Skip to main content

10 prodavnica u Rusiji i još mnoge uskoro

Datum: 10/12/2021

Autor: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Expansion

Jednu i pol godinu nakon otvaranja najnovije JYSKove prodavnice u državi kompanija u Rusiji ukupno ima 10 fizičkih prodavnica.

Alexey Tozik
Alexey Tozik je Store Manager (voditelj prodavnice) u gradu Krasny Kit Mytishi.

Kada je JYSK u junu 2020. otvorio prvu prodavnicu u Rusiji, u državi je na snazi bio lockdown. Maske su bile obavezne, a JYSK je bio vrlo ograničen u pogledu marketinških aktivnosti.

Ta neobična situacija bila je postala skoro uobičajena kada je JYSK 2. decembra 2021. otvorio 10. prodavnicu u Rusiji. U gradu Krasny Kit Mytishi, na sjevernoj periferiji Moskve, maske su i dalje bile obavezne, a zbog lockdowna su se restorani i barovi morali zatvoriti. Međutim, to nije uništilo volju da se proslavi ključni događaj. Prvi dan bio je vrlo prometan.

Mytishi je čekao da se JYSK otvori. U tom gradiću nema takve prodavnice kao što je JYSK, pa tok kupaca nije prestao do zatvaranja i cijeli je tim dao sve od sebe. Kupci su bili pozitivno iznenađeni atmosferom u prodavnici i ponudama. Pružili smo im sjajnu uslugu,” rekao je Alexey Tozik, Store Manager u gradu Krasny Kit Mytishi.

Sljedeći cilj je 20 prodavnica

Za Igora Raića, Country Managera (menadžer za zemlju) u JYSKu Rusija, otvaranje 10. prodavnice je znak da JYSK Rusija ide u pravom smjeru i da će slijediti dodatne nove prodavnice. Ugovori su potpisani za skoro 10 dodatnih prodavnica i on se nada da će JYSK Rusija cilj od 20 prodavnica ostvariti prije kraja finansijske godine u avgustu 2022.

„Još uvijek istražujemo tržište i ne mogu reći da već imamo formulu za pobjedu, ali postigli smo neke sjajne rezultate koji nas čine optimističnima”, kaže Igor.

Igor Raić
Igor Raić je Country Manager u JYSKu Rusija.

Najveći trenutni problem je isporuka namještaja za prodavnicu, što je već više puta odgodilo otvaranje 10. prodavnice. Ali zbog brzog rasta i mlada generacija zaposlenika u JYSKu Rusija mora uložiti velike napore.

Biti iskusan Store Manager u Rusiji podrazumijeva jednogodišnje iskustvo, dok je za tu klasifikaciju u drugim državama potrebno 10 godina. Velik je problem uhodati se i istovremeno učiti. Rast možemo i dalje ostvarivati samo zapošljavanjem velikog broja novih zaposlenika i njihovom obukom za Store Supportere (zaposlenici na neprodajnim pomoćnim aktivnostima), District Managere (regionalni menadžeri) itd. Naš glavni fokus bit će razvoj maloprodajne organizacije”, rekao je Igor.

Velik napredak

Otvoriti 20 fizičkih prodavnica prije kraja avgusta 2022. bit će jedino moguće uz velike timske napore, ali Igor je uvjeren u uspjeh.

„Imamo veliko povjerenje u tim, a bez njega naš veliki napredak ne bi bio moguć. Obe prodavnice, DC, CSC i uredski tim zaslužuju posebne pohvale za svoj trud. To me čini sretnim i optimističnim u pogledu budućnosti”, kaže Country Manager.

Latest news

Garden

JYSK želi da svi uživaju u ljetu

25/05/2023 - JYSK je više nego spreman da pomogne kupcima da uživaju u ljetu s odličnim ponudama vrtnog namještaja.

Sara

JYSK je sada certificiran u području recikliranja

24/05/2023 - Godinama je JYSK prodavao proizvode certificirane prema globalnom standardu za reciklažu Global Recycled Standard (GRS), a sada je JYSK postao certificiran kao kompanija.

Ronja represents JYSK in new brand video

Ronja predstavlja JYSK u novom videu o brendu

22/05/2023 - Ronja je bila oduševljena što će učestvovati u videu koji treba predstaviti JYSK kao mjesto za sve.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office