Skip to main content

FY23: Menadžeri prodavnice procjenjuju svoju godinu

Datum: 07/12/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Sales Growth , Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Woody, Anna i Nicolas se osvrću unazad na FY23 sa svojim mnogim velikim postignućima i na to kako su prevazišli izazove.

JYSK je nedavno predstavio godišnje rezultate za FY23. Tako je portal GOJYSK.com upitao troje kolega da promisle o posljednjoj finansijskoj godini iz svoje perspektive kao menadžeri prodavnice.

Woody Wittock JBE portret
Woody WIttock, Store Manager

Woody Wittock, Store Manager, Wavre u Belgiji

“Jedan od najvećih uspjeha koji smo imali u prošloj finansijskoj godini je zadržati motiviranost tima kako bismo postigli naš cilj pružanja najboljih ponuda i najbolje usluge našim kupcima u opuštenoj atmosferi.

Najveći izazov je bio poboljšati prodaju u našem odjelu madraca, ali smo izazov savladali i na kraju obavili odličan posao. To smo napravili održavanjem Akademije spavanja ("Sleep Academy") dvaput godišnje kako bi osigurali da cijeli tim zna sve što treba o našim proizvodima. Ovo je također podržalo naš glavni cilj da naši kupci saznaju prednosti kupovine u JYSKu.

Veoma sam ponosan što sam dio kompanije koja zaista koristi svoje vrijednosti. Svaki dan radim s njima zajedno s mojim timom i oni nas čine pobjednicima.”

Anna Ignaczak JPL portret
Anna Ignaczak, Store Manager

Anna Ignaczak, Store Manager, Sieradz u Poljskoj

“Imali smo odlična postignuća kao tim u prošloj finansijskoj godini. Pobijedili smo u dva važna međunarodna takmičenja: godišnjim takmičenjima Golden Eleven (Zlatnih jedanaest) i Best Sales Attitude (Najbolji prodajni stav).

Najveći je izazov bio postaviti pravi put da bismo bili još bolji u smislu naših rezultata i saradnje. Veoma sam ponosna na veliku posvećenost koju sam vidjela kod tima i na njihov profesionalni pristup prodaji koji su pokazali prošle finansijske godine.

Naša prodavnica se nalazi u središnjoj Poljskoj i naš grad ima samo oko 40.000 stanovnika. Zato potičem sve prodavnice, posebno u malim gradovima, da učestvuju u takmičenjima. Svi imamo jednake prilike. Osnova uspjeha je dobro koordinirani i posvećeni tim, koji ja već imam i kakav želim svima vama.

Drago mi je što sam dio JYSKa jer mi daje osjećaj sigurnosti i, stoga, stabilnost i motivaciju za nastavak rada.”

Nicolas Mazzarella JIT portret
Nicolas Mazzarella, Store Manager

Nicolas Mazzarella, Store Manager, Gravellona Toce u Italiji

“Rezultati su bili izuzetni u našoj prodavnici. Ovo je rezultat snažne posvećenosti cijelog tima da se nastavi poboljšavati, što čini osnovu za ostvarivanje naših rezultata. Postigli smo i fantastične rezultate za Attractive Store (Atraktivna prodavnica).

Najveći izazov je sigurno ostati efikasni i motivirani u trenucima najvećeg pritiska. Ali prevazišli smo izazov razvojem zajedničke strategije o tome kako komunicirati s kupcima i kako ostati na pravom putu u prodaji. Izašli smo jači kao tim jer su se svima poboljšale vještine rješavanja problema i komunikacije.

Biti dio kompanije koja se nastavlja širiti me čini motiviranim da doprinesem JYSKovom uspjehu i postignućima. Također je vrlo motivirajuća spoznaja da smo dio kompanije koja nudi stalne prilike za razvoj. Zbog toga se osjećam kao da imam opcije: posao mi dopušta da pravim dugoročne planove i, ako želim, mogu iskoristiti priliku za razvoj.”

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office