Skip to main content
MYJYSK

Novi sistem upravlja zadacima na mobitelu

Datum: 30/06/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Attractive Stores , Technology

JYSK Nordic uvodi novi sistem upravljanja zadacima da bi se pojednostavio rad u prodavnicama i prikupile bitne informacije na jednom mjestu.

MYJYSK
With MYJYSK employees will be able to receive and complete tasks on smartphones.

Kao prva država u JYSK Nordic, Norveška se prebacuje na novi kombinirani Sistem upravljanja zadacima i intranet u junu 2017. godine. Naziv novog sistema je MYJYSK i mijenja trenutni intranet, JYSKnet. 

Danas postoje mnogi različiti kanali u JYSK-u, gdje se razmjenjuju informacije i zadaci za prodavnice a svrha MYJYSK-a je jasna:

"Naš cilj sa novim sistemom je ukloniti nekoliko različitih platformi na kojima primate informacije o zadacima, tako da se olakša posao zaposlenicima JYSK-a. Cilj je da imamo samo jedan kanal za komunikaciju, a to je MYJYSK," kaže Rass Skov, Head of Retail Operation (voditelj maloprodaje) u JYSK-u.

Sistem je specijalno dizajniran za pametne telefone, koji su uvedeni kao alat za upravljanje mnogim različitim zadacima u svim JYSK prodavnicama. U isto vrijeme MYJYSK pruža pristup svim informacijama koje se trenutno nalaze na JYSKnetu. 

Pruža transparentnost.

Sistem neće samo optimizirati komunikaciju oko zadataka. MYJYSK bi također trebao pružiti bolji pregled različitih zadataka u prodavnicama ostatku organizacije.

MYJYSK će, na primjer, omogućiti da se vidi broj zadataka u svakoj državi posebno - sve od regionalnog nivoa do nivoa prodavnice. To znači da će biti moguće uporediti količinu zadataka od države do države da bi se vidjelo da li je previše posla u prodavnicama.

"Implementacija MYJYSK-a bi trebala dovesti do toga da se obavi više zadataka, što će rezultirati boljim izgledom prodavnica i više vremena će ostati za pomoć kupcima, jer smo sigurni da će informacije biti dostupne svim zaposlenicima," kaže Rass Skov.

Povratna informacija u djeliću sekunde

Sistem će također biti veliko poboljšanje JYSK zaposlenicima u HO zbog transparentnosti. Omogućit će kontrolu nad zadacima; da li su zaprimljeni, ispravno shvaćeni i izvršeni kako je planirano. U MYJYSK-u zaposlenici mogu pratiti zadatak u sistemu i vidjeti status.

"Cilj je da imamo samo jedan kanal za komunikaciju oko zadataka, a to je MYJYSK."
- Rass Skov, Head of Retail Operation u JYSK-u.

"Danas je vrlo teško dati i primiti povratnu informaciju o zadacima koji se odnose na naše prodavnice, jer se predaju usmeno, na primjer, District Manageru (regionalnom menadžeru). Ovako može proći mnogo vremena prije nego povratna informacija dođe do uprave ako čak i uspije doći tako daleko. U MYJYSK-u možete davati povratne informacije o zadacima u djeliću sekunde i biti sigurni da ćete dosegnuti prave primatelje," objašnjava Rass Skov.   

gdje će se uvesti MYJYSK?

  • MYJYSK će raditi kao pilot projekt u Maloprodaji Norveške od 20. juna 2017. godine
     
  • Mađarska, Grčka, Nizozemska i Belgija su trenutno u planu za slijedeću implementaciju MYJYSKa.
     
  • 2018. godine, MYJYSK će se uvesti u ostatak država u JYSK Nordic-u kao i u upravama i distribucijskim centrima.

Rođen na pametnom telefonu

Očekivanja su da će tempo komunikacije u JYSK-u biti brži. Novi sistem je kreiran za uporabu na pametnim telefonima što će uštedjeti mnogo vremena zaposlenicima u prodavnicama. Sada su u mogućnosti da zaprime i izvrše zadatke na mobitelu bez obzira gdje se nalazili u prodavnici. 

"Sistem je vrlo intuitivan i prilagođen korisniku.  Upravo zbog toga očekujemo da neće biti potrebno uložiti mnogo truda u samo uvođenje i obuku za korištenje MYJYSK-a." kaže Rass Skov, koji je već primio pozitivne povratne informacije od kolega u Norveškoj, koji su prvi počeli koristiti sistem.     

Dugoročno sistem ne bi trebao biti samo alat za upravljanje zadacima u JYSK prodavnicama diljem svijeta, nego kao i intranet za cijelu kompaniju.

"Tako prikupljamo sve informacije za zaposlenike u istom sistemu, što će biti velika prednost," kaže Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i DOP) u JYSK-u.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office