Skip to main content

Tiina pomaže osigurati "attractive stores"

Datum: 13/06/2018

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Attractive Stores

Tiina Repo
Kao Store Concept Manager, Tiina Repo je odgovorna za vođenje i podršku svih 75 prodavnica u Finskoj.

Tiina Repo iz Finske jedna je od nekoliko Store Concept Manager-a (menadžer koncepta prodavnice), koja pomaže da se osigura atraktivnost prodavnica širom Europe.

Prodavnice nisu atraktivne same od sebe,iza toga stoji veliki trud.

Jedan od JYSK kolega koji zna sve o tome je Tiina Repo. Kao Store Concept Manager, odgovorna je za vođenje i podršku za svih 75 prodavnica u Finskoj i za to da ih učini atraktivnim – kako za kupce, tako i za zaposlenike.

"Neki koncepti i prostori se lako ažuriraju, ali neki zahtijevaju više napora. Na primjer, kućni tekstil se često nalazi na različitim mjestima u prodavnici, što naravno zahtijeva veliki trud da bi se postiglo da svi prostori izgledaju što sličnije.

Saradnja sa kolegama

Osim 22 godine iskustva u JYSK-u, počevši kao Sales Assistant (prodavac) u prodavnici, Tiina takođe ima podršku cijele organizacije Retail Development-a.

Njena funkcionalna referenca je Fokke Been, koji je Retail Concept Manager (menadžer koncepta maloprodaje) i odgovoran za podršku svim Store Concept Managerima u različitim zemljama.

" Imam dobru saradnju sa Fokke i sa Retail Development organizacijom. Dobijam sve potrebne informacije od Fokke i on je uvijek tu za mene kada ga trebam. Mi takođe imamo vrlo jaku organizaciju u Retail Development-u," kaže Tiina.

Što je aktivnost prodavnice?

  • Svakih 6 godina svaka JYSK prodavnica se osvježava sa takozvanom "store activity".
  • To može biti izgradnja nove prodavnice, preseljenje na bolju lokaciju, preuređenje rasporeda ili ažuriranje u novi koncept.
  • Store Concept Manageri i njihovi timovi su odgovorni za aktivnosti prodavnica u određenoj zemlji.

300 aktivnosti svake godine

Kao Retail Concept Manager, Fokke Been je zadužen za međunarodni tim koji čini oko 100 kolega.

Godišnje obave oko 300 aktivnosti za prodavnice, što uključuje i izgradnju novih kao i preseljenje, preuređenje i ažuriranje postojećih.

"Puno putujem u druge zemlje kako bih bio siguran da se sva praktična iskustva i dobri savjeti prenose u Retail Development organizaciju u glavni ured. Na ovaj način možemo nastaviti poboljšavati koncepcijske standarde kao i iskustvo kupaca," kaže Fokke, koji je započeo svoju JYSK karijeru kao Store Manager (menadžer prodavnice) u Holandiji prije deset godina.

Fokke Been
Kao Retail Concept Manager, Fokke Been je zadužen za međunarodni tim koji čini oko 100 kolega.

Poboljšanje store koncepta

Barem na svakih šest godina, svaka JYSK prodavnica se osvježava. Ponekad to znači preseljenje prodavnice na bolju lokaciju. Nekad je to ažuriranje najnovijeg koncepta, na primjer Store Concept 3.0.

Rad na novim konceptima je takođe jedan od omiljenih Tiininih poslova.

"Već smo napravili novi Store Concept 3.0, a uskoro ćemo započeti i izgradnju city store-a u Finskoj. Lijepo je surađivati sa kolegama u Skandinaviji i u Evropi i kontinuirano poboljšavati atraktivnost prodavnica u JYSK-u," kaže Tiina.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office