Skip to main content

Novosti od našeg izvršnog direktora: Hvala vam na trudu.

Datum: 01/09/2020

Author: ,

Kategorija: Strategy

Jan Bøgh
Jan Bøgh, CEO & President JYSK (izvršni direktor i predsjednik JYSKa)

Drage kolegice i kolege,

S avgustom je završila JYSKova finansijska godina puna događaja.

Prije svega želim iskoristiti ovu priliku da vam svima zahvalim na upečatljivim naporima.

Ova godina nije bila laka i može se reći da smo svi pogođeni korona virusom, kako privatno tako i poslovno.

Nažalost, trenutni događaji širom svijeta ukazuju na to da će ta situacija neko vrijeme ostati ista i nadam se da ćete i dalje imati fokus na higijeni i držanju odstojanja od drugih da biste zaštitili kolege i klijente.

Jer, koliko god to bio velik izazov, mi u JYSKu se dobro borimo protiv korona virusa i uspješno štitimo naše prodavnice, distribucijske centre i kancelarije od kontaminacije.

Dajmo sve od sebe da tako i ostane.

Dobri rezultati

Smatram da trenutne ekonomske prognoze stvaraju puno veću nesigurnost za JYSK.

Dosad smo bili odlični i brzo smo se vratili u formu iako smo većinu naših prodavnica više sedmica morali držati zatvorene.

Nakon ponovnog otvaranja naši su se klijenti vratili u još većem broju nego prije, dok su se ljudi širom Evrope pripremali za ljeto kod kuće preuređujući svoju kuću i vrt.

To znači da FY20 unatoč unazađenju korona virusom izgleda vrlo obećavajuće u pogledu prometa i zarade.

Čestitam svima od vas!

Ispred nas su nesigurna vremena

Dosadašnje rezultate treba proslaviti, ali sada moramo preusmjeriti fokus na budućnost.

I iskreno rečeno, nju nije jednostavno predvidjeti.

Kao što pokazuje naša sjajna prodaja iz FY20, zahvaljujući brojnim inicijativama koje su evropske vlade pokrenule radi podrške ekonomiji i potrošnji, još nismo iskusili stvarne posljedice krize u vidu povećanih stopa nezaposlenosti i smanjene potrošnje.

Ali to će doći kako državne inicijative podrške postupno istječu i očekujem da će FY21 biti jednako izazovna kao FY20, ako ne i izazovnija.

Zato je važnije nego ikad zadržati fokus na onome što je JYSKu potrebno da ostane kompetitivan i razvijati našu kompaniju.

U centru naše pažnje mora biti širenje poslovanja otvaranjem novih prodavnica i obnovom ponude postojećih. Jedan od najvećih projekata u vezi s tim je promjena brendiranja u Austriji, gdje će se 1. oktobra nazivi svih prodavnica promijeniti iz Dänisches Bettenlager u JYSK, uključujući promjenu svih fasada i otvaranje nove online prodavnice.

I istovremeno moramo i dalje vrlo dobro paziti na troškove da bi se klijenti odlučili za JYSK i kad ponestane novca.

Veća održivost

Ali, naravno, nećemo se samo tome posvetiti.

Prije nego što je korona virus zauzeo svačiju pažnju, najveća politička tema bila je promjena klime i potreba da kompanije posluju održivije.

Iako je korona virus imao velik kratkoročni utjecaj, dugoročno su puno važnija nastojanja povećanja održivosti. Također za JYSK.

S početkom FY21 održivost smo proglasili šestim uporištem naše strategije i tokom ove finansijske godine JYSK će postaviti nove ambiciozne ciljeve smanjenja našeg ekološkog otiska i povećanja održivosti.

Kao menadžment imamo odgovornost osigurati da je održivost faktor pri donošenju odluka o odabiru dobavljača proizvoda, transporta, izvora energije i dr.

Ali održivost je također odgovornost nas kao pojedinaca jer ukupni negativni utjecaj na klimu predstavlja zbir negativnih posljedica svih malih odluka koje svako od nas svakodnevno donosi.

Zato imajte svi na umu da trebate donositi prave odluke i svaki dan mislite na održivost, bilo dok ste na poslu ili kod kuće.

Srdačno,

Jan Bøgh
CEO & President JYSKa

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office