Skip to main content

Novi EVP odeljenja za nabavke želi da optimizuje ono zbog čega je JYSK jedinstven

Датум: 05/09/2023

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Odlična ponuda, stručna usluga i skandinavski dizajn ono su, između ostalog, što prema viđenju novog EVP odeljenja za nabavke omogućava JYSKu jak položaj na tržištu.

Nakon pet godina koje je proveo kao CEO kompanije SENG, Martin Amstrup Bang vratio se u JYSK u februaru 2023. da zvanično preuzme mesto kao Executive Vice President (EVP) odeljenja za nabavke od 1. septembra 2023.

Martin Amstrup Bang
Executive Vice President odeljenja za nabavke, Martin Amstrup Bang.

„Bio sam deo JYSKa polovinu svog života, pa kada sam se vratio nakon pet godina, delovalo je pomalo kao da se vraćam kući“, kaže 46-godišnji Martin Amstrup Bang.

Martin Amstrup Bang prvi put je ušao na vrata sedišta JYSKa 2001. godine kada je počeo kao Assistant u odeljenju za nabavke. Osim kratkog boravka 2006. godine u danskoj maloprodaji po tipu „uradi sam“ Silvan, karijera mu se razvijala u JYSKu sve do 2018. godine kada je postao CEO kompanije SENG, koja je poput JYSKa deo grupacije Lars Larsen Group.

Iako se mnogo toga promenilo u JYSKu tokom tih pet godina, mnogo toga je i dalje isto.

„Osnova je ista u JYSKu – okosnica je i dalje dobro trgovačko umeće. Poznato mi je to i to predstavlja kulturu koja mi se dopada – pobednički mentalitet prema kom uvek težimo da učinimo još malo više, uvek težimo ka najboljim rezultatima. Ambiciozni smo u vezi sa tim što radimo“, kaže on.

Određivanje pravca

Martin Amstrup Bang se raduje tome što će voditi odeljenje za prodaju i istovremeno u sklopu svoje uloge kao EVP imati uticaja na celokupni pravac JYSKa.

„Radujem se tome što ću kroz saradnju sa kolegama ostvarivati rezultate, ali i uticati na celokupan pravac. To je za mene nova i šira uloga u JYSKu, ali mogu da se oslonim na svoja prethodna iskustva, kako iz odeljenje nabavke u JYSKu, tako i kao CEO kompanije SENG“, kaže on.

JYSK predstavlja optimalan spoj

Niske cene i odlične ponude su suštinske u JYSKu. Povrh toga, prema viđenju novog EVP, tu se radi o spoju odlične ponude, saveta kupcima i proizvoda nadahnutih Skandinavijom, te kulture zbog koje je JYSK zaista snažan i zauzima jedinstven položaj na tržištu.

Karijera

  • 2023: Executive Vice President, nabavka, JYSK
  • 2018: CEO, SENG
  • 2013: Purchasing Director, nameštaj za eksterijer i enterijer, i pokućstvo, JYSK
  • 2006: Regional Head of Sales, JYSK
  • 2006: Category Manager, SILVAN
  • 2003: Category Manager, JYSK
  • 2001: Purchasing Assistant, JYSK
  • 1998: Sales & Marketing Coordinator, AL-KE

„Optimalan je to spoj i neophodno je da i dalje optimizujemo kako kvalitet, tako i estetiku, pa u JYSK unesemo vrhunski kontekst. Da još više zadivimo. To je spoj zbog kog smo jedinstveni i koji konkurencija teško može da omete. Kod nas je u ponudi celokupni doživljaj prodavnice, a ne samo proizvodi niske cene“, kaže Martin Amstrup Bang.

Ističe promenu koja se odigrala u kategoriji pokućstva kao primer razvoja koji bi dalje da podrži i poboljša.

„Dogodio se pomak u JYSKu sa većinom ponude proizvoda koji su usmereni na korisnika ka tome da se više predstavljaju skandinavski dizajn i dekoracija. Izlaganje proizvoda se takođe promenilo. Fokusiramo se na različite teme, proizvodi se raspakuju i uredno slažu. Cena proizvoda je ista, ali promenili smo fokus tako da obuhvata više estetskih aspekata, a ne samo praktičnih. To je ono što treba da gajimo“, kaže on.

Obavezna podrška održivosti

Većina inicijativa održivosti koje se odnose na JYSKove proizvode i lanac nabavke usidrena je u odeljenju nabavke, a tu, kao i u ostalom delu JYSKa, ogroman je fokus na ovu oblast.

„Ne smatram bremenom održivost ili zakonske propise u vezi sa tim. Moramo da ih usvojimo. JYSK je ogroman i odgovoran igrač, pa naravno da pružamo ono što se od nas očekuje. Istovremeno smatram da je to ispravno postupanje, sa etičkog i komercijalnog stanovišta. Potrebno je da budemo proaktivni, između ostalog tako što ćemo da gradimo izdržljive sisteme koji mogu da rukuju podacima iz našeg lanca nabavke. Upravljanje podacima je važno jer je neophodno da u svakom pogledu budemo u mogućnosti da dokumentujemo, a imamo mnogo podataka u odeljenju nabavke“, kaže Martin Amstrup Bang.

Martin Amstrup Bang – lično

  • Rođen je u Jeringu, u severnom delu Jilanda, u Danskoj, 1977.
  • Živi u predgrađu Arhusa, Skode, sa suprugom Anne Mette koja takođe radi u JYSKu gde se par i upoznao. Imaju dva dečaka od 10 i 12 godina.
  • Martin Amstrup Bang sebe opisuje kao porodičnog čoveka. Što se tiče profesije, izdvaja pedantnu, ambicioznu i trgovačku stranu svoje ličnosti.

 

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni novi proizvodi troje kolega iz prodavnica

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSK prodavnica je spremno da još jednom podele svoje apsolutno omiljene proizvode iz novog asortimana<strong>.</strong>

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office