Skip to main content
BF prep hero photo

Distributivni centri objavili da su spremni za „Black Friday“

Датум: 19/11/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Категорија: Logistics , People

Petak 23. novembar je „Black Friday“ – dan koji poslednjih godina označava rekordni promet i dodatni pritisak na distributivne centre.

Damian
Damian Koszur, Operational Shift Manager (operativni menadžer smene) u distributivnom centru u Radomskom u Poljskoj.

Ovogodišnja kampanja za „Black Friday“ uskoro počinje i tada će spremnost distributivnih centara biti od suštinske važnosti. Rešavanje logističkih problema na dan najveće rasprodaje u godini zahteva ogroman napor.

Jedan od distributivnih centara koji je dobro upoznat sa ovom situacijom jeste distributivni centar u Radomskom (DCR) u Poljskoj, gde Damian Koszur radi kao Operational Shift Manager.

„Zaista osećamo veći pritisak kada dođe 'Black Friday', pa sa pripremama počinjemo rano da bismo bili spremni. Angažujemo dodatne radnike tokom celog vikenda i pazimo da svako zna šta treba da radi“, kaže Damian.

Lekcije naučene proteklih godina

JYSK je „Black Friday“ prvi put uveo 2013. godine i od tada je ovaj događaj postao izuzetno popularan. Da bismo se izborili sa rastućim interesovanjem, pripreme su takođe postale sveobuhvatnije u distributivnim centrima u gradovima Uldum, Neše i Radomsko, koji već imaju iskustva sa 'Black Fridayom'.   

Činjenice o „Black Fridayu“

  • JYSK je prvi put proslavio „Black Friday“ 2013. godine.
  • Od tada se ovaj događaj razvijao, pa kampanja za „Black Friday“ sada traje nekoliko dana u svim zemljama.

„Analizirali smo procese i rezultate prošlogodišnje kampanje za 'Black Friday' kako bismo utvrdili šta možemo da optimizujemo. Zahvaljujući tome što učimo iz svog iskustva iz godine u godinu, možemo mnogo bolje da se pripremimo i pokrenemo aktivnosti koje će obezbediti da sledeća kampanja prođe bez poteškoća“, kaže Damian. 

Jedna od ovogodišnjih novih inicijativa je da se neki proizvodi upakuju pre same kampanje i da se odabrani artikli iz kampanje pošalju u prodavnice pre „Black Fridaya“ i vikenda koji sledi.

Pripreme na svim frontovima

Allan K. Kjærgaard je EVP Logistics (izvršni potpredsednik za logistiku) u JYSKu i generalno je odgovoran za rešavanje svih logističkih začkoljica.

Allan K. Kjærgaard
Allan K. Kjærgaard, EVP Logistics u JYSKu.

„Fokusirani smo na popunjavanje prodavnica proizvodima dosta pre početka kampanje za 'Crni petak' da bismo obezbedili dovoljno proizvoda za kupce. U pogledu narudžbina na mreži, angažujemo dodatno osoblje u distributivnim centrima, koje pakuje proizvode kupaca za isporuku“, objašnjava Allan.

Jedan od najvećih izazova u pogledu „Crnog petka“ odnosi se na transport proizvoda iz distributivnog centra do prodavnice ili na kućnu adresu kupca.

„Utovar proizvoda iz distributivnih centara u kamione može da predstavlja problem jer je 'Crni petak' postao izuzetno popularan u poslednjih nekoliko godina. Zato može da bude kašnjenja u isporuci i važno je da obavestimo kupce ako do toga dođe“, kaže Allan i dodaje:

„Naravno, za nas je velika prednost što znamo tačan dan kada pada 'Crni petak'. Znamo kada ćemo biti pod pritiskom, pa samim tim možemo dobro da se pripremimo.“

Latest news

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Employees in a store

Zadovoljstvo poslom se povećava kod zaposlenih u JYSKu

01/03/2024 - Nova anketa sa stopom učešća od 97 posto zaposlenih u JYSKu pokazuje da se zadovoljstvo poslom povećalo sa nivoa koji je već bio visok 2022.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office