Skip to main content
Hero

U Berlinu se testira novi koncept prodavnice

Датум: 17/05/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: Attractive Stores

U Berlinu je 10. maja otvoren prototip novog koncepta prodavnice pod imenom SC3 Compact. Koncept je osmišljen kao rešenje za manje prodavnice sa dobrom lokacijom koje nemaju mogućnost proširenja.

Nakon modernizacije, koja je trajala četiri nedelje, u ponedeljak 10. maja je ponovo otvorena prodavnica u ulici Triftstrasse u Berlinu. Međutim, to nije bilo obično unapređivanje prodavnice u Store Concept 3.0. Umesto toga, ovo predstavlja testiranje najnovijeg koncepta brenda pod imenom SC3 Compact.

Koncept male veličine je razvijen tako da ispuni izazove brojnih prodavnica u regionu DBL: Imaju manje od 950 kvadratnih metara prodajnog prostora, što se smatra optimalnom veličinom za JYSKov Store Concept 3.0.

Jason
Jason Baumgärtel je Deputy Store Manager (zamenik menadžera prodavnice) u prodavnici u ulici Triftstrasse u Berlinu.

Prodavnica u Berlinu ima prodajni prostor od tek nešto više od 700 kvadratnih metara, ali kako kaže Deputy Store Manager, Jason Baumgärtel, unapređivanjem je oslobođen prostor za mnogo više proizvoda.

„Sada možemo da predstavimo mnogo više proizvoda. Posebno se tekstilni odeljak značajno proširio. Prodavnica izgleda mnogo svetlije u poređenju sa utiskom koji smo imali ranije, sa podovima tamne boje i smeđim prostorom za izlaganje dušeka“, kaže Jason.

Kompaktnije prodavnice

Kao što ime kaže, prodavnica je kompaktnija od uobičajene prodavnice sa konceptom 3.0. To znači da iako je prodajni prostor manji, zapravo je dostupan isti broj proizvoda. Da bi se to omogućilo, neke police su uklonjene, a ostale će biti 40 centimetara više i sadržaće više proizvoda.

Izazov koji je tim za upravljanje prostorom imao je bilo pronalaženje prostora za sve proizvode u manje kvadratnih metara.

„Prilagodili smo sve police i iskoristili svaki kvadratni metar. Otkrili smo da sabijanjem artikala i smanjivanjem slobodnog prostora između njih zaista možemo da uštedimo puno kubnih metara“, kaže Tomke von der Damerau, Head of Space Management (šef tima za upravljanje prostorom).

više od 400 Compact prodavnica

Saznanja iz nove prodavnice u Berlinu će se koristiti za konačno odobrenje koncepta Compact, koji bi trebalo da bude spreman za novu poslovnu godinu 2021–22.

Koncept će postati jedna od mogućnosti za prodavnice sa prodajnim prostorom između 700 i 900 kvadratnih metara.

„Koncept Compact nikada neće biti primarno rešenje, osim u slučajevima kada proširenje nije moguće, a prodavnica se nalazi na odličnoj lokaciji. Postoji mogućnost da ćemo imati više od 400 prodavnica sa konceptom SC3 Compact u narednim godinama“, kaže Michael Lauritzen, Store Concept Designer (dizajner koncepta prodavnica).

Kompaktni koncept prodavnice 3

  • SC3 Compact će se razmatrati za prodavnice sa prodajnim prostorom između 700 i 900 kvadratnih metara u DBL regionu, ako ne možemo da pronađemo bolju i veću lokaciju.
  • Više od 700 prodavnica u Nemačkoj ima manje od 950 kvadratnih metara, a 250 njih ima manje od 700 kvadratnih metara.
  • Police koje su ranije bile visoke 1,80 metara biće povećane na 2,20 metara.
  • U poređenju sa uobičajenom prodavnicom sa konceptom Store Concept 3.0, novim konceptom se dobija prostor za nameštaj od oko 100 kvadratnih metara.

Berlin

Berlin
Prodavnicu su pre otvaranja u petak 7. maja posetili Country Manager (menadžer za zemlju) u Nemačkoj, Christian Schirmer i drugi.

Berlin Berlin

Berlin
Sa leve strane: Store Manager Trainee (menadžer prodavnice na obuci) René Zierke i Sales Assistant (asistent prodaje) Corinna Jeschke iz prodavnice u Berlinu.

Berlin

Berlin

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office