Skip to main content

Virtuelni kupci čine učenje zabavnim

Датум: 26/07/2018

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Attractive Stores , Technology

Nedavno su zaposlenima u JYSKu širom sveta predstavljeni novi materijali za LMS obuku koji učenje čine zabavnijim.

Učenje bi trebalo da bude zabavno. To je filozofija koja stoji iza novih materijala za JYSKov LMS sistem.

Novi kurs prodaje i usluge (Sales and Service kurs) pokrenut je 28. maja i, prema rečima Ivane Dragić Topić, Training Manager (menadžer obuke), nov materijal značajno unapređuje doživljaj korisnika.

„Kada smo uveli MYLEARN, naš novi LMS sistem, upotrebili smo materijale za obuku iz Learning Arene. Iako smo ih malo unapredili i učinili ih dostupnim na mobilnim uređajima, i dalje su bili izrađeni na staromodan način. To znači da su zaposleni morali da pročitaju sav materijal i potom na kraju urade test. Kursevi su nudili mnogo korisnih informacija, ali smo želeli da ih poboljšamo i učinimo iskustvo boljim. Novi materijali su mnogo interaktivniji. Sadrže mnoštvo pitanja, kvizova sa prevlačenjem odgovora i malih elemenata igara. Svaki odgovor pruža povratnu informaciju iz koje korisnik može nešto da nauči. Nadamo se da će ovakav način rada obuku da učini zabavnijom, kao i da će olakšati pamćenje sadržine.“, Ivana objašnjava.

Primer materijala za obuku
Primer novog materijala za učenje.
​​​


Virtuelni kupci

Kada koristite M-learning, rezultat se ne vraća samo kao broj, već kao Facebook ocena virtuelnog kupca.

„Na osnovu odgovora korisnika, virtuelni kupac formira ocenu iskustva usluge kupca. Na primer, da li ga je zaposleni zainteresovao da kupi dodatne ili skuplje proizvode. Na taj način korisnici dobijaju povratnu informaciju sličnu onoj koju svakodnevno doživljavaju u prodavnici.“, Ivana kaže.

Stoga je ona prikupila mnoštvo podataka, kako bi bila sigurna da su pitanja i obuka što bliži stvarnosti.

„Važno je da scenariji obuke budu što bliži „stvarnom životu“ u prodavnicama. Iz tog razloga smo u taj proces uključili menadžere prodavnica i druge kolege iz maloprodaje i ljudskih resursa. Lovrenka Pupić iz V611 u Hrvatskoj nam je naročito mnogo pomogla, pružajući puno korisnih informacija u vezi sa konačnim materijalima.“, Ivana kaže.

Dragos
Dragos Gherman, Store Manager (menadžer prodavnice) u JYSK prodavnici u Military Shopping u Bukureštu.

Brza povratna informacija

Jedan od kolega koji je isprobao novi M-learning je Dragos Gherman, Store Manager u JYSK prodavnici u Military Shopping u Bukureštu.

„Iskustvo je bilo zaista dobro. Mnogo je zanimljivije i zabavnije jer radite sa „stvarnim“ kupcem. Učenje je mnogo lakše kada to nisu samo teorijska pitanja, već stvarne situacije sa brzom povratnom informacijom.“, kaže Dragos.

Kao Store Manager on smatra da je važno da i sam prođe kroz obuku, kako bi znao njen sadržaj pre nego što njegove kolege iz prodavnice prođu obuku.

Srećom i oni su imali vrlo pozitivna iskustva.

„Mojim kolegama se dopada novi sistem. Nisam ih pitao o tome. Nakon što su isprobali nov način učenja, dali su mi tu povratnu informaciju bez mog prethodnog pitanja, i to je, naravno, vrlo pozitivno.“, kaže Dragos.

Lisa
Lisa Nordgård, Store Manager, Örkeljunga u Švedskoj.

Stiže još toga

Sa njim se slaže i njegova koleginica, takođe Store Manager, Lisa Nordgård iz Örkeljunge u Švedskoj.

„Prethodna edukacija na polju prodaje i usluga je sadržavala mnogo teksta i nakon što ga pročitate, morali ste da odgovarate na pitanja. Ovaj nov način edukacije je mnogo zabavniji i zadržava pažnju korisnika putem interakcije. Stavlja nas u situacije koje su vrlo bliske stvarnosti.“, kaže Lisa i nastavlja.

„I meni i kolegama se zaista dopao ovaj nov tip obuke. Mislim da je važno zadržati pažnju korisnika i ova nova alatka to zaista i postiže.“

Do sada su objavljena dva nova tipa obuke na nov način, ali JYSK HR će nastaviti sa radom sve dok se sav materijal za obuku ne unapredi.

Nameštaj i Jorgani su dve nove oblasti obuke koje će biti objavljene.

Primer materijala za obuku
Primer novog materijala za učenje.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office