Skip to main content

Novi ESS pokazuje impresivne rezultate

Datum: 03/04/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Careers & HR , Sustainability , People

Nova anketa o zadovoljstvu zaposlenika (ESS) pokazuje da smo u JYSK-u znatno motiviraniji, zadovoljniji i lojalniji od tržišnog prosjeka.

Zadovoljni JYSK-ovi zaposlenici

Imati motivirane i zadovoljne zaposlenike znači - zadovoljni kupci. To je JYSK-ova filozofija, a ako je to istina, JYSK-ovi kupci imaju mnogo razloga da budu zadovoljni.

Činjenice o ovoj anketi

  • Zaposlenici su ocijenili JYSK sa 77 od 100, što je značajno viša ocjena od tržišnog prosjeka.
  • 97 procenata JYSK-ovih zaposlenika učestvovalo je u anketi u januaru i februaru 2018. godine.

Ova anketa, koja je provedena u januaru i februaru 2018. godine, pokazuje da indeksni broj zadovoljstva i motivacije zaposlenika u JYSK-u iznosi 77 od 100, što je značajno više od tržišnog prosjeka.

"Ja sam veoma zadovoljan ovim rezultatom. Ovo dokazuje da smo uspjeli u kreiranju kompanije i kulture unutar kompanije gdje većina naših  zaposlenika uživa biti dijelom toga,” kaže Jan Verhoek, Executive Vice President (Izvršni potpredsjednik), HR.

Rezultat kojim se ponosimo

Prema Pernille Lundtoft Jensen, Senior Manager (viši rukovoditelj) u Ennovai koja je provela anketu, Jan Verhoek i ostale kolegice i kolege u JYSK-u imaju sve razloge da budu ponosni na ovaj rezultat.

Jan Verhoek
Jan Verhoek, Executive Vice President, HR.

"JYSK-ovi rezultati bili su tako dobri da sam u stvari odlučila da ponovo provjerim cijelu anketu da bih se uvjerila da je sve provedeno kako treba, jer su JYSK-ovi zaposlenici mnogo zadovoljniji nego što je to slučaj i kod općeg prosjeka, kao i kod prosjeka za globalne kompanije sa sjedištem u Nordijskim zemljama", kaže Pernille Lundtoft Jensen.

Visoka stopa učešća

Odlični rezultati postaju još impresivniji jer je stopa učešća u anketi bila 97 procenata.

"Važno je da u anketi učestvuje što je moguće više zaposlenika i ja sam zadovoljan da je 97 procenata naših zaposlenika iskoristilo priliku da iskaže svoje mišljenje i da utječe na to kako da osiguramo da JYSK nastavi biti atraktivno mjesto za rad," kaže Jan Verhoek i dodaje:

"JYSK-ov uspjeh je u vrlo visokoj mjeri zasnovan na kompetentnosti zaposlenika. Samo kontinuiranim nastojanjem i osiguravanjem da JYSK bude sjajno mjesto za rad, mi ćemo biti u stanju zadržati sve ove sjajne ljude u kompaniji."

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office