Skip to main content

Trava je zelenija u plavoj košulji

Datum: 15/05/2017

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR

Snažne vrijednosti i jedinstvena korporativna kultura dio su onoga što JYSK čini privlačnim mjestom za rad.

Ponekad počnete cijeniti ono što imate tek kada isprobate nešto drugo. Istina sa kojom su se mnogi JYSK-ovi zaposlenici upoznali, budući da broj zaposlenika koji se vraćaju u JYSK stalno raste.

"Trenutno čujemo iz svih zemalja da se sve veći broj zaposlenika koji su odabrali da potraže karijeru van JYSK-a vraća nazad u kompaniju," objašnjava Verhoek, Executive Vice President, HR.

Balazs TamasiKratki boravak

Jedan od tih zaposlenika je Balázs Tamási iz Mađarske. Započeo je svoju karijeru u JYSK-u 2006. godine, kada je postao District Manager. Postao je Retail Manager u Mađarskoj 2009. godine, i proveo je sedam godina na toj poziciji prije nego je bio u iskušenju za ponudu francuske maloprodajne kompanije Auchan.

"Htio sam nove izazove i nisam bio siguran da li ih mogu pronaći u JYSK-u. Auchan mi je ponudio poziciju Customer Relationship Directora, i odlučio sam da prihvatim taj izazov," kaže Balázs.

Međutim, proveo je samo nekoliko mjeseci u Auchan-u prije nego je primio telefonski poziv od Jana Verhoeka, koji je pitao da li je Balázs zainteresiran da se vrati u JYSK.

Odgovor je bio da, i Balázs Tamasi sada radi kao Head of Retail Operation u JYSK-u. I iako je potrošio samo nekoliko mjeseci izvan JYSK-a, dali su mu puno za razmišljanje.

"Trenutno čujemo iz svih zemalja da se sve veći broj zaposlenika koji su odabrali da potraže karijeru van JYSK-a vraća nazad u kompaniju," objašnjava Verhoek, Executive Vice President, HR.

"Postalo mi je jasno koliko su zapravo jake vrijednosti JYSK-a i koliko je ova kompanija zapravo jedinstvena. Također sam shvatio da su način na koji radimo sa ljudima i mogućnosti za karijeru koje nudimo u JYSK-u vrlo dobre. Također bih istaknuo moje kolege, jer su oni drugi važan razlog zašto je JYSK odlično mjesto za rad," kaže Balázs.

Danielle van der KloosterKao porodica

Jedna od tih kolega je Danielle van der Klooster iz Nizozemske.

Počela je kao Sales Assistant u JYSK-u 2010. godine i promaknuta je u Sales Leadera, a kasnije u poziciju Store Managera prije nego je odlučila da potraži nove mogućnosti izvan JYSK-a.

"Dobila sam posao u parfimeriji. Oduvijek me zanimala šminka pa sam mislila da će raditi s njom profesionalno biti posao iz snova," objašnjava Danielle.

"Stvarno sam sretna zbog svog povratka u JYSK i ne želim više nikad otići," kaže Danielle.

Ali iako je naučila puno o šminki i voljela svoj novi posao, nešto je nedostajalo.

"U JYSK-u smo kao porodica i to mi je nedostajalo. Može se reći da sam osjećala nostalgiju. Nedostajali su mi i moje kolege i kontakt sa JYSK-ovim kupcima. U parfimeriji kupci često znaju tačno šta žele prije nego uđu u prodavnicu. U JYSK-u morate razgovarati sa kupcima i shvatiti njihove potrebe da biste im prodali pravi proizvod i to je nešto što stvarno volim," kaže Danielle.

Zato je odlučila da nazove svog bivšeg District Managera da sazna da li bi se mogla vratiti u JYSK.

Odgovor je bio da, tako da je 3. maja 2017. godine Danielle je postala Store Manager potpuno nove prodavnice u Hazerswoude u Nizozemskoj.

"Stvarno sam sretna zbog svog povratka u JYSK i ne želim više nikad otići," kaže Danielle.

Filip KroupaMnogo mogućnosti

Ovo je nešto što ima zajedničko sa Filipom Kroupa District Manager Traineeom iz Republike Češke.

Počeo je raditi u JYSK-u 2013. godine, ali otišao je odmah nakon tri mjeseca slijediti svoj san o posjedovanju prodavnice vina. Ali isto kao i Danielle ubrzo su mu počeli nedostajati kolege i duh u JYSK-u.

"Za mene je stvarno važno da imam mogućnosti u karijeri, a to je stvarno bio slučaj u JYSK-u," kaže Filip.

"Odlučio sam da bih radije bio dio tima. U JYSK-u stvarno dobro radimo zajedno i postoje doista izvrsne prilike da imate karijeru u JYSK-u. Vrlo brzo sam shvatio da je to ono što sam zaista želio," kaže Filip.

Od povratka u JYSK 2013.godine, već je prošao nekoliko koraka na ljestvici karijere od Sales Assistanta do Sales Leadera, Store Manager Traineea, Store Managera i sada District Manager Traineea.

"Za mene je od iznimne važnosti da imam mogućnosti u karijeri, a to je doista bio slučaj u JYSK-u. Moj sljedeći cilj je postati Retail Manager, ali to će zahtjevati mnogo godina napornog rada kao District Manager, a to je upravo ono na što ću se sada fokusirati," kaže Filip.

Latest news

Julia Rhodos

Lokalni angažman povećava B2B prodaju u Grčkoj

19/10/2021 - JYSK Grčka vrlo je uspješan u B2B prodaji (eng. Business to Business). Tajna tog uspjeha su jaka lokalna prisutnost i saradnja.

JYSK team Poland & West Balkan

Ultrabalaton trka 2021. – timski duh i kolegijalnost prije svega

18/10/2021 - Ultrabalaton trka 2021. i kolegijalnost u JYSKu imaju nešto zajedničko. 12 trkača koji su svojim sportskim duhom pokazali šta znači biti kolega u JYSKu.

New JYSK colleagues

Dobrodošli u JYSK – upoznajte troje novih kolega

15/10/2021 - Troje novih kolega upoznat će nas sa svojim iskustvima u prvim danima i sedmicama rada u JYSKu. Dobrodošli u tim, Majo iz Srbije, Miroslave iz Bugarske i Alannah iz Irske. 

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office