Skip to main content
Ville Velin

Od pozicije Retail Manager do Regional Retail Director za 10 godina

Датум: 03/03/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: Careers & HR

Ville Velin uživa na svom putovanju u JYSKu od pozicije Retail Manager (menadžer maloprodaje), preko Country Manager (menadžer za zemlju) do sadašnje pozicije Regional Retail Director (regionalni direktor maloprodaje). On je u januaru proslavio 10 godina rada u JYSKu.

Pre 10 godina, JYSK je imao oko 2000 prodavnica u 34 zemlje. Danas JYSK obuhvata 51 zemlju i preko 3000 prodavnica. Mnogo toga može da se dogodi za 10 godina, a to definitivno može da potvrdi Regional Retail Director Ville Velin.

On je počeo da radi u JYSKu 3. januara 2011. godine kao Retail Manager u JYSKu Finska. 10 godina kasnije, 3. januara 2021, može da proslavi svoju 10. godišnjicu na poziciji Regional Retail Director.

„Zaista san zahvalan što mi je JYSK pružio priliku. U tom trenutku je bilo pomalo hrabro da me zaposle na poziciji Retail Manager. Nikada nisam imao odgovornosti onih razmera koje mi je dao JYSK“, kaže Ville.

Ville Velin
Ville je učestvovao u programu JYSK International Retail Academy, gde su mu društvo pravili Purchasing Director (direktor nabavke) Søren Nissen i Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsednik za marketing, prodaju i širenje) Jørgen Lund između ostalih.

Potpuno nova pozicija

Hrabar potez se isplatio – i za Villea i za JYSK

Ville je prvo unapređen u Head of Retail (glavni za maloprodaju) u Finskoj, zatim kao Country Manager, a prošle godine je dobio potpuno novu poziciju, Regional Retail Director. Ovde je on glavna referenca za osobe na poziciji Country Manager u Finskoj, UK i Irskoj, Zapadnom Balkanu, Ukrajini, Rusiji, Rumuniji i Bugarskoj.

Njegov posao je da osigura da najsnažniji timovi menadžera za zemlje koji postoje isporučuju očekivane rezultate, da se JYSKov koncept optimalno sprovodi u delo i da širenje napreduje prema planu. On je sparing partner za one na poziciji Country Manager i veza između njih i funkcionera u JYSKovom glavnom sedištu.

„Po meni, bitan zadatak je i da se najbolje prakse šire od zemlje do zemlje. Uspeli smo da prepoznamo zemlje i regione koji rade neke stvari bolje od ostatka organizacije i moramo da raširimo ove prakse kako bismo poboljšali učinak“, kaže Ville.

Lični razvoj

Ville je 2014. učestvovao u programu JYSK International Retail Academy, gde JYSK obučava lidere sa potencijalom da postanu međunarodni menadžeri. Ovo je Villeu pružilo mnogo toga, zajedno sa svim iskustvima sa menadžerima koje je imao tokom godina.

„Osećam da kao menadžer imam više obzira, zrelosti i da sagledavam situacije celovito. Sa godinama je definitivno otišlo i nešto nervoze. Agresivno sam gurao sebe i svoje planove, a ponekad sam zbog toga bio pomalo iritantan ili previše stresan za saradnju“, kaže Ville.

Sada Ville nestrpljivo iščekuje da se svet vrati u normalu, kako bi mogao da počne da radi na svojoj poziciji onako kako je predviđeno. On mora da putuje da bi još bolje upoznao timove menadžera za zemlje, kao i kulturu u zemljama za koje je zadužen.

„Želim da posmatram kako se moje zemlje šire i razvijaju jer postoji veoma mnogo potencijala i prilika za širenje. Vidim mnogo izazova u mojoj trenutnoj ulozi i samo želim da radim posao koji ova pozicija podrazumeva na najbolji mogući način“, kaže Ville.

činjenice o Villeu Velinu

  • Živi u Kokoli u Finskoj sa ženom i troje dece.
  • Uživa u raznim sportovima kao što su odlazak u teretanu ili nordijsko skijanje.
  • Leti provodi dosta vremena na svom čamcu na moru.

Karijera u JYSKu:

  • Januar 2011. – decembar 2014: Retail Manager, JYSK Finska
  • Januar 2015. – januar 2016: Head of Retail, JYSK Finska
  • Februar 2016. – januar 2020: Country Manager, JYSK Finska
  • Februar 2020. – sada: Regional Retail Director, JYSK

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office