Skip to main content

FY23: Menadžeri prodavnice procjenjuju svoju godinu

Datum: 07/12/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Sales Growth , Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Woody, Anna i Nicolas se osvrću unazad na FY23 sa svojim mnogim velikim postignućima i na to kako su prevazišli izazove.

JYSK je nedavno predstavio godišnje rezultate za FY23. Tako je portal GOJYSK.com upitao troje kolega da promisle o posljednjoj finansijskoj godini iz svoje perspektive kao menadžeri prodavnice.

Woody Wittock JBE portret
Woody WIttock, Store Manager

Woody Wittock, Store Manager, Wavre u Belgiji

“Jedan od najvećih uspjeha koji smo imali u prošloj finansijskoj godini je zadržati motiviranost tima kako bismo postigli naš cilj pružanja najboljih ponuda i najbolje usluge našim kupcima u opuštenoj atmosferi.

Najveći izazov je bio poboljšati prodaju u našem odjelu madraca, ali smo izazov savladali i na kraju obavili odličan posao. To smo napravili održavanjem Akademije spavanja ("Sleep Academy") dvaput godišnje kako bi osigurali da cijeli tim zna sve što treba o našim proizvodima. Ovo je također podržalo naš glavni cilj da naši kupci saznaju prednosti kupovine u JYSKu.

Veoma sam ponosan što sam dio kompanije koja zaista koristi svoje vrijednosti. Svaki dan radim s njima zajedno s mojim timom i oni nas čine pobjednicima.”

Anna Ignaczak JPL portret
Anna Ignaczak, Store Manager

Anna Ignaczak, Store Manager, Sieradz u Poljskoj

“Imali smo odlična postignuća kao tim u prošloj finansijskoj godini. Pobijedili smo u dva važna međunarodna takmičenja: godišnjim takmičenjima Golden Eleven (Zlatnih jedanaest) i Best Sales Attitude (Najbolji prodajni stav).

Najveći je izazov bio postaviti pravi put da bismo bili još bolji u smislu naših rezultata i saradnje. Veoma sam ponosna na veliku posvećenost koju sam vidjela kod tima i na njihov profesionalni pristup prodaji koji su pokazali prošle finansijske godine.

Naša prodavnica se nalazi u središnjoj Poljskoj i naš grad ima samo oko 40.000 stanovnika. Zato potičem sve prodavnice, posebno u malim gradovima, da učestvuju u takmičenjima. Svi imamo jednake prilike. Osnova uspjeha je dobro koordinirani i posvećeni tim, koji ja već imam i kakav želim svima vama.

Drago mi je što sam dio JYSKa jer mi daje osjećaj sigurnosti i, stoga, stabilnost i motivaciju za nastavak rada.”

Nicolas Mazzarella JIT portret
Nicolas Mazzarella, Store Manager

Nicolas Mazzarella, Store Manager, Gravellona Toce u Italiji

“Rezultati su bili izuzetni u našoj prodavnici. Ovo je rezultat snažne posvećenosti cijelog tima da se nastavi poboljšavati, što čini osnovu za ostvarivanje naših rezultata. Postigli smo i fantastične rezultate za Attractive Store (Atraktivna prodavnica).

Najveći izazov je sigurno ostati efikasni i motivirani u trenucima najvećeg pritiska. Ali prevazišli smo izazov razvojem zajedničke strategije o tome kako komunicirati s kupcima i kako ostati na pravom putu u prodaji. Izašli smo jači kao tim jer su se svima poboljšale vještine rješavanja problema i komunikacije.

Biti dio kompanije koja se nastavlja širiti me čini motiviranim da doprinesem JYSKovom uspjehu i postignućima. Također je vrlo motivirajuća spoznaja da smo dio kompanije koja nudi stalne prilike za razvoj. Zbog toga se osjećam kao da imam opcije: posao mi dopušta da pravim dugoročne planove i, ako želim, mogu iskoristiti priliku za razvoj.”

Latest news

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i glavni ured

15/02/2024 - JYSK Francuska je otvorio sasvim novu prodavnicu i prešao u novi glavni ured u Metzu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Hvala vam što ste učestvovali u ESS-u

11/02/2024 - Mnogo vam hvala za učešće u našoj anketi ispitivanja zadovoljstva zaposlenih (Employee Satisfaction Survey).

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office