Skip to main content

„Mnogo mi znači to što je JYSK odgovorna kompanija“

Datum: 10/09/2018

Author: Laura Roesgaard, Communications & CSR Consultant, JYSK

Kategorija: Product Quality & Safety , CSR , People

Ninna ozbiljno shvata CSR, a pošto je ona novi Compliance Specialist (Stručnjak za usklađenost) u JYSKu, njen doprinos odgovornom upravljanju lancem nabavke je ključan.

U proleće 2018. Ninna Bilstrup Rask je prvi put kročila kroz vrata glavnog sedišta. Ona je tek završila školovanje za poslovnog pravnika i bila je spremna da otpočne novo poglavlje kao Compliance Specialist u JYSKovom odeljenju za nabavku.

Ninna
Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist

„Apsolutno me je iznenadila dubina do koje ide rad u CSR odeljenju. To nije samo prazna priča. Između ostalog, članstvo u inicijativi Amfori BSCI pomaže da se osigura sprovođenje našeg kodeksa ponašanja u delo“, kaže Ninna. 

Amfori Business Social Compliance Initiative (Amfori BSCI) predstavlja sistem za upravljanje lancem nabavke koji osigurava odgovorno vođenje lanca nabavke. Svi članovi sistema BSCI prihvataju zajednički kodeks ponašanja koji, između ostalog, zabranjuje rad dece, prisilni rad, diskriminaciju i korupciju, a pored toga, postavlja zahteve za bezbednost i razumno radno vreme.

Impresionirana sistemom BSCI

Putem rada u JYSKu, Ninna je stekla detaljan uvid u Amfori BSCI. Ninna je impresionirana ovim sistemom iz nekoliko razloga:

„Kada se svi članovi inicijative BSCI pridržavaju istog kodeksa ponašanja, BSCI pomaže da se usklade zahtevi za sve proizvođače. To je važno jer za proizvođače može da bude teško da ispune različite zahteve pojedinačnih kompanija. Tada se više vremena potroši na papirologiju umesto na konkretno uvođenje promena“, kaže Ninna.

O inicijativi Amfori BSCI

  • Amfori BSCI ima preko 2000 članova i više od 50 000 registrovanih proizvođača širom sveta.
  • Nezavisni revizor proverava proizvođače i dodeljuje im ocenu koja odražava njihov učinak u pogledu kodeksa ponašanja.

Drugi aspekt inicijative BSCI koji Ninna voli je usredsređenost na neprekidan razvoj i edukaciju.

„Neprestana poboljšanja su u srcu inicijative BSCI, što je bolje od nerealne ideje da se do cilja stiže preko noći. Kao kompanija, mi pokrećemo te promene“, kaže Ninna.

Svesni odgovornosti

Ninna misli da je važno to što je JYSK svestan svoje odgovornosti kao kompanije.

„Kada ste veliki poput JYSKa, vaši postupci utiču na mnogo ljudi. Mnogo mi znači to što prihvatamo odgovornost koja sa tim dolazi. Sjajno je to što mogu da se osećam dobro kada radim svoj posao“, kaže ona.

BSCI CoC
Svi članovi inicijative Amfori BSCI se vode zajedničkim kodeksom ponašanja, koji se sastoji od 11 principa za odgovorno upravljanje lancem nabavke.

 

Latest news

Lars Larsen

JYSKova sećanja: Srećan rođendan, Lars Larsen!

05/08/2022 - U ovom specijalnom izdanju JYSKovih sećanja, slavimo našeg osnivača, Larsa Larsena.

Ventsislav talks about the future of Logistics

Ventsislav govori o budućnosti logistike

27/07/2022 - Ventsislav Chavdarov je pre godinu dana započeo svoj novi posao kao Logistic Manager u distributivnom centru u Božurištu (DCB). Od tada je DCB realizovao dva nova važna projekta.

Rearrangement with JYSK

6 kolega je osvojilo JYSK renoviranje

20/07/2022 - 6 kolega iz Poljske osvojilo je renoviranje prostora u svom domu uz JYSK proizvode.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office