Skip to main content

Tiina pomaže u stvaranju atraktivnih prodavnica

Датум: 13/06/2018

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: Attractive Stores

Tiina Repo
Tiina Repo je kao Store Concept Manager odgovorna za savetovanje i pružanje podrške za svih 75 prodavnica u Finskoj.

Tiina Repo iz Finske je jedna od nekoliko Store Concept Managera (menadžera za koncept prodavnice), koji nam pomažu da stvorimo atraktivne prodavnice širom Evrope.

Da bismo dobili atraktivnu prodavnicu, moramo da uložimo trud.

Jedna od koleginica iz JYSKa koji zna sve o tome je Tiina Repo. Kao Store Concept Manager, ona je odgovorna za savetovanje i pružanje podrške za svih 75 prodavnica u Finskoj kako bi bile atraktivne kupcima i zaposlenima.

„Neki koncepti i prostori mogu lako da se promene u prodavnici, ali drugi zahtevaju više truda. Na primer, kućni tekstil se često nalazi na različitim mestima u prodavnicama, pa je zato potrebno uložiti određeni trud da svi prostori izgledaju što sličnije“, kaže Tiina.

Saradnja sa kolegama

Pored 22 godine radnog iskustva u JYSKu, u kome je počela kao Sales Assistant (prodavac) u prodavnici, Tiina ima podršku cele organizacije za razvoj maloprodaje (Retail Development).

Njen glavni saradnik je Fokke Been, Retail Concept Manager (menadžer za koncept maloprodaje) koji pruža podršku svim Store Concept Managerima u različitim zemljama.

„Dobro sarađujem sa Fokke i sa Retail Development organizacijom. Fokke mi pruža sve potrebne informacije i on je uvek tu kada mi je potreban. Retail Development odeljenje je veoma dobro organizovano“, kaže Tiina.

Šta je to aktivnost u vezi sa prodavnicama?

  • Najmanje svakih šest godina se osvežava izgled svake JYSKove prodavnice u okviru takozvane aktivnosti u vezi sa prodavnicama.
  • Aktivnost u vezi sa prodavnicama može da bude izgradnja nove prodavnice, preseljenje na bolju lokaciju, promena rasporeda ili prelazak na novi koncept.
  • Store Concept Manageri i njihovi timovi su odgovorni za aktivnosti u vezi sa prodavnicama u različitim zemljama.

300 aktivnosti svake godine

Fokke Been je kao Retail Concept Manager zadužen za međunarodni tim od oko 100 kolega.

Oni zajedno obave oko 300 aktivnosti u vezi sa prodavnicama, kao što su izgradnja novih prodavnica, preseljenje, promena rasporeda i modernizovanje postojećih prodavnica.

„Dosta putujem u različite zemlje kako bih se uverio da su sva praktična iskustva i dobri saveti iz prodavnica stigli u organizaciju Retail Development u glavnom sedištu kompanije. Na taj način možemo stalno da unapređujemo konceptualne standarde i samim tim, iskustvo kupaca“, kaže Fokke, koji je karijeru u JYSKu započeo kao Store Manager (menadžer prodavnice) u Holandiji pre deset godina.

Fokke Been
Fokke Been je kao Retail Concept Manager zadužen za međunarodni tim od oko 100 kolega.

Unapređenje koncepta prodavnica

Najmanje svakih šest godina se osvežava izgled svake JYSKove prodavnice. Ponekad to znači preseljenje prodavnice na bolju lokaciju. U drugim slučajevima, to znači prelazak na najnoviji koncept, na primer na Store Concept 3.0.

Tiina smatra da je rad na novim konceptima jedan od omiljenih delova njenog posla.

„Već smo izgradili nove Store Concept 3.0 prodavnice i uskoro ćemo početi da gradimo gradske prodavnice u Finskoj. Lepo je što mogu da sarađujem sa mojim kolegama u Skandinavskim zemljama i Evropi, i da uvek unapređujem atraktivnost prodavnica u JYSKu“, kaže Tiina.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office