Skip to main content
Hero

Nyt butikskoncept bliver testet i Berlin

Dato: 17/05/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategori: Attractive Stores

10. maj åbnede prototype på et nyt butikskoncept kaldet SC3 Compact i Berlin. Konceptet er tiltænkt små butikker, der har den ideelle placering uden mulighed for at udvide butikken.

JYSK-butikken på Triftstrasse i Berlin genåbnede mandag den 10. maj efter en fireugers modernisering. Det var dog ikke en klassisk opdatering til Store Concept 3.0, men i stedet til et spritnyt butikskoncept kaldet SC3 Compact.

Butikskonceptet er blevet udviklet, da mange butikker i DBL Region har en særlig udfordring: De har mindre end 950 m2 salgsareal, hvilket er den optimale størrelse for JYSKs Store Concept 3.0.

Jason
Jason Baumgärtel er Deputy Store Manager i butikken på Triftstrasse i Berlin.

Butikken i Berlin er en af de mindre butikker med kun godt 700 m2 salgsareal, men det nye koncept har ifølge Deputy Store Manager Jason Baumgärtel skabt plads til mange flere produkter.

”Vi kan nu præsentere langt flere produkter. Specielt tekstilsektionen er vokset markant. Butikken ser også meget lysere ud nu sammenlignet med indtrykket vi havde før med mørke gulve og det brune madrasområde,” siger Jason.

Mere kompakte butikker

Som navnet antyder, er butikken mere kompakt end en regulær 3.0 butik. Det betyder, at selvom salgsarealet er mindre, er der stadig det samme antal produkter. Det er blevet muligt, fordi nogle reoler er blevet fjernet, og de resterende gjort 40 centimeter højere og blevet pakket mere kompakt.

For Space Management og Tomke von der Damerau har det været en stor udfordring at skulle finde plads til alle produkter på et markant mindre område.

Vi har justeret alle reoler og udnyttet hver en kvadratmeter. Vi har fundet ud af at ved at presse produkter sammen og reducere afstanden mellem, har vi kunnet spare en del kubikmeter,” siger Tomke.

mere end 400 Compact-butikker

Erfaringerne fra den nye butik i Berlin skal bruges til at give den endelige godkendelse af det nye Compact-koncept, som efter planen skal være klar til det nye finansår 2021-22.

Konceptet er tiltænkt som en mulighed for butikker med mellem 700 og 900 m2 salgsareal.

“Compact-konceptet vil aldrig blive den foretrukne løsning, udover når en udvidelse ikke er mulig, og butikken i forvejen har den ideelle placering. Potentielt kan vi komme op på mere end 400 butikker med det nye koncept i de kommende år,” siger Michael Lauritzen, Store Concept Designer.

Store concept 3 compact

  • SC3 Compact vil blive overvejet for butikker på mellem 700 og 900 m2 salgsareal i DBL Region, hvis det ikke er muligt at finde en bedre og større lokation.
  • Mere end 700 butikker i Tyskland er mindre end 950 m2. 250 butikker er mindre end 700 m2.
  • Reoler på 1,8 meter vil blive forhøjet til 2,2 meters højde.
  • Ændringerne har skaffet omkring 100 m2 gulvareal til møbler sammenlignet med Store Concept 3.0.

Berlin

Berlin
Fredag den 7. maj besøgte blandt andre Country Manager i Tyskland, Christian Schirmer, butikken inden åbning.

Berlin Berlin

Berlin
Fra venstre: Store Manager Trainee René Zierke og Sales Assistant Corinna Jeschke i Berlin-butikken.

Berlin

Berlin

Latest news

Aleš Kisý

Mit sjette Paralympiske Lege

27/03/2024 - Med 5 måneder til starten af De Paralympiske Lege i Paris forbereder Aleš Kisý, en tjekkisk Paralympisk medaljevinder, sig til sit sjette Paralympiske Lege.

Peter og Jonas

Mesteren mod manageren: Kan en butikschef slå en guldvinder?

21/03/2024 - Kan Peter Rosenmeier vinde guld i Paris? Kan et kamera holde til at blive skudt efter? Og kan en butikschef stille noget som helst op imod en dobbelt paralympisk mester i bordtennis?

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italien investerer i medarbejderudvikling

19/03/2024 - Den 26. februar lancerede JYSK Italien det første District Manager Traniee-forløb (DMT) på hovedkontoret i Milano.

Tilføj kommentar

Husk at holde en god tone :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office