Skip to main content

Novi EVP u prodajnom odjelu želi optimizirati ono što čini JYSK jedinstvenim

Datum: 05/09/2023

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Sjajna ponuda, kompetentna usluga i skandinavski dizajn su samo neke od stvari koje po mišljenju novog EVP-a u prodajnom odjelu osiguravaju JYSKovu jaku poziciju na tržištu.

Nakon pet godina rada kao CEO u SENG-u, Martin Amstrup Bang se vratio u JYSK u februaru 2023. da zvanično preuzme funkciju Executive Vice Presidenta (EVP, izvršni potpredsjednik) u prodajnom odjelu od 1. septembra 2023.

Martin Amstrup Bang
Executive Vice President u prodajnom odjelu, Martin Amstrup Bang.

"Bio sam dijelom JYSKa pola svog života, tako da, kad sam se vratio nakon pet godina, osjećao sam se kao da se vraćam kući", kaže 46-godišnji Martin Amstrup Bang.

Martin Amstrup Bang je prvi put prošao kroz vrata JYSKovog sjedišta 2001., gdje je počeo raditi kao asistent u prodajnom odjelu. Osim kratkog rada u maloprodajnoj trgovini Danish DIY Silvan 2006., karijeru je gradio u JYSKu do 2018., kad je postao CEO kompanije SENG, koja je kao i JYSK dio Lars Larsen grupe.

Iako se tokom tih pet godina dosta toga promijenilo u JYSKu, mnoge su stvari ostale iste. 

"Osnovno je isto u JYSKu – sve se i dalje temelji na dobrom obrtništvu. To je nešto što poznajem i predstavlja kulturu koju volim – pobjednički mentalitet koji nas potiče da napravimo malo više, uvijek nastojeći postići najbolje rezultate. Ambiciozni smo u pogledu onoga što radimo", kaže.

Postavljanje smjera

Martin Amstrup Bang raduje se što će voditi prodajni odjel i istovremeno uticati na JYSKov opći smjer u svojoj ulozi EVP-a.

"Veselim se postizanju rezultata u saradnji s kolegama i uticanju na opći smjer. To je nova i šira uloga za mene u JYSKu, ali se mogu osloniti na svoje prethodno iskustvo rada u prodajnom odjelu u JYSKu i kao CEO u SENGu", nastavlja.

JYSK je optimalna kombinacija

Niske cijene i sjajne ponude čine sam temelj JYSKa. Povrh toga, prema našem novom EVP-u, to je kombinacija sjajnih ponuda, savjeta za kupce, proizvoda inspiriranih Skandinavijom i kulture koja JYSK čini zaista jakim, omogućavajući mu jedinstvenu poziciju na tržištu.

Karijera

  • 2023.: Executive Vice President, prodajni odjel, JYSK
  • 2018.: CEO, SENG
  • 2013.: Purchasing Director, unutrašnji i vanjski namještaj i kućne potrepštine, JYSK
  • 2006.: Regional Head of Sales, JYSK
  • 2006.: Category Manager, SILVAN
  • 2003.: Category Manager, JYSK
  • 2001.: Purchasing Assistant, JYSK
  • 1998.: Sales & Marketing Coordinator, AL-KE

"To je optimalna kombinacija i moramo nastaviti optimizirati kvalitet i estetiku te unijeti premium kontekst u JYSK – malo pojačati "wow" efekt. To je kombinacija koja nas čini jedinstvenima i zahtjevnima za konkurente. Mi pružamo cjelokupno iskustvo trgovine, ne samo povoljne proizvode", kaže Martin Amstrup Bang.

On naglašava promjenu koja je nastala u kategoriji kućnog pribora kao primjer razvoja koji želi dodatno podržati i poboljšati.

"Došlo je do promjene u JYSKu od fokusa na pružanje proizvoda usmjerenih na kupce do predstavljanja skandinavskog dizajna i dekoracija. Izlaganje proizvoda se također promijenilo. Stavljamo fokus na različite teme, proizvodi su raspakirani i uredno postavljeni. Cijena predmeta je ista, ali smo promijenili fokus da uključimo više estetskih aspekata, a ne samo praktičnih. To moramo kultivirati", kaže.

Održivost treba prigrliti

Većina inicijativa za održivost u vezi s JYSKovim proizvodima i lancem nabave se oslanja na prodajni odjel, a kao i u drugim JYSKovim odjelima, postoji veliki fokus na to područje.

"Održivost i povezano zakonodavstvo ne vidimo kao teret. Moramo ga prigrliti. JYSK je velik i odgovoran igrač – naravno da pružamo šta se od nas očekuje. Istovremeno, također smatram da je to ispravno etički i poslovno. Moramo biti proaktivni, između ostalog, izgradnjom robusnih sistema koji mogu obrađivati podatke iz našeg lanca nabave. Upravljanje podacima je važno jer moramo moći dokumentirati svaki aspekt – a imamo mnogo podataka u prodajnom odjelu", kaže Martin Amstrup Bang.

o Martinu Amstrupu Bangu

  • Rođen je u Hjørring u sjevernom Jutlandu, Danska, 1977.
  • Živi u predgrađu Aarhusa, Skåde, sa svojom suprugom, Anne Mette, koja također radi JYSKu, gdje se ovaj par i upoznao. Imaju dva dječaka u dobi od 10 i 12 godina.
  • Martin Amstrup Bang opisuje se kao porodičnog čovjeka. Kao stručnjak, ističe se karakteristikama pedantnosti, ambicioznosti i komercijalnosti.

 

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office