Skip to main content

10 prodavnica u Rusiji i biće ih još

Датум: 10/12/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: Expansion

Godinu i po dana nakon otvaranja u najnovijoj JYSKovoj zemlji, Rusija je dostigla broj od 10 prodajnih objekata.

Alexey Tozik
Alexey Tozik je Store Manager (menadžer prodavnice) u tržnom centru Krasny Kit u Mitiščiju.

Kada je JYSK otvorio svoju prvu prodavnicu u Rusiji u junu 2020. godine, bila je to zemlja u karantinu: Maske za lice bile su obavezne, a JYSK je bio veoma ograničen u marketinškim aktivnostima.

Ova neobična situacija postala je skoro pa poznata kada je JYSK otvorio prodavnicu broj 10 u Rusiji 2. decembra 2021. Maske za lice i dalje su bile potrebne u tržnom centru Krasny Kit u Mitiščiju, na severnoj periferiji Moskve, a karantin je primorao restorane i barove da se zatvore. Međutim, to nije umanjilo volju da se proslavi postignuće. Prvi dan je bio veoma naporan.

Mitišči je čekao da se otvori JYSK. U ovom malom gradu ne postoji prodavnica kao što je JYSK, protok kupaca nije prestajao do zatvaranja i ceo tim je dao sve od sebe. Svi kupci su bili prijatno iznenađeni atmosferom u prodavnici i ponudama. Pružili smo kupcima sjajno iskustvo“, kaže Alexey Tozik, Store Manager u tržnom centru Krasny Kit u Mitiščiju.

Sledeći cilj je 20 prodavnica

Country Manager (menadžer za zemlju) u JYSKu Rusija, Igor Raić, smatra da otvaranje 10. prodavnice pokazuje da je JYSK Rusija na dobrom putu i da će biti još prodavnica. Potpisani su ugovori za još skoro 10 prodavnica i on se nada da će JYSK Rusija dostići broj od 20 prodavnica do kraja finansijske godine u avgustu 2022.

„Još uvek učimo o tržištu i ne mogu da kažem da već imamo formulu za uspeh, ali ostvarujemo odlične rezultate zbog kojih smo optimistični“, kaže Igor.

Igor Raic
Igor Raić je Country Manager u JYSKu Rusija.

Najveći izazov trenutno predstavlja isporuka opreme, zbog koje je već nekoliko puta odloženo otvaranje prodavnice broj 10. Međutim, brz rast takođe zahteva mnogo truda od mlade organizacije u JYSKu Rusija.

Ako je neko iskusan Store Manager u Rusiji, to znači da ima iskustvo od godinu dana, dok u drugim zemljama to znači da ima iskustvo od 10 godina. Veliki je izazov biti u toku i proširiti svoje znanje. Rast možemo da nastavimo samo uz veliki broj novih zapošljavanja i obuke za pozicije kao što su Store Supporter (suporter za prodavnicu), District Manager (menadžer okruga) itd. Primarni fokus će biti na razvoju organizacije maloprodaje“, kaže Igor.

Veliki napredak

Igor je uveren da će samo uz veliki timski rad biti moguće dostići broj od 20 maloprodajnih objekata do kraja avgusta 2022.

„Imamo puno entuzijazma u timu i bez tima veliki napredak ne bi bio moguć. Prodavnice, DC, CSC i kancelarijski tim zaslužuju posebnu pohvalu za sve što rade. Zbog toga sam veoma srećan i optimističan u pogledu budućnosti“, kaže Country Manager.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office