Skip to main content

JYSK usluga sa francuskim osmijehom

Datum: 18/04/2019

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Expansion

Red u Sambrevilleu
Kupci čekaju u redu za otvaranje JYSK prodavnice u Sambrevilleu.

JYSK je 3. aprila otvorio prvu prodavnicu u francuskom govornom području Belgije, kada je kupcima pružena dobrodošlica u JYSK Sambreville.

Prodavnica je odmah postigla uspjeh.

Napolju je dugačak red kupaca čekao da CEO & President (generalni direktor i predsjednik) JYSKa, Jan Bøgh i lokalni gradonačelnik Jean-Charles Luperto, presjeku plavu vrpcu kako bi obilježili službeno otvaranje u srijedu 3. aprila.

Unutra, Store Manager (rukovodilac prodavnice) Claudio Raffione i njegov tim bili su jednako uzbuđeni zbog mogućnosti da predstave JYSK u valonijskom dijelu Belgije.

Claudio je član JYSK porodice od kada je počeo sa obukom u oktobru 2018. godine, i veoma je srećan što će njegova prodavnica predstaviti JYSK u francuskom govornom području Belgije.

“Iako je Belgija jedna zemlja, niko u Valoniji ne poznaje JYSK, jer su sve prodavnice do sada bile locirane u flamanskom govornom području Belgije. To takođe znači da moramo reći našim kupcima ko smo, da smo danska kompanija i tako dalje“, kaže Klaudio.

I premda je to teško razumjeti za ljude izvan Belgije, to je gotovo kao otvaranje u novoj zemlji jer su i kultura i jezik različiti u različitim dijelovima zemlje.

“Ovdje smo mnogo bliži Francuskoj i francuskoj kulturi, i očekujemo da će svi naši kupci biti oni kojima je francuski maternji jezik, kao što svi zaposleni govore francuski”, objašnjava Claudio.

Tim iz Sambrevillea
JYSK tim iza otvaranja prodavnice u Sambrevilleu.

JYSKov način

Međutim, JYSK je i dalje JYSK, a prema Claudiu vrijednosti JYSKa žive u Valoniji jednako kao i u ostatku Belgije i svijeta.

Claudio Raffione
Store Manager (rukovodilac prodavnice) Claudio Raffione.

„Jedna od stvari koja mi se jako dopada u JYSKu je da vrijednosti nisu samo nešto što je napisano na komadu papira, već zapravo nešto što živimo svaki dan. Zato sam veoma srećan što imam priliku da postanem dio JYSKa, i do sada je to bilo odlično iskustvo“, kaže Klaudio.

Sudeći po velikom odzivu na otvaranju, novi JYSK je odlično iskustvo i za kupce.

Iako je na dan otvaranja radilo 18 kolega, svi su bili veoma zauzeti kako bi bili sigurni da svi kupci imaju dobro iskustvo uprkos redovima.

Kada se prodavnica vrati u normalu, u Sambrevilleu će biti 10 zaposlenih, dok će ostale kolege koji govore francuski preći u druge prodavnice u francuskom govornom području Belgije.

Sljedeće otvaranje prodavnice u francuskom govornom području održaće se u Liègeu.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office