Skip to main content
Ville Velin

Fra Retail Manager til Regional Retail Director på 10 år

Dato: 03/03/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategori: Careers & HR

Ville Velin har været på en flot rejse i JYSK fra Retail Manager til Country Manager og nu Regional Retail Director. I januar kunne han fejre 10-års jubilæum i JYSK.

For 10 år siden havde JYSK knap 2000 butikker i 34 lande. I dag er JYSK vokset til 51 lande og mere end 3000 butikker. Meget kan ske på 10 år, og det har også været tilfældet for Regional Retail Director Ville Velin.

3. januar 2011 startede han i JYSK som Retail Manager for JYSK Finland. 10 år senere den 3. januar 2021 kunne han fejre sit 10-års jubilæum i en stilling som Regional Retail Director.

”Jeg er virkelig taknemmelig for, at JYSK gav mig chancen. Det var et modigt træk at ansætte mig som Retail Manager dengang, for jeg havde aldrig haft ansvar i samme skala, som JYSK gav mig,” siger Ville.

Ville Velin
Ville deltog i JYSK International Retail Academy sammen med blandt andre Purchasing Director Søren Nissen og Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion Jørgen Lund.

Nyoprettet stilling

Det modige træk blev belønnet – både for Ville og JYSK.

Først blev Ville forfremmet til Head of Retail i Finland, siden Country Manager og sidste år blev han ansat i en helt ny stilling som Regional Retail Director. Her er han den direkte chef for Country Managers i Finland, Storbritannien & Irland, Vest-Balkan, Ukraine, Rusland og Rumænien & Bulgarien.

Hans opgave er at sørge for, at det stærkeste Country Management Team leverer de forventede resultater, omsætter JYSK-konceptet optimalt, og at ekspansionen skrider planmæssigt frem. Han er sparringspartner for Country Managers og forbindelsen mellem dem og JYSK Head Office.

”For mig er det også en vigtig opgave at sprede best practice fra land til land. Vi har set lande og regioner, der har større succes end resten af organisationen, og vi skal sørge for at sprede de erfaringer ud, så vi bliver endnu stærkere,” siger Ville.

Personlig udvikling

I 2013-14 deltog Ville i JYSK International Retail Academy, hvor JYSK uddanner ledere med potentiale til at blive internationale ledere. Uddannelsen har givet Ville stort udbytte ligesom erfaringer fra hans egne ledere gennem årene.

”Jeg føler mig mere betænksom, helhedsorienteret og moden som leder. Årene har helt sikkert slebet nogle kanter. Jeg gik tidligere aggressivt til værks og satte mine egne agendaer først, og det gjorde mig nogle gange en smule irriterende eller stressende at samarbejde med,” siger Ville.

Nu ser Ville virkelig frem til en mere normal verden, så han kan tage hul på sit nye job, som det oprindeligt var tænkt. Rejser er en nødvendig del af at lære Country Management Teams og kulturen endnu bedre at kende i de lande, som han er ansvarlig for.

”Jeg vil se mine lande ekspandere og udvikle sig, for der er så meget potentiale og ekspansionsmuligheder. Jeg ser rigtig mange udfordringer i mit nuværende ansvar, og jeg vil gerne udføre jobbet på den bedst mulige måde,” siger Ville.

om Ville velin

  • Bor i Kokkola, Finland, med sin hustru og tre børn.
  • Dyrker forskellige sportsgrene som fitness og langrend.
  • Om sommeren tilbringer han meget tid i sin båd til søs.

Karriere i JYSK:

  • Januar 2011 – december 2014: Retail Manager, JYSK Finland
  • Januar 2015 – januar 2016: Head of Retail, JYSK Finland
  • Februar 2016 – januar 2020: Country Manager, JYSK Finland
  • Februar 2020 – nu: Regional Retail Director, JYSK

 

Latest news

Deltidssælgere samlet til træning

Deltidssælgere samlet til “den fedeste” træningsdag

23/04/2024 - JYSK samlede i starten af april flere end 250 af vores deltidssælgere til en træningsweekend.

JYSKs orchard in Croatia is open

Jorden rundt: JYSK vælger FSC, Garden-event i Spanien og en ny frugthave i Kroatien

19/04/2024 - Fra tid til anden samler vi op på nylige begivenheder og aktiviteter i nogle af JYSK-landene. Tjek de nyeste ud her.

David under optagelserne

Blev genkendt af kunde: Davids historie nåede ud til hele landet

18/04/2024 - David Skov fra JYSK i Rødovre var med i en kampagne fra Dansk Erhverv, nu bliver han genkendt.

Tilføj kommentar

Husk at holde en god tone :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office