Skip to main content

Virtualni kupci učenje čine zabavnim

Datum: 26/07/2018

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Attractive Stores , Technology

Nedavno je uposlenicima JYSK-a širom svijeta predstavljen novi materijal za LMS obuku, koji čini učenje zabavnijim.

Učenje bi trebalo biti zabavno. To je filozofija iza novog materijala za JYSK LMS sistem.

Novi kurs za prodaju i uslužne djelatnosti pokrenut je 28. maja, a prema riječima Training Manager (glavnog trenera) Ivane Dragić Topić, novi materijal značajno poboljšava iskustvo za korisnike.

„Kada smo predstavili MYLEARN, naš novi LMS sistem, koristili smo materijal za obuku iz Learning Arene. Iako smo ga malo unaprijedili i učinili mobilnim, materijal je i dalje izrađen na staromodan način. To je značilo da su uposlenici morali pročitati sav materijal i na kraju polagati test. Kursevi su pružili puno korisnih informacija, ali smo željeli da ih poboljšamo i napravimo bolje iskustvo. Naš novi materijal je mnogo interaktivniji. Sadrži mnoga pitanja, kvizove sa prevlačenjem i ispuštanjem odgovora i elemente malih igara. Svaki odgovor daje povratne informacije iz kojih korisnik može učiti. Na ovaj način, nadamo se da će biti zabavnije prolaziti obuku i olakšati pamćenje sadržaja“, objašnjava Ivana.

Primjer materijala za učenje
Primjer iz novog materijala za učenje.

​​
Virtualni kupci

A kada koristite M-učenje, rezultat ne dolazi samo kao broj, već kao Facebook pregled od virtualnog kupca.

„Na osnovu odgovora korisnika, virtualni kupac kreira pregled u vezi sa iskustvom usluga za kupca. Na primjer, ako je uposlenik kupovinu dodatnih ili skupljih proizvoda učinio atraktivnijpm. Na taj način korisnici dobijaju povratne informacije koje su slične onome što on ili ona svakodnevno doživljavaju u prodavnici“, kaže Ivana.

Zbog toga je prikupila i puno povratnih informacija kako bi osigurala da su pitanja i obuke što je moguće bliži stvarnom iskustvu.

„Važno je da su scenariji obuke što je moguće bliži 'stvarnom životu' u prodavnicama. Stoga smo uključili Store Managers (rukovodioce prodavnica) i ostale kolege iz maloprodaje i službe ljudskih resursa. Lovrenka Pupić iz V611 u Hrvatskoj bila je posebno od pomoći pružajući veliki doprinos za finalni materijal“, kaže Ivana.

Dragos
Dragos Gherman, Store Manager u JYSK prodavnici u Bukureštu u prodajnom centru Militari.

NEPOSREDNE POVRATNE INFORMACIJE

Jedan od kolega koji je probao novo M-učenje je Dragos Gherman, Store Manager u JYSK prodavnici u Bukureštu u prodajnom centru Militari.

„Bilo je stvarno dobro iskustvo. Interesantnije je i zabavnije jer radite sa „stvarnim“ klijentom. Mnogo je lakše učiti kada to nisu samo teoretska pitanja, već stvarne situacije u kojima dobijate neposredne povratne informacije“, kaže Dragos.

Kao Store Manager, smatra da je važno proći obuku, tako da znate sadržaj prije nego što ostale kolege u prodavnici prođu istu obuku.

I srećom su takođe imali vrlo pozitivna iskustva.

„Moje kolege su sretni zbog novog sistema, sa time da ih nisam sam pitao, nego nakon isprobavanja novog učenja, sami su dali ove povratne informacije, a da ih nitko nije ni tražio, a to je, naravno, veoma pozitivno“, kaže Dragos.

Lisa
Lisa Nordgård, Store Manager iz Örkeljunga u Švedskoj.

Još toga stiže

I njegova koleginica Lisa Nordgård, Store Manager u Örkeljunga u Švedskoj, slaže se s tim.

„Prethodna edukacija u prodaji i uslužnim djelatnostima sadržala je puno teksta i nakon što je pročitate, morali ste odgovarati na pitanja. Ova nova edukacija je mnogo zabavnija i privlači interesovanje korisnika kroz interakciju i stavlja nas u situacije koje su stvarno bliske stvarnosti“, kaže Lisa i nastavlja.

„I meni i mojim kolegama se zaista dopala ova nova vrsta obuke. Mislim da je važno da privučete interesovanje korisnika, a ovaj novi alat stvarno to radi.“

Do sada su pokrenute dvije nove obuke na novi način, ali služba za ljudske resurse JYSK-a će nastaviti sa razvojem sve dok se ne poboljša sav materijal za obuku.

Namještaj i jorgani su naredne dvije obuke koje će biti dostupne.

Primjer materijala za učenje
Primjer iz novog materijala za učenje.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office