Skip to main content
Mobility

Mobiteli ostavljaju više vremena za kupce

Datum: 23/06/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: People , Technology

Mobilnost

U svim JYSK nordijskim prodavnicama diljem 20 zemalja, pametni telefoni će olakšati zaposlenicima da izvrše zadatke i pruže više vremena kupcima.

Mobilnost u JYSK-u

  • Sve prodavnice primaju tri pametna telefona (ovisno o veličini prodavnice)
     
  • Kupljeno je ukupno 3,500 pametnih telefona
     
  • Odabrani pametni telefon je Motorola sa ekranom od 5 inča
     
  • Norveška će biti prva država koja će ih početi koristiti u junu 2017. godine
     
  • Ako postoje bilo kakve želje u vezi razvoja ili poboljšanja, JYSK Helpdesk je otvoren za mišljenja svih korisnika.

Žute bilješke, podsjetnici zapisani na ruci, vrijeme provedeno čekajući za računalom u prodavnici i mnogo dodatnih koraka naprijed i nazad kad se provjeravaju proizvodi u skladištu. 

Ovo su samo neke stvari koje bi trebale nestati u svakodnevnom poslu, kada se pametni telefoni uvedu kao radni alat u svim JYSK prodavnicama.

U JYSK-u se ovaj projekt naziva "Mobilnost". To se, u osnovi, odnosi na programe koji su pretvoreni u aplikacije na pametnim telefonima, a kojima su zaposlenici do sada mogli pristupiti samo putem računala. 

"Mobilnost je modernizacija i digitalizacija nekih radnih procesa u prodavnici. Svi zadaci koje su zaposlenici rješavali korištenjem olovke i papira danas se prebacuju na mobitel. Na ovaj način olakšavamo zaposlenicima u prodavnicama da završe svoje zadatke sa manje koraka, umanjujući rizik da pogriješe, štedeći puno vremena i tako omogućujući da se pruži bolja usluga našim kupcima," kaže Keld Marrott, Director of Stores IT & Loss Prevention (direktor za IT trgovine i sprečavanje gubitaka) u JYSK-u.

Završite zadatak jednim klikom

Ako, na primjer, zaposlenici u prodavnici otkriju probleme u vezi kvaliteta proizvoda, dosad je trebalo uslikati digitalnom kamerom i prebaciti na staromodan način putem kabla na računalo da bi se moglo izvjestiti u internom sistemu.

Sa projektom mobilnost, sistem Žalbi je razvijen u aplikaciju, i zadatak sada može biti završen sa jednim klikom na pametnom telefonu.  

"Postoje mnoge situacije u kojima će naše kolege u prodavnicama osjetiti da će mobiteli olakšati njihov svakodnevni posao. Najvažnija stvar je shvaćanje kako ih koristiti u različitim situacijama u kojima su ranije koristili računala, što zahtjeva mnogo više koraka da bi se zadatak izvršio," kaže Lasse Hedensted, Manager of Regional Helpdesk (voditelj regionalne podrške) u JYSK-u.

Mobility
Keld Marott is Director of Store IT and Loss Prevention at JYSK and responsible for the mobility-project.

Za sada devet sistema koji se koriste u prodavnicama su razvijeni u aplikacije za mobitele. Sa samo nekoliko razlika između zemalja. I još ih je u razvoju. 

"Isti su sistemi i dugmad koja treba pritisnuti. Samo su prilagođeni mobitelima"
- Keld Marrot, Director of Store IT and Loss Prevention u JYSK-u

I Keld Marott i Lasse Hedensted očekuju da će kolege u prodavnicama osjetiti prepoznatljivost kada koriste različite aplikacije. 

"Cijeli projekt mobilnost je dodatak prodavnicama. Ne uklanjamo nikakve alate, nego umjesto toga pravimo nove iz sistema koje već poznajemo i koristimo. To su isti sistemi i dugmad koja treba pritisnuti. Samo su prilagođeni za mobitele," kaže Keld Marott, koji je odgovoran za razvoj ovog riješenja u JYSK-u.

Efikasnost Skalborga

U JYSK prodavnici u gradu Skalborg u sjevernom dijelu Danske, gdje su zaposlenici testirali upotrebu novih pametnih telefona i neke od novih aplikacija sve je rezultiralo zadovoljstvom. 

Mobilnost
For Simon Thomsen who works in the stockroom in Skalborg the smartphone is very useful. 

"Moja prva reakcija je da vrlo dobro funkcionira. Sada nas ima više koji mogu brzo reagirati na zadatke, ali u isto vrijeme štedimo mnogo vremena. Na primjer, imati mogućnost označiti 'Click & Collect products' (klikni i pokupi proizvode) spremne na licu mjesta korištenjem funkcije za video chat u skladištu ako moramo nešto provjeriti," kaže Store Manager (Voditelj prodavnice) Janni Svendsen.

U prodavnici su fiksni telefoni uklonjeni, tako da svi zaposlenici koriste mobitele.

Store Manager se raduje daljnjem razvoju mobilnih alata.

"Čuo sam da je još razvoja u procesu i već smo dali neke prijedloge za poboljšanje. Mislim da je jednostavno za korištenje ovako kako je sada, ali kada se više sistema prebaci u aplikacije bit će još bolje."

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office