Skip to main content
Holbæk hero

Stora Managers (voditelji prodavnica) su zadovoljni sa 3.0 store konceptom

Datum: 05/04/2018

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Attractive Stores

U jesen 2017. godine, prve tri JYSK-ove prodavnice otvorene s novim konceptom prodavnica, koji je ponovno razmotren i ažuriran – pod nazivom 3.0.

Ovdje možete pročitati o onome što ova tri Store Managera misle o redizajniranju i kakve reakcije su primili od kupaca. 

Spomenute tri JYSK-ove prodavnice smještene su u Gothenburgu u Švedskoj, Gdansku u Poljskoj i Holbæku u Danskoj.

Od aprila do juna 2018. godine, dodatnih 16 prodavnica će biti otvoreno s novim konceptom prodavnica u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Nizozemskoj i Belgiji.

Alma GoteborgAlma Hoxhaj, Store Manager u Gothenburgu, Backaplan,

Šta mislite o novom konceptu prodavnica u vašoj prodavnici?

"Novi koncept 3.0 cijeni se jako mnogo u našoj prodavnici i mi to visoko vrednujemo. Veoma smo ponosni na naše radno mjesto i naše divno radno okruženje."

Koja je bitna razlika, po vama, ako uporedite to sa ranijim konceptom prodavnica?

 "Najveća razlika je da u prodavnici ima više svjetla i bolji je pregled. To je moderno, svježe i inovativno za JYSK."

Koje povratne informacije ste primili od kupaca?

"Svaki kupac koji uđe biva iznenađen da je ovo JYSK-ova prodavnica. Veoma su zadivljeni time kako ova prodavnica izgleda svježe i primamljivo, sa vrlo lijepim i modernim dizajnom. Oni također mogu pronaći proizvode i imati bolji pregled cjelokupne prodavnice."

Da li je to promijenilo nešto za vaš posao u prodavnici?

"Najveća promjena je da se stavlja veći fokus na održavanje prodavnice urednom i da se više vremena provodi na inspirativna područja. Pored toga, potrebno je češće skladištenje jer je kapacitet polica manji.


Tomasz Rzyski, Store Manager u Store Manager GdanskGdansku, Morena,. 

Šta mislite o novom konceptu prodavnica u vašoj prodavnici?

Novi koncept ima novi i veoma moderan dizajn koji se jako dobro uklapa sa novim trendovima. Izgled prodavnice definitivno čini kupovinu lakšom i ugodnijom za naše kupce."

Koja je bitna razlika, po vama, ako uporedite to sa ranijim konceptom prodavnica?

"Najveća razlika je osvijetljenost. Na primjer, osvijetljenost mjesta sa madracima i u području namještaja. Također i jako osvijetljeni podovi, slični drvetu, čine veliku razliku. Ali, sve u svemu, mislim da je izgled prodavnica jako inspirativan."

Koji dio novog koncepta prodavnice najviše volite?

"Ono što najviše volim je područje sa kućnim potrepštinama i studio za madrace. Osvijetljenost mjesta čini naše dekorativne artikle još posebnijim, a studio za madrace vam daje doživljaj kao da se nalazite u vlastitoj spavaćoj sobi."

Koje povratne informacije ste primili od kupaca?

"Oni su i dalje malo iznenađeni kada vide ovaj novi izgled prodavnice, ali na pozitivan način, naravno. Jednom smo čak imali sittuaciju da je jedna od naših kupaca ušla i pitala gdje je JYSK, jer nije mogla prepoznati prodavnicu. Bila je veoma zadovoljna kada je shvatila da je došla na pravo mjesto. Naši kupci zaista cijene novi dizajn prodavnice i primijetili su da ima više prostora zbog bolje izloženosti naših proizvoda. Oni se osjećaju dobro u našoj prodavnici."

Da li je to promijenilo nešto za vaš posao u prodavnici?

"Sada posvećujemo veću pažnju vizuelnom dijelu prodavnice. Novi dizajn traži od nas da održimo naš novi, viši standard. To je također inspirirajuće za naše osoblje. Novi koncept pokazuje naše proizvode na drugačiji način i to čini naš posao još ugodnijim."

 

Store manager HolbækShengyl Kaplanoska, Store Manager u Holbæku, Danska. 

Šta mislite o novom konceptu prodavnica u vašoj prodavnici?

"Meni se zaista sviđa novi koncept. Daje mnogo bolji pregled prodavnice. Prodavnica je postala mnogo ljepša, privlačnija i gostoljubivija. Mislim da je dizajn prodavnice jednostavan, lijep i moderan."

Koja je bitna razlika, po vama, ako uporedite to sa ranijim konceptom prodavnica?

"Definitivno mislim da je to taj izgled prodavnice. Dobili smo neke unaprijed definirane komplete namještaja za prostorije koje su dekorirane kao u stvarnom domu sa kaučem, stolićem za kafu i stolom za TV, na primjer. To nama olakšava da kupcima predočimo doživljaj našeg namještaja."

Koje povratne informacije ste primili od kupaca?

"Mnogo pozitivnih reakcija. Oni to vole i vraćaju se kako bi posjetili prodavnicu nekoliko puta dnevno. Mogu se lako kretati po prodavnici i prolaze kroz nju nekoliko puta kako bi dobili odlične ideje za njihov dom.

Mislim da je reakcija kupaca u vezi novog koncepta jedna od najboljih stvari koje smo doživjeli u ovoj prodavnici. Izraz njihovih lica i govor tijela govori nam sve. Oni dolaze u prodavnicu i kažu: "Vau" - i misle da nisu ušli u JYSK-ovu prodavnicu. Nekoliko kupaca je također pitalo da li imamo novi namještaj u našem asortimanu."   

Da li je to promijenilo nešto za vaš posao u prodavnici?

Mislim da novi koncept funkcionira vrlo dobro. Održavanje proizvoda i namještaja je mnogo lakše. Uvijek želite napuniti prodavnicu proizvodima i ne bojite se naručiti mnogo proizvoda za prodavnicu jer se isti brzo prodaju.

U isto vrijeme ja i moje kolegice i kolege radimo mnogo više na prodaji u prodavnici i susrećemo se više licem u lice sa kupcima zbog preuređivanja naše prodavnice koje nam je dalo mnogo bolji pregled. Mislim da ne radimo ništa drugačije nego prije. Jedina stvar koja je drugačija jeste to da je kapacitet polica postao manji, a to znači da uvijek moramo voditi računa o tome da se na njima nalaze proizvodi."

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office