Skip to main content
BF prep hero photo

Distributivni centri izvještavaju da su spremni za Black Friday

Datum: 19/11/2018

Od strane: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Logistics , People

U petak 23. novembra je Black Friday - dan koji je posljednjih godina značio rekordni promet i dodatni pritisak na distributivne centre.

Damian
Damian Koszur, Operational Shift Manager (menadžer operativnih smjena) u distributivnom centru u Radomskom u Poljskoj.

Kada uskoro započne kampanja Black Friday, od ključnog je značaja da distributivni centri budu spremni. Potrebno je uložiti veliki napor da se riješi logistička zagonetka na dan najvećeg prometa u godini.

Jedan od distributivnih centara koji sve zna o tome je distributivni centar u Radomskom (DCR) u Poljskoj, gdje Damian Koszur radi kao Operational Shift Manager.

"Stvarno možemo osjetiti dodatni pritisak na Black Friday i počinjemo s pripremama rano kako bismo bili spremni. Pozivamo dodatne zaposlene tokom cijelog vikenda i osiguravamo da svako zna šta treba uraditi", kaže Damian.

Naučene lekcije iz prethodnih godina

JYSK je prvi put predstavio Black Friday 2013. godine, a od tada je događaj postao izuzetno popularan. Kako bismo nastavili sa rastućim interesovanjem, pripreme su takođe postale sveobuhvatnije u distributivnim centrima u Uldumu, Nessiju i Radomskom, koji su svi doživjeli Black Friday.   

Činjenice o Black Fridayu

  • JYSK je prvi put proslavio Black Friday 2013. godine.
  • Od tada se događaj razvio i kampanja za Black Friday traje nekoliko dana u svim zemljama.

"Analiziramo procese i rezultate prošlogodišnje kampanje za Black Friday kako bismo saznali šta možemo poboljšati. Učenjem iz našeg iskustva iz godine u godinu možemo se mnogo bolje pripremiti i pokrenuti aktivnosti koje će osigurati da će sljedeća kampanja ići nesmetano", kaže Damian. 

Jedna od novih inicijativa ove godine je pakovanje nekih proizvoda prije odvijanja kampanje i slanje izabranih članaka o kampanji u prodavnice prije Black Friday vikenda.

Pripreme na svim frontovima

Allan K. Kjærgaard je EVP Logistics u JYSKu i on je generalno odgovoran za osiguranje rješavanja logističkih zagonetki.

Allan K. Kjærgaard
Allan K. Kjærgaard, EVP Logistics u JYSKu.

"Fokusirali smo se na ispunjavanje prodavnica proizvodima unaprijed prije nego što počne kampanja za Black Friday, kako bi se osiguralo da ima dovoljno proizvoda za kupce. Što se tiče narudžbi putem interneta, pozivamo dodatno osoblje u distributivne centres koji će osigurati pakovanje proizvoda za kupce kako bi ih mogli isporučiti", objašnjava Allan.

Jedan od najvećih izazova za Black Friday je prevoz proizvoda od distributivnog centra do prodavnice ili kućne adrese kupca.

"Preuzimanja proizvoda kamionima u distributivnim centrima može biti problem, jer je Black Friday postao toliko popularan posljednjih nekoliko godina. Zbog toga možemo doživeti kašnjenja u isporuci i važno je da informiramo kupce ako se to dogodi", kaže Allan i nastavlja:

"Za nas je očigledna prednost da znamo tačan dan za Black Friday. Znamo kada će doći do pritiska i zato se možemo dobro pripremiti."

Latest news

Line Mortensen_pregled

Line gradi prodavnice širom svijeta

21/06/2019 - Sa 15 godina iskustva u JYSKu, Line Mortensen sada putuje širom svijeta kao mentorica za zemlje franšize i pomaže u izgradnji prodavnica na svojoj novoj poziciji Franchise Field Manager (terenski menadžer za franšize).

may

Najbolje od #GOJYSK – Maj 2019.

14/06/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

Pobjednik takmičenja za najatraktivniju prodavnicu

Brașov 3 u Rumuniji imenovan za JYSK-ovu najatraktivniju prodavnicu

11/06/2019 - U protekla tri mjeseca, JYSK prodavnice su se takmičile za titulu najatraktivnije prodavnice. Krajem maja prodavnica Brașov 3 u Rumuniji osvojila je trofej najatraktivnije prodavnice.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office