Skip to main content
BF prep hero photo

Distributivni centri objavili da su spremni za „Black Friday“

Datum: 19/11/2018

Autor: Benedicte Loft Mortensen, Communications Coordinator

Kategorija: Logistics , People

Petak 23. novembar je „Black Friday“ – dan koji poslednjih godina označava rekordni promet i dodatni pritisak na distributivne centre.

Damian
Damian Koszur, Operational Shift Manager (operativni menadžer smene) u distributivnom centru u Radomskom u Poljskoj.

Ovogodišnja kampanja za „Black Friday“ uskoro počinje i tada će spremnost distributivnih centara biti od suštinske važnosti. Rešavanje logističkih problema na dan najveće rasprodaje u godini zahteva ogroman napor.

Jedan od distributivnih centara koji je dobro upoznat sa ovom situacijom jeste distributivni centar u Radomskom (DCR) u Poljskoj, gde Damian Koszur radi kao Operational Shift Manager.

„Zaista osećamo veći pritisak kada dođe 'Black Friday', pa sa pripremama počinjemo rano da bismo bili spremni. Angažujemo dodatne radnike tokom celog vikenda i pazimo da svako zna šta treba da radi“, kaže Damian.

Lekcije naučene proteklih godina

JYSK je „Black Friday“ prvi put uveo 2013. godine i od tada je ovaj događaj postao izuzetno popularan. Da bismo se izborili sa rastućim interesovanjem, pripreme su takođe postale sveobuhvatnije u distributivnim centrima u gradovima Uldum, Neše i Radomsko, koji već imaju iskustva sa 'Black Fridayom'.   

Činjenice o „Black Fridayu“

  • JYSK je prvi put proslavio „Black Friday“ 2013. godine.
  • Od tada se ovaj događaj razvijao, pa kampanja za „Black Friday“ sada traje nekoliko dana u svim zemljama.

„Analizirali smo procese i rezultate prošlogodišnje kampanje za 'Black Friday' kako bismo utvrdili šta možemo da optimizujemo. Zahvaljujući tome što učimo iz svog iskustva iz godine u godinu, možemo mnogo bolje da se pripremimo i pokrenemo aktivnosti koje će obezbediti da sledeća kampanja prođe bez poteškoća“, kaže Damian. 

Jedna od ovogodišnjih novih inicijativa je da se neki proizvodi upakuju pre same kampanje i da se odabrani artikli iz kampanje pošalju u prodavnice pre „Black Fridaya“ i vikenda koji sledi.

Pripreme na svim frontovima

Allan K. Kjærgaard je EVP Logistics (izvršni potpredsednik za logistiku) u JYSKu i generalno je odgovoran za rešavanje svih logističkih začkoljica.

Allan K. Kjærgaard
Allan K. Kjærgaard, EVP Logistics u JYSKu.

„Fokusirani smo na popunjavanje prodavnica proizvodima dosta pre početka kampanje za 'Crni petak' da bismo obezbedili dovoljno proizvoda za kupce. U pogledu narudžbina na mreži, angažujemo dodatno osoblje u distributivnim centrima, koje pakuje proizvode kupaca za isporuku“, objašnjava Allan.

Jedan od najvećih izazova u pogledu „Crnog petka“ odnosi se na transport proizvoda iz distributivnog centra do prodavnice ili na kućnu adresu kupca.

„Utovar proizvoda iz distributivnih centara u kamione može da predstavlja problem jer je 'Crni petak' postao izuzetno popularan u poslednjih nekoliko godina. Zato može da bude kašnjenja u isporuci i važno je da obavestimo kupce ako do toga dođe“, kaže Allan i dodaje:

„Naravno, za nas je velika prednost što znamo tačan dan kada pada 'Crni petak'. Znamo kada ćemo biti pod pritiskom, pa samim tim možemo dobro da se pripremimo.“

Latest news

#GOJYSK pregled

#GOJYSK otkriva šta se događa iza scene

18/02/2019 - Od pokretanja oznake #GOJYSK, kolege iz JYSK Nordic su podelili više od 1800 objava širom sveta i time svima dali šansu da otkriju šta se događa iza scene.

Pregled za Slobodanku

„Zastrašujuće je – ali na dobar način“

15/02/2019 - Slobodanka Subić će biti Store Manager (menadžer prodavnice) u prvoj JYSKovoj prodavnici u Irskoj i raduje se što će predstaviti JYSK Ircima.

Daniel Nielsen

Daniel pobeđuje na takmičenju #GOJYSK

14/02/2019 - Daniel Nielsen, Sales Leader (vođa prodaje) u JYSKu Ølstykke u Danskoj, novi je pobednik JYSK influensera na GOJYSK.com.

You must have Javascript enabled to use this form.

About JYSK

Careers

JYSK Head Office