Skip to main content
Charlotta Lindborg

Charlotta istražuje nove mogućnosti u Njemačkoj

Datum: 18/05/2020

Author: Sandra Martinsson, Communications Manager, JYSK Sverige

Kategorija: Careers & HR , People

Nakon šest godina kao HR Manager (menadžer ljudskih resursa) za JYSK Švedska, Charlotta Lindborg je preuzela novu ulogu unutar JYSKa kao Head of HR (šefica odjela za ljuske resurse) za DÄNISCHES BETTENLAGER u Njemačkoj.

"To pokazuje da je obećanje naših zaposlenika "Donesi posvećenost - iskoristi mogućnosti" stvarno istinito. Kad poput mene napredujete u kompaniji, poseban je osjećaj dobiti priliku za rad u drugoj državi i moći doprinijeti poboljšanju rezultata i unapređenju sopstvenog razvoja", kaže Charlotta Lindborg.

Neobičan početak

Charlotta Lindborg on Store visits with her colleagues in Germany.14. aprila 2020., Charlotta Lindborg je završila svoj put u JYSKu Švedska i krenula na novi put u kompaniju DÄNISCHES BETTENLAGER u Njemačkoj. Ali nije počelo kako je planirano. 

Zbog tekuće krize s koronom, uz zatvorene granice i građane u karantinu, Charlottin prvi sastanak s kolegama morao se odviti putem Skypea. Kad je poslije išla automobilom iz Švedske kroz Dansku putujući prema Njemačkoj, morala je slijediti stroga pravila i proći kroz temeljite granične kontrole. 

Postepeno su se ograničenja popuštala pa se više od 970 prodavnica koje su bile zatvorene u Njemačkoj moglo postepeno ponovo otvoriti.

"Upoznala sam angažirane, motivirane i kompetentne kolege. Posjetila sam 8 prodavnica uz pridržavanje strogih mjera. Moraš se brzo prilagoditi novoj situaciji, a zaposlenici kompanije DÄNISCHES BETTENLAGER obavljaju sjajan posao u prodavnicama. To je stvarno impresivno u ovim okolnostima", kaže Charlotta.  

Mnogo iskustva u odjelu ljudskih resursa

Charlotta ima bogato iskustvo s više od 17 godina rada u odjelu ljudskih resursa u maloprodaji, više od 10 godina kao HR Manager. U JYSKu je radila kao HR Manager za JYSK Švedsku od 2014., gdje se fokusirala na razvoj načina saradnje JYKS Švedske s odjelom ljudskih resursa.

Nakon šest godina rada u JYSKu postoje mnoge stvari na koje može biti ponosna, ali Charlotta posebno naglašava sturkturu koju je tim izgradio tokom godina. Sad svaka regija ima jake HR Business Partners (poslovni partneri u odjelima ljudskih resursa) koji rade u blizini lokalnih operacija.

Također naglašava rad s radnom okruženju koje se kontinuirano poboljšava i u čije razvijanje je bila uključena zajedno sa svojim timom.

"Zajedno s upravom i zaposlenicima unutar organizacije, tim za ljudske resurse i druge funkcije usluge uspio je da poboljša radno okruženje u JYSKu u Švedskoj na nekoliko različitih nivoa. To se očituje i u posljednje dvije ankete o zadovoljstvu zaposlenika. Za mene je važno da svi zaposlenici rado idu na posao". 

Jesper TrappJesper Trapp preuzima funkciju u Švedskoj

U Švedskoj, Jesper Trapp sad preuzima ulogu HR Managera. Za njega to također predstavlja novi korak unutar JYSKa. Između 2016. i 2019. Jesper je bio HR Bussiness Partner za JYSK u Kopenhagenu u Danskoj.

Sad se sprema na put preko mosta Öresund koji povezuje Dansku i Švedsku, kako bi se pridružio JYSKovom timu u Švedskoj.

Sjajan je osjećaj vratiti se. Naravno da postoji razlika između Danske i Švedske u pogledu jezika i kulture, ali JYSK je isti. Bio sam izvan JYSKa samo 9 mjeseci, ali su mi brzo počele nedostajati njegova kultura i dinamika. Tako da, kad se pojavila prilika za povratak, nisam dvojio ni sekunde i vratio sam se u JYSKovu porodicu", kaže Jesper.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office