Skip to main content

Velika nagrada na vidiku za odlične prodavače

Datum: 17/03/2022

Author: Daniel Persson, Communication Manager Sverige

Kategorija: Awards , Careers & HR , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Biti u stanju premašiti očekivanja kupaca je vještina kojom neki vladaju bolje od drugih. Počevši od ove godine, ovi pojedinci će biti još više nagrađivani u okviru JYSK organizacije.

Već nekoliko decenija JYSK Švedska ima godišnju nagradu za najistaknutije prodavače. Ove godine, nagradu ćemo implementirati i u svim drugim JYSK zemljama. Nagrada će biti poznata pod nazivom "JYSK's Top Seller".

Operativni menadžer maloprodaje, Michael Olesen, vidi veliki potencijal u javnom vrednovanju rada koji mnogi od najtalentovanijih prodavača JYSKa ulažu svakodnevno.

"Važno je da našim kupcima pružimo odlično iskustvo,jer je to jedno od područja u kojima se možemo razlikovati od konkurencije i osigurati da naši kupci nastave posjećivati njihovu lokalnu JYSK prodavnicu. Takođe je važno da imamo odlične prodavce. Zbog toga uvodimo konkurs za nagrađivanje naboljih prodavača u našim zemljama. Želimo da istaknemo svojim zaposlenicima dobru korisničku uslugu," kaže Michael Olesen.

Inspiracija za nagradu je preuzeta iz Švedske, gdje je nacionalna nagrada stekla popularnost među osobljem sa mnogim zaposlenima koji se takmiče kako bi osvojili nagradu svake godine.

Sebastian Nordtvedt
Sebastian Nordtvedt, zadnji švedski Top Seller.

Prestižna NAGRADA

Danas je dovelo do toga da je čak prestižno izaći na binu kao jedan od okružnih kandidata za nacionalnu nagradu. 

Nagrada se dodeljuje na JYSK Gala, godišnjoj svečanosti koju JYSK Švedska organizuje krajem godine. Pred gomilom od više od hiljadu kolega iz JYSKa, pobjednik dobija zlatnu medalju, ali još važnije: titulu koji ona ili on mogu koristiti dugo vremena.

Prošle godine, nacionalna nagrada uručena je Sebastianu Nordtvedtu, prodavaču s privremenim ugovorom, koji je sve oduševio ovom istinskom fokusiranošću na kupca i sposobnošću da pretvori mogućnost u prodaju.

"Nezaboravno", rekao je Sebastian Nordtvedt nakon što je primio nagradu.

„Nakupilo mi se toliko osjećaja od kada sam saznao da sam među nominiranima. Ovo je najveće priznanje koje sam ikada dobio. To dokazuje da je sve moguće ako se zaista potrudiš."

Nagrada za LIČnost

Johan Sjödin, Country Manager JYSKa Švedska, kaže da ova nagrada igra važnu ulogu u kulturi JYSKa Švedske. Kandidati se biraju, ne kroz KPI ili bilo koji drugi broj, već na osnovu zbira sposobnosti nominovane osobe , ličnosti i koliko dobro ona ili on predstavljaju JYSKove vrijednosti.

„Podrazumijeva se da je „JYSK's Top Seller“ dobar u prodaji, ali da biste dobili nagradu potrebno vam je više od toga. Za nas je jednako važno da bude dobar predstavnik, da osoba učestvoje u izgradnji pozitivne kulture i da je spremna pomoći drugima da se razviju“, kaže Johan .

Nagrada "JYSK's Top Seller" će biti dodijeljena najboljem prodavaču u svakoj prodavnici, okrugu, regionu i državi u svim zemljama (osim Njemačke) u kojima je JYSK zastupljen.

Latest news

Spain

Španija i Poljska otvaraju većinu novih prodavnica

28/09/2023 - Ove finansijske godine nijedna zemlja nije otvorila više prodavnica od Španije i Poljske.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za paraolimpijadu

26/09/2023 - Paraolimpijske igre u Parizu počinju za manje od godinu dana, a JYSK se susreo s nekim sportašicama i sportašima koji se pripremaju za Igre.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Širom svijeta: Grčka osvaja Business Champions Award (Nagrada za poslovne šampione), a Španija i Portugal dosežu 150 prodavnica

22/09/2023 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office