Skip to main content

Frederik proslavlja 25 godina u JYSK franšizi

Датум: 01/07/2022

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: Careers & HR , Franchise , People

Prevod: www.languagewire.com

U petak, 1. jula, biće 25 godina otkad je Frederik Kåre Kroun, Franchise Director, počeo da radi u JYSKu.

Frederik Kroun
Frederik Kåre Kroun, Franchise Director, u JYSKu je već 25 godina.

„Kad su pre proletele?“

To je odgovor, tj. zapravo pitanje, kada upitate 51-godišnjeg Frederik Kåre Kroun šta misli o činjenici da sada proslavlja 25 godina rada u JYSK-u.

„Vreme leti kada se zabavljate“, dodaje.

Zašto ste ostali toliko dugo?

„Zato što je JYSK odlična kompanija zasnovana na pravim vrednostima, kao što je ispravno postupanje i preuzimanje odgovornosti. JYSK ima toliko toga da ponudi za lični razvoj uz nove izazove“, kaže Frederik i dodaje: „Prosto obožavam JYSK.“

„Prioni na posao, Frederik“

Frederik još uvek pamti svoj prvi dan na poslu, što je bilo 1. jula 1997. Prvi sastanak tog dana je bio sa Jan Bøgh, koji trenutno vrši dužnost President & CEO u JYSKu, zatim je Frederik otišao u Vejle da vidi JYSKovo skladište, nakon čega je posetio odeljenje finansija u Arhusu. Sam Frederik je trebalo da radi u kancelariji u Odensi.

Međutim, Frederik nije ostavio najveći trag u JYSKu na Finu, niti uopšte u Danskoj. Kada je počeo da radi 1997, franšiza je postojala u pet zemalja. Danas ih ima 22 širom sveta. Od prve prodavnice na Grenlandu do najnovije u Azerbejdžanu.

„Pre nego što franšiza dobije naš brend, tj. naše 'dete', u ruke, moramo da se uverimo da dele iste vrednosti sa JYSKom.“
– Frederik Kåre Kroun, Franchise Director

„Trgovac, nadimak koji je Lars Larsen dobio među nama, jednom mi je rekao: „Prioni na posao, Frederik“ – i to sam uradio. Ako bismo pronašli potencijalnu franšizu sa odgovarajućim vrednostima i dovoljno novca na računu, onda bismo izgradili prodavnice. U to vreme smo iscrtavali prodavnice olovkom na parčetu papira, a franšiza je imala mnogo više slobode sa asortimanom“, kaže Frederik.

Danas, kako Frederik kaže, zemlje franšize su „mnogo bliže JYSKovom konceptu“.

Razumevanje kulturnih razlika

Prva prodavnica u čijoj izgradnji je sam Frederik pomogao je bila prva JYSKova prodavnica u Ukrajini.

„U tom trenutku sam bio u JYSKu tri nedelje i morao sam da odem u Ukrajinu da bismo izgradili prodavnicu. Ništa nisam znao o izgradnji JYSKove prodavnice, ali sam puno naučio iz toga, a isto tako i o razlikama u kulturi“, kaže Frederik.

Razumevanje drugih kultura je bilo od presudnog značaja u radu koji je Frederik obavljao sa franšizom.

„Pre nego što franšiza dobije naš brend, tj. naše 'dete', u ruke, moramo da se uverimo da dele iste vrednosti sa JYSKom. Neophodno je razumevanje oba načina, a u tom procesu sam uvek veoma otvoren i iskren, što takođe očekujem od naših franšiza“, objašnjava Frederik.

Frederik Kroun
Frederik Kåre Kroun je 2016. imao prijateljsku borbu jastucima sa kolegom sa Islanda.

Više moći za franšizu

Tokom većeg dela proteklih 25 godina, Frederik je sam bio odeljenje franšize u JYSKu, ali uz veoma dobru saradnju sa ostalim odeljenjima. Međutim, 2017. i 2019. odeljenje je prošireno sa još dvoje novih kolega.

Prvo se Magnus Thorn Andersen pridružio 2017. kao Franchise Coordinator, a danas Franchise Manager. Pre toga je radio kao Sales Coordinator za JYSK Švedska. Nakon toga se Line Mortensen pridružila 2019. kao Franchise Field Manager. Line je započela svoju karijeru kao pripravnica za Store Manager u JYSKovoj prodavnici, a sada ima međunarodnu ulogu u franšizi.

„Dan traje samo 24 časa, a to vreme sam iskoristio prilično dobro. Morao sam da priznam da je potrebno da se još neko uključi da bismo napredovali sa našom ambicioznom strategijom razvoja franšize. Line i Magnus su izuzetno vešti u tome, zaista vešti“, kaže Frederik i dodaje:

„Takođe ih treba pohvaliti što su mene trpeli, jer je ipak potrebno malo navikavanja na dvoje kolega u kancelariji kada ste radili 20 godina više-manje sami.“

Frederik Kåre Kroun

  • Rođen je 1971.
  • Odrastao je na farmi u mestu Skivholme u blizini Arhusa u Danskoj
  • Danas živi u naselju Hasle u Arhusu
  • Oženjen je sa Rikke i ima troje dece uzrasta 19, 20 i 23 godine
  • Zaposlen je u JYSKu od 1. jula 1997.

Franšizna avantura se nastavlja

Sa preko 200 prodavnica u 22 zemlje, franšizna avantura na kojoj je Frederik još uvek traje. „Moraće da me iznesu odavde“, kako on to kaže. „Puno je zemalja u kojima JYSK još uvek ne postoji“, dodaje.

Nakon što je proveo skoro pola života u JYSKu, Frederik može da se osvrne na posao koji je zahtevan, ali i ispunjavajući, prema kom sam kaže da je i dalje strastven. Na privatnom planu, može da se raduje još jednoj proslavi 25-godišnjice za dve godine, kada će moći da proslavi srebrnu svadbu sa svojom suprugom, Rikke.

„Veoma sam srećan što mi je data sloboda koja mi je bila potrebna da uklopim svoj posao i privatan život. Samo mogu da se zahvalim na tome, kao i na naše troje dece“, kaže Frederik.

„Zamislite da vam je omogućeno da učestvujete u svemu tome. To je zaista privilegija.“

 

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office