Skip to main content

Dobrodošli u JYSK – upoznajte troje novih kolega

Datum: 06/10/2020

Author: Neele Pauls, Communications & PR, JYSK

Kategorija: Careers & HR , People

Troje novih kolega upoznat će nas sa svojim iskustvima u prvim danima i sedmicama rada za JYSK. Dobrodošli u tim, Alexandra iz Norveške, Romane iz Rusije i Maria iz Italije!

Store Manager Trainee (pripravnica za rukovodioca prodavnice) Alexandra iz Norveške

Store Manager Trainee (pripravnica za rukovodioca prodavnice) Alexandra iz Norveške
Alexandra, Store Manager Trainee iz Norveške

"Početak rada u JYSKu je bio vrlo dinamičan. Moj početak rada je bio u jednoj od najprometnijih i najvećih prodavnica u Oslu u području Furuset. Morala sam odmah naučiti kako da radim s kasom, kako da pružim informacije kupcima i kako da prodam proizvode kupcima da bih bila od koristi. Bilo je veoma izazovno, ali i interesantno!

Mnogo sam naučila zahvaljujući dobrim kolegama koji su mi u svakom trenutku bili spremni pomoći. Volim efikasnost. Upravo zato me je najviše impresionirala činjenica da JYSK ima veoma efikasan sistem koji omogućava stalno poboljšanje. Mislim da je to sjajno! Svakom bih preporučila da svaki radni dan uči što je više moguće jer se upravo tako postaje dobar timski igrač".

Team Leader Helpdesk (vođa tima za helpdesk) Roman iz Rusije

Team Leader Helpdesk (vođa tima za helpdesk) Roman iz Rusije
Roman, Team Leader Helpdesk iz Rusije

"Za mene je to bio vrlo uzbudljiv izazov, i taj osjećaj imam i dalje. Ako možete zamisliti projekt JYSK Rusija kao videoigricu - predivno je dovršiti svaki nivo i uživati u pobjedama.

Impresioniralo me je koliko JYSK brine za nove zaposlenike. Sva moja prijašnja iskustva su bila više: "Hej, Romane, evo ti laptop i počni raditi". Za razliku od toga, u JYSKu sam prošao odličan uvodni program i sad želim osigurati da svi novi zaposlenici u Rusiji dobiju istu pažnju.

Zapanjilo me je i otvaranje prve prodavnice. Četiri dana sam radio kao Sales Assistant (prodavač) i nikad nisam vidio toliko kupaca na otvaranju neke prodavnice. Prisustvovao sam desecima sastanaka i obuka, ali ta četiri dana u prodavnici uzdigla su me na sasvim novi nivo razumijevanja načina na koji sve funkcionira".

Retail Manager (menadžer maloprodaje) Maria iz Italije

Retail Manager (menadžer maloprodaje) Maria iz Italije
Maria, Retail Manager iz Italije

"Uvodni program prije početka rada je odlična stvar! Bila sam tako uzbuđena da sam jedva čekala da se otisnem se na to fantastično putovanje.

Međutim, nakon prva dva mjeseca sve je poremetio korona virus koji je postao izazov za cijeli svijet, usporio procese, pogoršao rezultate... Svim snagama sam se borila da uspijem! I uspjela sam.

Budući da sam bila nova, iz DBL regije organizacije i uz smanjen lični kontakt s kolegama zbog korona virusa, bio je to velik izazov. Ali uživala sam u jer smo jedni s drugima mogli podijeliti neke od najboljih praksi, ali i brige i sumnje na sastanku Retail Managera. Bio je veoma dobro organiziran. Posebno su mi se svidjele radionice. Rad s uspješnim i iskusnim kolegama pružio mi je odgovore na mnoga pitanja i naučio me puno toga.

Ono što me također impresioniralo su vrijednosti i strategije kompanije, kao i uspješan razvoj povezanih procedura i aktivnosti. Sve ima smisla i donosi rezultate".

Latest news

CSC

Preopterećenje službi za korisnike zbog korone

23/10/2020 - Proljetno zatvaranje zbog korone zaustavilo je mnoge aktivnosti, ali ne i JYSKove službe za korisnike (eng. Customer Service Centres (CSC)). One su imale najzahtjevniji period ikad. U međuvremenu je pritisak popustio, ali su CSC-ovi još uvijek zauzetiji nego inače.

CMT na snimanju

Održan prvi godišnji Store manager sastanak u online varijanti

15/10/2020 - Nakon prvog online SM sastanka spremni za nove pobjede

Kristina

Od Brabranda do Kanade uz JYSK

15/10/2020 - Ako želite doživjeti internacionalno iskustvo, to nije tako nemoguće unutar JYSKove organizacije. Kristina Sørensen se prebacila s položaja u Head Officeu u Danskoj na položaj u Head Officeu u Kanadi. Njen savjet je da svoje želje iskažete naglas ako sanjate o internacionaloj avanturi.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office