Skip to main content
Leonid Tica, Regional Customer Service Manager

Leonid Tica, od Rumunije do Nordica za samo 6 mjeseci

Datum: 20/08/2019

Author: ,

Kategorija: People

Autor: Miruna Ursache, Intern (stažista)

Početkom augusta proslavio je dvije godine otkako je počeo raditi u JYSKu kao Team Leader for the Customer Service Department, u sjedištu JYSK Romania u Bukureštu. Nakon samo 6 mjeseci otkako se zaposlio, Leonid Tica postao je Regional Customer Service Manager za JYSK Nordic.

Sada je odgovoran za osiguranje najbolje prakse i visokog kvaliteta u centrima službi za kupce u zemljama kojima rukovodi: Češka Republika i Slovačka, Poljska, Rumunija i Bugarska, Mađarska i Grčka, Ukrajina i zapadni Balkan - Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna.

Leonid Tica, Regional Customer Service Manager (regionalni menadžer službe za korisnike)

Prije JYSK-a, radio je kao vođa tima za kompaniju koja nudi usluge pozivnog centra i vodio je prodajni tim koji je radio za kompaniju za proizvodnju mobilnih telefona. „Usluge pozivnog centra prebačene su u našu kompaniju. Imali smo projekte s brojnim velikim kompanijama i tada sam imao 10 godina iskustva u ovoj oblasti. Rekli su da sam uradio dobar posao i mislim da je to istina”, sjeća se Leo.

Kad je osjetio da ga posao više ne zadovoljava, odlučio je potražiti novi na web stranici oglasa za posao. Prijavio se za različite poslove, uključujući mjesto vođe tima odjel službe za korisnike u JYSK Romania. „Bio je to zanimljiv trenutak, jer je u to vreme Dana, koja je Customer Service Manager za Rumuniju, morala da ode na porodiljsko odsustvo i zato je otvorena pozicija vođe tima. Bila joj je potrebna zamjena", sjeća se. 

UNAPRIJEĐENJE ZA REKORDNO VRIJEME

Za manje od 6 mjeseci pojavila se nova prilika kada je pozicija Regional Customer Service Manager postala dostupna. Leo je oglas za posao pronašao na intranetu kompanije. 

"Nisam tačno znao šta je Nordic u to vrijeme, nisam znao ko je Tanja (Tanja Ammentorp, Customer Service Director JYSK Nordic (direktorica službe za korisnike JYSK Nordic)), ali odlučio sam se prijaviti". Kako je postupak zapošljavanja za položaj u Nordicu započeo nekoliko mjeseci nakon što je došao u JYSK, kada je još uvijek učio o onome kako se stvari odvijaju u službi za korisnike, Leo je smatrao da je promjena bila velika i iznenadna.

„Morao sam se upoznati sa svime što posao podrazumijeva, sa JYSK Nordicom, sa onim što rade i čime se sve zemlje bave, kao i sa hijerarhijskim odnosima u našoj organizaciji. Bilo je zanimljivo, jer je ova pozicija Matrix Managera bila nešto za što nikad ranije nisam čuo i nisam znao šta to podrazumijeva“, priznaje Leo. 

MEĐUNARODNO RADNO OKRUŽENJE

Na svom trenutnom položaju za JYSK Nordic, Leo sarađuje s kolegama iz raznih zemalja, što mu pruža priliku da upozna raznovrsne kulture i da putuje u mnoge zemlje. 

Odjeli službe za korisnike
Sa svim menadžerima službi za korisnike i Tanjom Ammentorp, Customer Service Director, na sastanku koji su imali
maja 2019. u Aarhusu, Danska

„Ljepota mog posla je što radim sa mnogo različitih zemalja i svaka zemlja ima specifične izazove. To mi takođe pomaže da se razvijem na ličnom nivou. Različite zemlje znače različite ljude, različite pristupe i zakone. To vam pomaže da postanete mudriji, jer ono što se događa u jednoj zemlji može ili ne može funkcionisati u drugoj zemlji. Sve zavisi od lokalne kulture“, objašnjava on.

Njegov najsretniji trenutak u JYSKu do sada bio je kada je saznao da je dobio unaprijeđenje. 

Leonid Tica, Cveta Coneva i Dana Popa
Leo zajedno sa Cvetom Conevom (Customer Service Manager u JYSK Bulgaria) i Dana Cujbă (Customer Service Manager u JYSK Romania)

„Prije nego što sam saznao da sam dobio posao, Alex, Country Manager za JYSK Romania i Bulgaria, rekao je da želi da razgovara sa mnom tokom pauze. Imao je šaljiv osmijeh na licu. Pitao me je šta radim, kako sam, kako mi ide posao. Bio sam pomalo tužan, ali sam mu rekao da je sve u redu, stvari se razvijaju, ali da mi se nije javila Tanja, iako je proces zapošljavanja bio prije sedmicu dana. Bio sam siguran da nisam prošao posljednji intervju. Nasmiješio mi se a ja sam ga pitao zna li nešto. Rekao je da ne zna i nastavo se smiješiti”, sjeća se Leo.

Kao Regional Customers Service Manager ima manje slobodnog vremena nego prije. Malo slobodnog vremena koje ima on dijeli između svoje porodice i društvenih stvari do kojih mu je stalo. 

„Ujutro idem i u teretanu. Osim zbog ovoga, jer moram puno putovati, a to čini moj lični život neuravnoteženim. Zato pokušavam ponovo sve vratiti u ravnotežu. Dakle, kad sam kod kuće, pokušavam da učinim sve što nisam radio kad sam bio odsutan”, kaže Leo.

Latest news

Only only_preview

Bogatiji online asortiman povećava prodaju u prodavnicama

25/02/2020 - Kombiniranjem ponude u fizičkim prodavnicama s bogatijim online asortimanom, JYSK zadovoljava potrebe kupaca i osigurava veću prodaju.

JYSK products in our own homes

JYSK proizvodi u našim domovima

17/02/2020 - Pogledajte kako vaše kolege dekoriraju svoj dom JYSK proizvodima.

One Day in JYSK - four colleagues share their workday (February 2020)

Jedan dan u JYSKu – četiri zaposlenika govore o svom radnom danu (februar 2020.)

13/02/2020 - JYSK ima više od 23.000 zaposlenika u mnogim različitim zemljama i svaki radni dan je jedinstven. Zamolili smo četiri JYSKova zaposlenika da podijele fotografije svog radnog dana na web lokaciji GOJYSK.com.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office