Skip to main content

Treća godina strategije: Dobre ideje treba da postanu praksa

Датум: 01/10/2016

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: Strategy

Prvog septembra 2016. godine, JYSK je ušao u treću i završnu godinu CUSTOMER FIRST strategije. Ove godine, fokus je na sprovođenju. Razvijen je JYSK Execution model da bismo obezbedili da dobre ideje postanu praksa

Put sprovođenja dobrih ideja može da se čini dugačkim putovanjem punim rizika i upravo zato fokus treba da bude na samom sprovođenju i implementaciji svih tih ideja u JYSK-u.

Upravo sa tom svrhom razvijen je novi JYSK Execution Model, koji u 5 koraka razlaže ceo proces od ideje do izvršenja. Model bi trebalo da pomogne u tome da se obezbedi da se ništa ne „izgubi putem“ kroz celu organizaciju te da se dobre ideje u svim JYSK zemljama sprovedu upravo onako kako su zamišljene.

“Dobre ideje su dobre jedino kada uspemo da ih sprovedemo. Fokus na izvršenju u završnoj godini strategije zamišljen je da bi se obezbedilo da, kada želimo nešto da sprovedemo, to bude što bliže originalnoj ideji, bez obzira da li se sprovodi u Češkoj, Holandiji ili Ukrajini,” kaže JYSK Nordic Managing Director Jan Bøgh.

Jan Bøgh JYSK President CEO

“Pažljivo odrađene pripreme su preduslov da se obezbedi da zaposleni u prodavnicama imaju dobro iskustvo kada sprovedemo nove inicijative." - Jan Bøgh

NOVA STRATEGIJA IGRE 

Povećani fokus na izvršenju, naravno, ne znači da koncepti Competent Service, Attractive Stores i Great Store Management treba da se „pošalju na klupu“. Oni su i dalje važni faktori u sprovođenju CUSTOMER FIRST strategije.

“Sve što je predstavljeno u tekućoj strategiji i dalje se sprovodi ove godine. Veoma sam zadovoljan fokusom na CUSTOMER FIRST, i nemam sumnje da je strategija zaživela u celoj našoj organizaciji te da je svi zaposleni aktivno sprovode,” kaže Jan Bøgh.

Novi Execution Model treba biti viđen kao nova strategija igre, u kojoj svi igrači na terenu treba da pucaju svoje ideje i projekte u mrežu. Takođe, model je razvijen da bi pojednostavio očekivanja o tome šta treba da se sprovede i obezbedio sprovođenje ideja na svim jezicima. Konačno, model nam pomaže i u stavljanju kupca na prvo mesto.

“Kada se usmerimo na baštenski nameštaj, nameštaj itd., važno je da budemo u koraku sa svime da bi naši kupci i dalje doživljavali isti standard koji im pružamo, bez obzira na to u kojoj našoj prodavnici kupuju. Ono što govorimo moramo i da sprovodimo,” objašnjava Jan.
 

10 000 SATI

Jan naglašava da Execution Model ne sme da završi isključivo kao plakat na zidu. Upravo zato je već predstavljen u februaru, dok je o njemu raspravljano na JYSK Management Group seminaru u Himmerlandu u Danskoj u aprilu. Tada je svima predstavljena ideja aktivnog korišćenja modela da bi svi Country Manageri mogli u svojim zemljama da predstave model odeljenjima koja treba da ga upoznaju.

“Bilo je važno da se odvoji dovoljno vremena za proces razvijanja modela te potrebne energije i resursa za treniranje menadžera u njegovom korišćenju. Ovo je priča o 100 000 sati - bilo je potrebno „prenaučiti“ model i fokusirati se na sve detalje da bismo bili sigurni da je zaživeo,” kaže Jan, koji se fokusirao na razvijanje unikatnog modela koji odgovara JYSK-u.

Čak i ako model nije razvijen da ga koriste svi naši zaposleni u prodavnicama, Jan Bøgh veruje da će se efekti iscrpnog predstavljanja modela i povećani fokus na izvršenju osetiti u svim JYSK prodavnicama.

“Pažljivo odrađene pripreme su preduslov da se obezbedi da zaposleni u prodavnicama imaju dobro iskustvo kada sprovedemo nove inicijative. To znači da predstavljanje mora biti na visokom nivou, da bi svi zaposleni znali koji su njihovi zadaci. Ne želimo da reskiramo traćenjem vremena na dupli posao ako prvi puta ne uspemo da pogodimo sa projektom,” zaključuje Jan Bøgh.

JYSK Execution Model

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office