Skip to main content
Ville Velin

Od Retail Managera (menadžer maloprodaje) do Regional Retail Directora (regionalni direktor maloprodaje) u 10 godina

Datum: 03/03/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Careers & HR

Ville Velin je prešao sjajan put u JYSKu, od Retail Managera do Country Managera (regionalni menažder) i sad do Regional Retail Directora. U januaru je proslavio svoju 10. godišnjicu u JYSKu.

Prije 10 godina je JYSK imao oko 2000 prodavnica u 34 države. Danas je JYSK prisutan u 51 države i ima više od 3000 prodavnica. U 10 godina se može puno toga desiti, a to je definitivno bio slučaj s Regional Retail Directorom Ville Velinom.

3. januara 2011. se zaposlio u JYSKu kao Retail Manager za JYSK Finska. 10 godina kasnije, 3. januara 2021. je proslavio 10. godišnjicu na funkciji Regional Retail Directora.

"Stvarno sam zahvalan JYSKu na iskazanoj šansi. Zaposliti me kao Retail Managera u toj situaciji bio je hrabar potez. Nikad prije nisam imao takvu odgovornost kakvu mi je dodijelio JYSK", kaže Ville.

Ville Velin
Ville je učestvovao u JYSKovoj International Retail Academy zajedno s Purchasing Director (direktor nabave) Sørenom Nissenom i Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsjednik za marketing, prodaju i razvoj) Jørgenom Lundom i drugima.

Potpuno nova funkcija

Hrabri potez se isplatio – kako za Villea tako i za JYSK.

Ville je prvo bio unaprijeđen u Head of Retail (šef maloprodaje) u Finskoj, zatim u Country Managera, a prošle godine je imenovan na potpunu novu funkciju kao Regional Retail Director. Tu je direktno odgovoran za Country Managere u Finskoj, Velikoj Britaniji i Irskoj, Zapadnom Balkanu, Ukrajini, Rusiji, Rumuniji i Bugarskoj.

Njegov posao je osigurati da najjači Country Management Teamovi pruže očekivane rezultate, optimalno provode JYSKov koncept i postižu napredak u planiranom širenju. On je sparing partner za Country Managere i veza između njih i JYSKovih Head Office funkcija.

Za mene je također veoma važno da se prošire najbolje prakse u svakoj pojedinačnoj državi. Uspjeli smo da uočimo koje su to države i regije koje su u nekim područjima uspješnije od ostalog dijela organizacije i želimo proširiti te prakse radi poboljšanja performansi", kaže Ville.

Lični razvoj

2014. Ville je učestvovao u JYSKovoj International Retail Academy, gdje JYSK obučava vođe koji imaju potencijal da postanu međunarodni menadžeri. To je Villeu pružilo puno toga, zajedno s iskustvom njegovih vlastitih upravitelja tokom godina.

"Osjećam se obzirnije, potpunije i zrelije kao menadžer. Godine su definitivno smekšale neke "oštre ivice". Agresivno sam isticao sebe i svoje planove, a to me je znalo činiti iritantnim ili stresnim za saradnju", kaže Ville.

Sad se Ville veoma veseli normalizaciji stanja u svijetu i propisnom početku rada na novoj funkciji. Mora putovati kako bi još bolje upoznao Country Management Teamove i kulture država za koje je odgovoran.

"Želim da se države prošire i razviju jer postoji mnogo potencijala i mogućnosti širenja. Vidim brojne izazove u mom trenutnom području odgovornosti i želim obavljati svoj posao na najbolji mogući način", kaže Ville.

Činjenice o Villeu Velinu

  • Živi u Kokkoli u Finskoj sa suprugom i troje djece.
  • Uživa u različitim sportovima, npr. vježbanju u teretani ili skijaškom trčanju.
  • Ljeti provodi puno vremena na moru na svom čamcu.

Karijera u JYSKu:

  • Januar 2011. – Decembar 2014.: Retail Manager, JYSK Finska
  • Januar 2015. – Januar 2016.: Head of Retail, JYSK Finska
  • Februar 2016. – Januar 2020.: Country Manager, JYSK Finska
  • Februar 2020. – sad: Regional Retail Director, JYSK

 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office