Skip to main content

Turski pioniri se obučavaju u Bosni i Danskoj

Datum: 04/04/2023

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Expansion

Prevod: www.languagewire.com

JYSK će 4. maja 2023. otvoriti svoje prve prodavnice u Turskoj. Prvi turski kolege u prodavnici su počeli obuku prije nekoliko mjeseci kako bi u potpunosti bili spremni za najbolji početak na JYSKovom novom tržištu.

Huseyin
District Manager Huseyin Yasa.

Kada prvi kupci uđu u dvije nove JYSKove prodavnice koje će se otvoriti u Turskoj 4. maja 2023., dočekat će ih lokalno i iskusno JYSKovo osoblje. Turski kolege su već početkom januara 2023. započeli obuku u rukovođenju, vrijednostima i JYSKovoj prodaji i usluzi.

Prva dva voditelja prodavnice, Muzafer Genc i Metin Hilaloglu, zajedno s regionalnim voditeljem Huseyinom Yasaom su tokom ovog razdoblja dvaput posjetili Bosnu i Dansku radi obuke u prodavnici.

U Bosni su kolege dobili obuku u sistemu MYJYSK, JYSKovom konceptu i radu prodavnice što su samo neke od tema, a istovremeno su pomagali i u ponovnom otvaranju prodavnice. U Danskoj je fokus bio na novom stadiju prodaje i sistemu StoreFront.

“Svi u JYSKu su bili tako ljubazni i otvoreni da, iako sam u kompaniji samo nekoliko mjeseci, imam osjećaj da se radi o skoro dvije godine. Zaista mi se dopada da, neovisno o poziciji, imate pravo i dužnost reći svoje mišljenje i da ćete, ako imate odličnu ideju, biti saslušani”, kaže Huseyin, koji dolazi s pozicije District Manager u kompaniji Victoria’s Secret u Turskoj.

Iskustvo iz maloprodaje

I Metin Hilaloglu dolazi s prethodnim iskustvom internacionalnih maloprodajnih trgovina u zemlji, a o JYSKovom otvaranju je saznao online te je brzo pronašao zajedničke vrijednosti na stranici za karijere.

“Čuo sam da u JYSKu obuka nikad ne završava i to mi se dopada jer se uvijek želim poboljšati. Kad sam prvi put posjetio JYSKovu prodavnicu, bio sam zadivljen što je sve bilo tako jednostavno”, kaže on.

Muzafer Genc je proveo 15 godina u maloprodajnim kompanijama, ali nije mogao propustiti priliku da bude prvi Store Manager za JYSK u Turskoj.

“Smatram da su mjeseci obuke bili vrlo interesantni i to što smo posao dobili 4-5 mjeseci prije otvaranja kako bismo počeli obuku meni zaista pokazuje profesionalnost. JYSK također neprestano ističe koliko je važno zapošljavanje osoblja dosta unaprijed kako bi imali dovoljno vremena za obuku”, kaže on.

Muzafer
Store Manager Muzafer Genc.

Čekanje dana otvorenja

Metin
Store Manager Metin Hilaloglu.

Dok završavaju obuku u novom stadiju prodaje, sistemima, vrijednostima itd., svi jedva čekaju dan otvorenja.

“Siguran sam da će nas kupci u Turskoj zavoljeti. Već poznaju i vole skandinavski dizajn drugih kompanija i prijedloga “uradi sam”. Ali za mene je inovativan pristup kupcima u JYSKu jer je turskim kupcima veoma važno gostoprimstvo. Siguran sam da ćemo biti uspješni”, kaže Huseyin.

Fælles
Obuka u novom stadiju prodaje u Vejleu u Danskoj.

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office