Skip to main content

Virtuelle kunder gjør det morsomt å lære

Dato: 26/07/2018

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategori: Attractive Stores , Technology

Kolleger i alle land er nylig blitt presentert for nytt materiell som skal gjøre det morsommere å holde øvelser.

Det skal være morsomt å lære. Det er filosofien bak det nye materiellet til JYSKs mobile øvelser.

Den nyeste salgs- og serviceopplæringen ble publisert 28. mai, og ifølge Training Manager Ivana Dragic Topic er det en markant forbedring for kollegene.

«Da vi introduserte MYLEARN, brukte vi materiellet fra Learning Arena. Det fikk en ansiktsløftning, men fungerte slik det alltid har gjort. Det innebar at man måtte lese en mengde materiell, og deretter ta en test. Det ga naturligvis mye nyttig kunnskap, men vi ønsket å skape en enda bedre opplevelse. Derfor har vi gjort den nye opplæringen mer interaktiv, så de inneholder massevis av spørsmål, små quizer og elementer fra gaming. Samtidig gir hvert svar øyeblikkelig tilbakemelding fra en virtuell kunde. Ved å gjøre det på den måten blir det forhåpentlig morsommere å gjennomføre øvelsene, og lettere å huske innholdet», sier Ivana.

Learning materials example
Eksempel fra det nye materiellet


Virtuelle kunder

Samtidig betyr det nye systemet at resultatet av treningen ikke bare kommer tilbake som et tall, men som en omtale fra den virtuelle kunden.

«Den virtuelle kunden lager en omtale av opplevelsen basert på svarene i opplæringen. Blant annet om den ansatte fikk solgt flere eller dyrere produkter. På den måten gir den virtuelle kunden en tilbakemelding som ligner det kollegene opplever i butikkene hver dag», sier Ivana.

For å sikre at øvelsene ligner på virkeligheten har hun og kollegene samlet en mengde input som skal sikre at spørsmål og tilbakemeldinger ligner mest mulig på hverdagen.

«Det er viktig at øvelsene ligner mest mulig på virkeligheten. Derfor har vi involvert en rekke kolleger fra HR og retail. Spesielt Store Manager Lovrenkan Pupic fra Kroatia har vært til stor hjelp, og har kommet med mye godt materiell», forteller Ivana.

Dragos
Dragos Gherman, Store Manager i JYSK i Military Shopping i Bucuresti.

Umiddelbar tilbakemelding

En av kollegene som allerede har målt krefter med de nye øvelsene er Dragos Gherman, som er Store Manager i JYSK i Military Shopping i Bucuresti.

«Det har vært en virkelig god opplevelse. Det er mer interessant enn de tidligere øvelsene fordi man jobber med "virkelige" kunder. Det er mye lettere å lære når det ikke bare er teoretiske spørsmål, men reelle situasjoner der man får umiddelbar tilbakemelding», sier Dragos.

Som Store Manager har det vært viktig for ham å måle krefter med de nye øvelsene, slik at han kjenner innholdet før kollegene i butikken møter det.

Og heldigvis har opplevelsene deres vært like positive.

«Kollegene mine er svært positive til de nye øvelsene. Det er faktisk ikke noe jeg har spurt dem om. Etter å ha prøvd de nye øvelsene har de selv kommet med tilbakemeldinger, og det er selvfølgelig svært positivt", sier Dragos.

Lisa
Lisa Nordgård, Store Manager fra Örkeljunga i Sverige.

Mer på vei

Og Store Manager-kollegaen Lisa Nordgård fra Örkeljunga i Sverige er enig.

«Det tidligere materiellet innehold mye man måtte lese, og deretter skulle man svare på spørsmål. Den nye måten å lære på er mye morsommere og mer engasjerende, fordi vi skal agere i situasjoner som ligner svært på virkeligheten», sier Lisa, og fortsetter.

«Både jeg og kollegene er svært glade for denne typen opplæring. Det er viktig å fange brukernes interesse, og det gjør den virkelig.»

Inntil videre består den nye typen interaktiv trening av to moduler, men HR fortsetter å utvikle nye øvelser til alt materiellet er forbedret.

De neste to øvelsene som kommer ut i butikkene gjelder møbler og dyner.

 

Learning materials example
Eksempel fra det nye materiellet

Latest news

Aleš Kisý

Mitt sjette Paralympics

27/03/2024 - Med 5 måneder igjen til starten av de paralympiske leker i Paris, forbereder Aleš Kisý, en tsjekkisk paralympisk medaljevinner, seg til sin sjette paralympisk lek.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italia investerer i medarbeiderutvikling

19/03/2024 - 26. februar lanserte JYSK Italia det første District Manager Trainee-programmet (DMT) ved hovedkontoret i Milano.

FSC Week 2024

JYSK velger ansvarlig skogbruk

18/03/2024 - JYSK deltar igjen i feiringen av skog under FSC® Week 2024.

Legg til kommentar

Husk å holde en god tone:)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office