Skip to main content
Leonid Tica, Regional Customer Service Manager

Leonid Tica, iz Rumunije u Nordic za samo 6 meseci

Датум: 20/08/2019

Author: ,

Категорија: People

Piše: Miruna Ursache, stažista

Na početku avgusta je obeležio 2-godišnjicu od početka rada u JYSKu na poziciji Team Leader za odeljenje korisničke službe, u sedištu JYSK Rumunija u Bukureštu. Nakon samo 6 meseci pošto je dobio posao, Leonid Tica je postao Regional Customer Service Manager za JYSK Nordic.

Sada je odgovoran da obezbedi najbolju praksu i visok kvalitet u centrima korisničke službe u šest zemalja kojima on rukovodi: Republici Češkoj i Slovačkoj, Poljskoj, Rumuniji i Bugarskoj, Mađarskoj i Grčkoj, Ukrajini i Zapadnom Balkanu – Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni.

Leonid Tică, Regional Customer Service Manager

Pre JYSKa, radio je na poziciji Team Leader za kompaniju koja je nudila usluge pozivnog centra i rukovodio je prodajnim timom koji je radio za kompaniju mobilne telefonije. „Usluge pozivnog centra za potrebe naše kompanije bile su poverene trećem licu. Imali smo više projekata sa velikim kompanijama i, u tom trenutku, imao sam 10 godina iskustva u ovoj oblasti. Rekli su da dobro radim posao i mislim da je to bilo tačno e”, priseća se Leo.

Kada je osetio da više nije zadovoljan trenutnim poslom, odlučio je da potraži novi na veb sajtu sa oglasima za posao. Prijavio se za razne poslove, uključujući za poziciju Team Leader u odeljenju usluga korisničke službe u JYSK Rumunija. „Bio je to zanimljiv trenutak, jer je, u to vreme, Dana, koja je Customer Service Manager za Rumuniju, morala da ide na porodiljsko odsustvo i to je bio razlog zašto je otvorena pozicija Team Leader. Trebala joj je zamena”, priča on. 

UNAPREĐENJE U REKORDNOM VREMENU

Za manje od 6 meseci, pojavila se nova prilika, a to je bila pozicija Regional Customer Service Manager. Leo je pronašao oglas za posao na intranetu kompanije. 

„U to vreme nisam baš tačno znao šta je Nordic, nisam znao ko je Tanja (tj. Tanja Ammentorp, Customer Service Director (direktor korisničke službe) za JYSK Nordic), Pošto je proces zapošljavanja za poziciju u Nordic počeo par meseci nakon što je došao u JYSK, dok je još uvek učio šta se dešava u odeljenju korisničke službe, Leo je osetio da je promena bila vrlo velika i nagla.

„Morao sam da se upoznam sa svim što je posao podrazumevao, sa JYSK Nordic, sa onim što oni rade i šta zemlje rade, sa hijerarhijskim odnosima u našoj organizaciji. Bilo je zanimljivo, jer je ova Matrix menadžerska pozicija bila nešto sa čim se ranije nisam susreo i nisam znao šta podrazumeva”, priznaje Leo. 

MEĐUNARODNO RADNO OKRUŽENJE

Na svojoj trenutnoj poziciji za JYSK Nordic, Leo radi sa kolegama iz raznih zemalja, što mu pruža priliku da upozna razne kulture i otputuje u mnoge zemlje.  

Odeljenja korisničke službe
Sa svim Customer Service Managers i Tanjom Ammentorp, Customer Service Director, na sastanku održanom
maja 2019. godine u Aarhusu, u Danskoj

„Lepota mog posla je što radim sa velikim brojem različitih zemalja i svaka zemlja ima sebi svojstvene izazove. To mi takođe pomaže da se razvijem na ličnom nivou. Različite zemlje podrazumevaju i različite ljude, različite pristupe i zakone. To mi pomaže da postanem mudriji, jer ono što se dešava u jednoj zemlji može ili ne može da funkcioniše u nekoj drugoj zemlji. Sve zavisi od lokalne kulture”, objašnjava on.

Njegov najsrećniji trenutak u JYSKu do sada je onaj kada je saznao da je unapređen. 

Leonid Tica, Cveta Coneva i Dana Popa
Leo zajedno sa Cvetom Conevom (Customer Service Manager u JYSKu Bugarska) i Danom Cujbă (Customer Service Manager u JYSKu Rumunija)

„Pre nego što sam saznao da sam dobio posao, Alex, Country Manager za JYSK Rumunija i Bugarska, rekao je da želi da razgovara sa mnom tokom pauze. Čudno se smešio. Pitao me šta radim, kako sam, kako je posao. Bio sam pomalo tužan, ali rekao sam mu da je sve u redu, stvari se razvijaju, ali nisam čuo ništa od Tanje, iako se proces zapošljavanja završio još nedelju dana pre toga. Bio sam siguran da nisam prošao poslednji razgovor. Pogledao me je sa osmehom i ja sam ga pitao da li zna nešto. Rekao je da ne zna i nastavio da se smeši”, priseća se Leo.

Kao Regional Customers Service Manager ima manje slobodnog vremena nego ranije. Malo vremena koje ima deli između porodice i društvenih dešavanja do kojih mu je stalo. 

„Idem i u teretanu ujutro. Izuzimajući to, jer moram puno da putujem, moj lični život je neuravnotežen. Pa trenutno pokušavam da sve ponovo vratim u ravnotežu. Zato kada sam kod kuće pokušavam da uradim sve što nisam dok sam bio odsutan”, kaže Leo.

Latest news

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Employees in a store

Zadovoljstvo poslom se povećava kod zaposlenih u JYSKu

01/03/2024 - Nova anketa sa stopom učešća od 97 posto zaposlenih u JYSKu pokazuje da se zadovoljstvo poslom povećalo sa nivoa koji je već bio visok 2022.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office