Skip to main content

Kako da uočite lokalne BtB mogućnosti

Datum: 18/06/2020

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Sales Growth

Dobar BtB kupac može da vredi koliko hiljade redovnih kupaca. Zato se isplati da budemo svesni svake mogućnosti.

Rad na lokalnom nivou je jedna od velikih snaga JYSKa a 3000 prodavnica nam omogućava prisustvo u mnoštvu malih zajednica.

To može da se pretvori u još veću prodaju i bonuse za zaposlene u prodavnicama. Tako smatra B2B Manager (BtB menadžer) za JYSK Švedska, Lars Svantesson, koji je proveo poslednjih devet meseci gradeći BtB prodaju u Švedskoj.

„Važno je razumeti da BtB i prodavnice imaju iste ciljeve. Obaviti dobar posao kako bi naši kupci bili zadovoljni i obezbediti prodaju i bonuse za prodavnice“, objašnjava Lars.

Lokalne ideje

Lars Svantesson
B2B Manager za JYSK Švedska Lars Svantesson

On svoju ulogu doživljava kao podršku lokalnim prodavnicama u poboljšanju prodaje, ali ideje obično dolaze od zaposlenih u prodavnici.

„Kada živite u lokalnoj zajednici, vidite šta se događa. Ako kolega iz prodavnice primeti da se otvara novi hotel ili restoran, oni mogu da pozovu BtB odeljenje kako bismo napravili ponudu. Ne možemo da budemo prisutni na 150 različitih mesta u Švedskoj, ali možemo da pomognemo tako što ćemo BtB kupcima dati odličnu ponudu na 150 mesta ako smo obavešteni o mogućnostima“, kaže Lars.

On veoma otvoreno govori o tome da nisu svi zaposleni u prodavnicama u Švedskoj svesni mogućnosti koje nudi BtB.

„Pokušavamo da to istaknemo tako što svakog dana imamo najbolje 3 BtB ponude na internoj Facebook grupi, a formirali smo i klub 1 milion za prodavnice koje su napravile BtB promet veći od 1 milion SEK. Ali mislim da ima još mnogo prodavnica koje nisu svesne toga šta možemo da ponudimo“, kaže Lars.

Sjajno partnerstvo

Ali District Manager (oblasni menadžer) Teres Kenttä je svesna toga i fokusirala se na to da prodavnice u njenoj oblasti postanu članice kluba 1 milion.

Teres Kenttä
District Manager Teres Kenttä

„Na svakom sastanku za Store Managere (menadžer prodavnice) provedemo 30–45 minuta razgovarajući od BtB i pokazujemo brojeve za najbolje i najlošije prodavnice. Veoma je važno da svi zaposleni znaju i obavezno kažu našim kupcima da dobijaju 8 procenata BtB popusta“, kaže Teres koja podstiče kolege i da postavljaju objave na internim kanalima društvenih mreža ili MYJYSK i dele sjajne BtB priče.

I to funkcioniše.

„Upravo sam primila poruku jednog od mojih Store Managera, koji je hotelu upravo prodao garnituru. Sastao se sa upravom hotela u svojoj prodavnici pre otvaranja da bi prikazao naš asortiman i to je donelo fakturu u vrednosti većoj od 50.000 SEK“, kaže Teres.

 

Komunikacija je ključna

B2B u Poljskoj
S leve strane: Patrycja Strzelecka (BtB), Żaneta Rozenberg (Store Manager), Lucjan Sowa (BtB).

Za Teres je ključno da postoji dobra komunikacija između zaposlenih u prodavnici i BtB, a to ističe i B2B Manager za JYSK Poljska, Lucjan Sowa.

„Dobra komunikacija sa prodavnicama je ključna za BtB uspeh. Često moram da posetim kupca nekoliko puta, tako da je izuzetno važno da uvek mogu da pozovem prodavnicu i posavetujem se sa njima o ponudi proizvoda“, objašnjava Lucjan.

On je započeo svoj put u JYSKu u prodavnici u Prušču Gdanjskom kako bi zaista razumeo kako radimo u JYSKu i uverio se da će BtB odeljenje u Poljskoj biti uspešno.

„Cilj BtB odeljenja je povećanje prodaje u prodavnicama, onlajn i direktno u našem odeljenju. Želimo da postignemo ovo kroz veće prisustvo u prodavnicama, onlajn i oflajn marketinškim aktivnostima, te saradnjom sa strateškim partnerima“, kaže Lucjan koji se raduje što će uskoro poželeti dobrodošlicu dodatnim kolegama u BtB odeljenju u Poljskoj koje će tada imati tri zaposlena.
 

Latest news

Jørgen Lund

25 godina neprekidnog razvoja

01/07/2020 - Jørgen Lund, Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsednik prodaje i marketinga), proslavio je 25 uzbudljivih godina rada u JYSKu 1. jula 2020.

Clara Hjelt

Clara Hjelt kreira odeću od JYSKovih tekstila

29/06/2020 - Danska dizajnerka, Clara Hjelt, pretvara raznovrsne JYSKove tekstile, poput posteljine i čaršava pogrešnih dimenzija, u ručno pravljenu odeću.

New reality in stores

Povratak u novu realnost u JYSKovim prodavnicama

25/06/2020 - Sve JYSK prodavnice su se ponovo otvorile, ali virus korona donosi nove zadatke i nove rutine.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office