Skip to main content
Hero

U Berlinu se testira novi koncept prodavnice

Datum: 17/05/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Attractive Stores

10. maja je u Berlinu otvoren prototip novog koncepta prodavnice pod nazivom SC3 Compact. Taj koncept će biti rješenje za manje prodavnice sa savršenom lokacijom, a bez mogućnosti širenja.

Prodavnica u ulici Triftstraße u Berlinu je ponovo otvorena u ponedjeljak, 10. maja nakon četverosedmične modernizacije. Međutim, to nije bila uobičajena nadogradnja prodavnice na Store Concept 3.0. Zapravo je riječ o testiranju potpuno novog koncepta pod nazivom SC3 Compact.

Taj uži koncept je razvijen u svrhu rješavanja problema mnogih prodavnica u DBL regiji: imaju prodajnu površinu manju od 950 kvadratnih metara, što je optimalna veličina za JYSKov Store Concept 3.0.

Jason
Jason Baumgärtel je Deputy Store Manager (zamjenik voditelja prodavnice) u prodavnici u ulici Triftstraße u Berlinu.

Prodavnica u Berlinu ima prodajnu površinu od samo malo više od 700 kvadratnih metara, ali prema Deputy Store Manageru Jasonu Baumgärtelu nadogradnjom je osiguran prostor za mnogo više proizvoda.

„Sada možemo predstaviti puno više proizvoda. Posebno je odjel za tekstil znatno proširen. Prodavnica izgleda puno svjetlija u odnosu na utisak prethodnog stanja s tamnim podovima i smeđim područjem za madrace”, kaže Jason.

Kompaktnije prodavnice

Kao što ime kaže, prodavnica je kompaktnija nego standardna 3.0 prodavnica. To znači da će uprkos manjoj prodajnoj površini biti dostupan isti broj proizvoda. Da bismo to omogućili, uklonili smo neke nosače, a preostali će biti 40 centimetara viši i na njima će biti izloženo više proizvoda.

Tim za upravljanje prostorom je imao težak zadatak da sve proizvode smjesti na manju površinu.

„Prilagodili smo sve police i iskoristili baš svaki kvadratni metar. Uvidjeli smo da stiskanjem artikala i smanjenjem razmaka između njih možemo uštediti velik trodimenzionalni prostor.”, kaže Tomke von der Damerau, Head of Space Management (šef odjela za upravljanje prostorom).

više od 400 Compact prodavnica

Saznanja iz nove prodavnice u Berlinu će se upotrijebiti za konačno odobrenje koncepta Compact, koje se očekuje do nove finansijske godine 2021. – 2022.

Koncept će biti opcija za prodavnice s prodajnom površinom između 700 i 900 kvadratnih metara.

„Koncept Compact nikad neće biti naše preferirano rješenje, osim ako proširenje nije moguće, a prodavnica ima savršenu lokaciju. Sljedećih godina bismo mogli imati više od 400 SC3 Compact prodavnica”, kaže Michael Lauritzen, Store Concept Designer (Store Concept dizajner).

Store Concept 3 Compact

  • SC3 Compact će se uzeti u obzir za prodavnice s prodajnom površinom u DBL regiji između 700 i 900 kvadratnih metara ako nije moguće pronaći bolju i veću lokaciju.
  • Više od 700 prodavnica u Njemačkoj je manje od 950 kvadratnih metara. Od njih je 250 manje od 700 kvadratnih metara.
  • Nosači prethodne visine od 1,80 metara će se povisiti na 2,20 metara.
  • Stvara se oko 100 kvadratnih metara prostora za namještaj više nego što je dostupno u standardnoj Store Concept 3.0 prodavnici.

Berlin

Berlin
U petak, 7. maja prodavnicu su prije otvaranja posjetili Christian Schirmer, Country Manager (rukovodilac za zemlju) u Njemačkoj, i drugi.

Berlin Berlin

Berlin
S lijeva: Store Manager Trainee (pripravnik za voditelja prodavnice) René Zierke i Sales Assistant (prodavačica) Corinna Jeschke iz prodavnice u Berlinu.

Berlin

Berlin

Latest news

JYSK reaches 100 stores in Romania

JYSK je dostigao 100 prodavnica u Rumuniji

11/06/2021 - JYSK je dostigao važnu prekretnicu u Rumuniji i otvorio 100. prodavnicu u Constanți, lučkom gradu na Crnom moru. Ali to je bilo samo pola puta prema cilju od 200 prodavnica. Druga polovina počinje sad.

Dare to Care

“Dare to Care”

10/06/2021 - Od 14. do 25. juna JYSK će provoditi internu kampanju pod nazivom "Dare to Care" kako bi se stavio dodatni fokus na radno okruženje.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office