Skip to main content

Naš CEO donosi dobre vesti: Hvala vam za trud

Датум: 01/09/2020

Author: ,

Категорија: Strategy

Jan Bøgh
Jan Bøgh, CEO (glavni izvršni direktor) i President (predsednik) kompanije JYSK.

Poštovane kolege,

Krajem avgusta se u JYSKu završila fiskalna godina puna događaja.

Pre svega, želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svima na velikom uloženom trudu.

Godina nije bila laka i mislim da treba pomenuti da je virus korona uticao na sve nas i na privatnom i na poslovnom nivou.

Nažalost, trenutna situacija širom sveta govori da će se tako nastaviti još neko vreme i nadam se da ćete i dalje voditi računa o higijeni i održavanju distance kako bismo zaštitili kolege i kupce.

Iako je protekli period bio izazovan, u JYSKu smo se dobro nosili sa virusom korona i držali ga dalje od naših prodavnica, distributivnih centara i kancelarija.

Hajde da uradimo sve što možemo da se tako nastavi.

Dobar rezultat

Mislim da trenutna ekonomska predviđanja predstavljaju veću neizvesnost za JYSK.

Do sada nam je išlo odlično jer iako je većina naših prodavnica morala da bude zatvorena tokom nekoliko nedelja, brzo smo se vratili na noge.

Nakon ponovnog otvaranja, kupci su se vratili u još većem broju jer su se ljudi širom Evrope pripremali za leto kod kuće ponovnim opremanjem doma i bašte.

To znači da uprkos zastoju nastalom zbog virusa korona, fiskalna godina 2020. obećava po pitanju prometa i zarade.

Svaka čast svima!

Neizvesnost pred nama

To je razlog za slavlje, ali sada moramo da se usmerimo na ono što dolazi.

Iskreno, nije lako praviti predviđanja.

Naša odlična prodaja tokom fiskalne godine 2020. pokazuje da zbog brojnih inicijativa koje su preduzele evropske vlade u vidu podrške ekonomiji i prodaji još uvek nismo doživeli stvarni uticaj krize po pitanju povećane stope nezaposlenosti i smanjene potrošnje.

Međutim, do toga će doći kada državne inicijative pomoći počnu da ističu. Očekujem da će sledeća fiskalna godina biti izazovna kao i ova, ako ne i izazovnija.

Zbog toga je važnije nego ikada da i dalje budemo usmereni na ono što je JYSKu potrebno da održi konkurentnost i nastavi da se razvija.

Moramo i dalje da budemo usmereni na rast tako što ćemo otvarati nove prodavnice i modernizovati postojeće. Jedan od najvećih projekata po tom pitanju je ponovno brendiranje Austrije u kojoj od 1. oktobra prodavnice menjaju ime iz Dänisches Bettenlager u JYSK, što obuhvata i kompletnu promenu izgleda i otvaranje nove onlajn prodavnice.

U međuvremenu, moramo i dalje da budemo veoma svesni cena kako bismo osigurali da kupci izaberu JYSK i kada su finansijski ograničeni.

Veća održivost

Naravno, nećemo biti usmereni samo na to.

Pre nego što je virus korona došao u centar pažnje, najznačajnija politička tema su bile klimatske promene i potreba da kompanije postanu održivije.

Iako je virus korona možda imao jak uticaj u veoma kratkom periodu, nastojanja ka održivosti su mnogo važnija na duge staze. Isto važi i za JYSK.

Održivost postaje šesti princip naše strategije od fiskalne godine 2021. i tokom te godine, JYSK će postaviti nove ambiciozne ciljeve za smanjenje ekološkog otiska i veću održivost.

Uprava snosi odgovornost da osigura da održivost utiče na odluke pri izboru dobavljača proizvoda, transporta, energetske potrošnje i još toga.

Održivost je i odgovornost pojedinca jer negativni klimatski uticaj predstavlja zbir svih malih odluka koje svi mi kao pojedinci donosimo svakog dana.

Zbog toga vas podstičem da donosite prave odluke i da mislite na održivost svakog dana, i na poslu i kod kuće.

Srdačan pozdrav,

Jan Bøgh
CEO i President, JYSK

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office