

Nakon šest godina rada na poziciji HR Manager (menadžer za ljudske resurse) u JYSKu Švedska, Charlotta Lindborg je preuzela novu ulogu u JYSKu – Head of HR (direktor ljudskih resursa) u okviru DÄNISCHES BETTENLAGER u Nemačkoj.

„Upravo moj slučaj dokazuje da je obećanje dato zaposlenima „Unesite posvećenost – upoznajte mogućnosti“ u potpunosti tačno. Kada neprekidno ostvarujete napredak u kompaniji, sjajno je kada se javi prilika da se oprobate i u nekoj drugoj zemlji i nastavite da pružate doprinos rastu kompanije i pri tome razvijate svoje sposobnosti“, kaže nam Charlotta Lindborg.

Neobičan početak

Charlotta Lindborg posećuje prodavnice sa kolegama u Nemačkoj.Charlotta Lindborg je 14. aprila 2020. okončala zaposlenje u JYSKu Švedska i započela novu avanturu u kompaniji DÄNISCHES BETTENLAGER u Nemačkoj. Međutim, nije sve počelo na očekivani način. 

Pošto je u toku kriza usled pandemije virusa korona, pa su samim tim zatvorene granice i uveden karantin, Charlotta je prvi sastanak sa kolegama održala putem aplikacije Skype. Kada je kasnije krenula na put kolima iz Švedske kroz Dansku sve do nove kancelarije u Nemačkoj, morala da je da se pridržava strogih pravila i prođe granične kontrole. 

Međutim, postepeno su ukidana ograničenja, pa je i više od 970 prodavnica koje su privremeno zatvorene u Nemačkoj polako počelo da se otvara.

„Upoznala sam entuzijastične, motivisane i kompetentne kolege. Posetila sam 8 prodavnica pod najstrožim ograničenjima. Brzo sam se prilagodila novoj situaciji. Mislim da zaposleni u kompaniji DÄNISCHES BETTENLAGER ostvaruju fantastičan učinak u prodavnicama. To je stvarno impresivno kada imamo u vidu aktuelne uslove“, kaže Charlotta.  

Veliko iskustvo u sektoru ljudskih resursa

Charlotta ima bogato poslovno iskustvo, budući da je više od 17 godina provela u sektoru ljudskih resursa u maloprodaji, a preko 10 od tih 17 godina je radila kao HR Manager. U JYSKu je bila na poziciji HR Manager u JYSKu Švedska počev od 2014. Tada se fokusirala na razvoj saradnje između JYSKa Švedska i službe ljudskih resursa.

Nakon šest godina u JYSKu doživite puno toga čime možete da se ponosite, ali je Charlotta naročito istakla strukturu tima koji se razvijao tokom godina. Sada gotovo svaki region ima pouzdane HR Business Partners (poslovni partneri za ljudske resurse) koji posluju nadomak lokalnih ogranaka.

Ona ujedno ističe rad na unapređenju radnog okruženja u čijem su razvoju učestvovali njen tim i ona.

„Uprava, zaposleni u organizaciji, tim za ljudske resurse i druge uslužne funkcije su udruženim snagama uspeli da poboljšaju radno okruženje u JYSKu Švedska na nekoliko nivoa. Dve najnovije ankete o zadovoljstvu zaposlenih ukazuju na to. Mislim da je važno da svi zaposleni radosni odlaze na posao.“ 

Jesper TrappJesper Trapp stupa na novu poziciju u Švedskoj

Jesper Trapp sada preuzima poziciju HR Manager u Švedskoj. Ovo je nova prekretnica u JYSKu i za njega. U periodu između 2016. i 2019. godine, Jesper je bio na poziciji HR Business Partner za JYSK u regiji Kopenhagena u Danskoj.

On će sada preći Eresundski most koji spaja Dansku i Švedsku i pridružiti se JYSKovom timu u Švedskoj.

Jako je lepo vratiti se. Naravno, Danska i Švedska se razlikuju u pogledu jezika i kulture, ali JYSK je potpuno isti. Nisam radio u JYSKu samo 9 meseci, ali jako brzo su počele da mi nedostaju kultura i dinamika koje vladaju u kompaniji. Dakle, kada se javila prilika, bez razmišljanja sam odlučio da treba da se vratim svojoj porodici u JYSKu“, tvrdi Jesper.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office