Skip to main content

"Mnogo mi znači što JYSK preuzima odgovornost"

Datum: 10/09/2018

Author: Laura Roesgaard, Communications & CSR Consultant, JYSK

Kategorija: Product Quality & Safety , CSR , People

Ninna je posvećena CSR-u, a kao novi Compliance Specialist (stručnjak za usaglašenost) u JYSK-u, i ona je ključna za rad sa odgovornim menadžmentom lanca snabdjevanja.

U proljeće 2018. godine Ninna Bilstrup Rask prvi put je ušla u sjedište kompanije. Nedavno diplomiravši kao korporativna pravnica, spremna je da započne novo poglavlje kao Compliance Specialist u JYSK-ovom odjelu nabavke.

Ninna
Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist

"Prijatno sam iznenađena opsežnosti rada JYSK-a na društvenoj odgovornosti korporacija (CSR). Mi uradimo ono šta obećamo. Između ostalog, članstvo Amfori BSCI pomaže da se naš Kodeks ponašanja transformiše u akciju", kaže Ninna. 

Inicijativa za društvenu odgovornost kompanija Amfori (Amfori BSCI) je sistem upravljanja lancem snabdijevanja koji osigurava odgovornost u lancu snabdijevanja. Svi članovi BSCI-a slažu se sa zajedničkim kodeksom ponašanja koji, između ostalog, zabranjuje rad djece, prinudni rad, diskriminaciju i korupciju i postavlja zahtjeve za sigurnost i pristojno radno vrijeme.

Impresionirana sa BSCI-jem

Kroz rad u JYSK-u, Ninna je stekla opsežno znanje o Amfori BSCI-ju. Ninna je impresionirana sistemom iz nekoliko razloga:

"Kada se svi članovi BSCI pridruže istom Kodeksu ponašanja, BSCI pomaže pri usklađivanju zahtjeva za proizvođače. Ovo je važno, jer je izazov ako proizvođači ispunjavaju različite zahtjeve od pojedinih kompanija. Tada se vrijeme troši na papirologiji umjesto na stvaranju promjena", kaže Ninna.

O Amfori BSCI-ju

  • Širom svijeta Amfori BSCI ima više od 2.000 članova i više od 50.000 registrovanih proizvođača.
  • Proizvođače revidira treća strana i dobijaju ocjenu koja odražava njihov učinak u odnosu na Kodeks ponašanja.

Još jedan aspekt, koji Ninna voli kod BSCI-ja, je fokus na neprestan razvoj i obrazovanje.

"Neprestana poboljšanja su srž BSCI-ja - bolje nego nerealna ideja o postizanju cilja već prvog dana. Kao kompanija, podstičemo promjene", kaže Ninna.

Svjesni odgovornosti

To da je JYSK svjesna odgovornosti kompanije važno je za Ninnu.

"Kada imate kompanije veličine JYSK-a, imate uticaja na mnoge ljude. Puno mi znači da preuzmemo odgovornost koja dolazi s našim radom. Sjajno je što se mogu osjećati dobro u vezi svog posla", kaže ona.

Kodeks ponašanja BSCI-ja
Svi članovi Amfori BSCI-a pridružuju se zajedničkom kodeksu ponašanja, koji se sastoji od 11 načela za odgovorno upravljanje lancem snabdijevanja.

 

Latest news

Lars Larsen

JYSK sjećanja: Sretan rođendan, Lars Larsen!

05/08/2022 - U ovom specijalnom izdanju JYSK sjećanja slavimo našeg osnivača Larsa Larsena.

Ventsislav talks about the future of Logistics

Ventsislav govori o budućnosti logistike

27/07/2022 - Prije godinu dana je Ventsislav Chavdarov počeo raditi kao Logistic Manager u Distributivnom centru Božurište (DCB). Od tada su implementirana dva nova važna projekta u DCB-u.

Talent akademija JBA

JYSK talent akademija – ulaganje u nadarene

24/07/2022 - JYSK BiH svojim je talentima pružio nove mogućnosti i osigurao uspješan završetak prve generacije polaznika Talent akademije.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office