Skip to main content

Trava je zelenija u plavoj košulji

Датум: 15/05/2017

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Careers & HR

Jake vrednosti i jedinstvena korporativna kultura su jedan od razloga zbog kojih je JYSK privlačno mesto za rad.

Ponekad počnete da cenite ono što imate tek kada probate nešto drugo. To je istina sa kojom je većina zaposlenih u JYSKu upoznata jer se broj zaposlenih koji se vraćaju u JYSK konstantno povećava.

„Svakodnevno čujemo iz svih zemalja da se sve veći broj zaposlenih koji su izabrali da nastave karijeru van JYSKa sada vraća u kompaniju“, objašnjava Jan Verhoek, Executive Vice President, HR.

Balaž TamasiKratak boravak

Jedan od tih zaposlenih je Balaž Tamasi iz Mađarske. Započeo je karijeru u JYSK-u 2006. godine kada je postao District Manager. Postao je Retail Manager za Mađarsku 2009. godine i proveo je sedam godina na toj poziciji pre nego što ga je privukla ponuda francuske kompanije Auchan.

„Hteo sam nove izazove i nisam bio siguran da mogu da ih nađem u JYSKu. Auchan mi je ponudio da radim kao Customer Relationship Director i odabrao sam da prihvatim taj izazov“, kaže Balaž.

Međutim, proveo je samo nekoliko meseci u kompaniji Auchan pre nego što je primio telefonski poziv od Jana Verhoeka koji je pitao Balaža da li je zainteresovan da se vrati u JYSK.

Odgovor je bio potvrdan i Balaž Tamasi sada radi na poziciji Head of Retail Operation u JYSKu. I mada je proveo samo nekoliko meseci van JYSKa, dobio je mnogo razloga za razmišljanje.

„Svakodnevno čujemo iz svih zemalja da se sve veći broj zaposlenih koji su izabrali da nastave karijeru van JYSKa sada vraća u kompaniju“, objašnjava Jan Verhoek, Executive Vice President, HR.

„Shvatio sam koliko su, zapravo, jake vrednosti kompanije JYSK i koliko je kompanija zaista jedinstvena. Shvatio sam i da su način na koji radimo sa ljudima, kao i mogućnosti za razvijanje karijere koje nudimo u JYSKu veoma dobri. Istakao bih i svoje kolege jer su oni još jedan važan razlog zbog kog je JYSK odlično mesto za rad“, kaže Balaž.

Daniel van der KlosterKao porodica

Među tim kolegama je i Daniel van der Kloster iz Holandije.

Ona je počela da radi kao Sales Assistant (prodavac) u JYSKu 2010. godine i unapređena je na poziciju Sales Leader, a kasnije je postala Store Manager pre nego što je odabrala da traži nove mogućnosti van JYSKa.

„Dobila sam posao u prodavnici parfema. Uvek me je veoma zanimala šminka, tako da sam pomislila da bi profesionalan rad s tim bio posao iz snova“, objašnjava Daniel.

„Zaista sam srećna što sam ponovo u JYSKu i ne želim više nikada da odem“, kaže Daniel.

Bez obzira na to što je naučila mnogo o šminki i što joj se dopao novi posao, nešto je nedostajalo.

„U JYSKu smo svi kao jedna porodica i to mi je nedostajalo. Osetila sam neku vrstu nostalgije. Nedostajale su mi kolege i kontakt sa JYSK kupcima. U prodavnici parfema kupci često znaju šta tačno žele pre nego što uđu u prodavnicu. U JYSKu morate da razgovarate sa kupcima i da razumete šta im je potrebno da biste im prodali pravi proizvod, a to mi se zaista sviđa“, objašnjava Daniel.

Zbog toga je odlučila da nazove bivšeg kolegu koji radi kao District Manager da sazna da li bi mogla da se vrati u JYSK.

Odgovor je bio potvrdan i 3. maja 2017. godine Daniel je postala Store Manager nove prodavnice u Hazersvudu u Holandiji.

„Zaista sam srećna što sam ponovo u JYSKu i ne želim više nikada da odem“, kaže Daniel.

Filip KroupaMnogo mogućnosti

Ovo je nešto što ima zajedničko sa Filipom Kroupom iz Češke Republike, koji je District Manager Trainee.

Počeo je da radi u kompaniji JYSK 2013. godine, ali ju je napustio posle samo tri meseca da bi ostvario svoj san da otvori vinariju. Ali, kao i Daniel, uskoro su počele da mu nedostaju kolege i duh u JYSKu.

„Važno mi je da postoje mogućnosti za razvijanje karijere, a to je zaista i bio slučaj u JYSKu“, kaže Filip.

„Odlučio sam da bih radije bio deo tima. U JYSK-u zaista dobro radimo zajedno i postoje veoma dobre prilike za izgradnju karijere u JYSKu. Veoma brzo sam shvatio da je to ono što zaista želim“, kaže Filip.

Otkad se vratio u JYSK 2013. godine, već je napredovao nekoliko koraka na karijernoj lestvici, sa pozicije Sales Assistant (prodavca) prešao je na Sales Leader, Store Manager Trainee, Store Manager i sada je District Manager Trainee.

„Veoma mi je važno da postoje mogućnosti za razvijanje karijere, a to zaista i jeste slučaj u JYSKu. Sledeći cilj mi je da budem Retail Manager, ali to zahteva mnogo godina napornog rada na poziciji District Manager, pa je to ono na šta se sada fokusiram“, kaže Filip.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office