Skip to main content

JYSK pokreće revoluciju novim metodama obuke

Datum: 12/02/2019

Autor: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR , Technology

Ivana Dragić Topić
Ivana Dragić Topić, Training Manager (menadžer za obuku) u JYSK Nordic, sa novim programom za M-obuku u prodavnici.

Zaposleni u JYSKovim prodavnicama su izuzetno zadovoljni novim mobilnim obukama, a nekoliko drugih kompanija traži inspiraciju u JYSKovom pristupu.

JYSK je u maju 2018. pokrenuo prvu u nizu M-obuka, koje omogućavaju zanimljivije i realističnije učenje jer se zasnivaju na slučajevima i ulaznim informacijama iz prodavnica.

Povrh toga, ovaj sistem odmah pruža veoma konkretne povratne informacije iz perspektive kupca.

„U osnovi, izmenili smo fokus, tako da zaposleni u prodavnici dobija povratne informacije dok traje obuka. To smo uradili jer nam nije cilj samo da proverimo da li je zaposleni razumeo ceo tekst, već i da se uverimo da je razumeo slučajeve iz perspektive kupca, tako da će ove obuke, zapravo, dovesti do bolje podrške kupcima i većeg zadovoljstva zaposlenih“, objašnjava Ivana Dragić Topić, Training Manager u JYSK Nordic.

A zaposleni u prodavnicama su veoma dobro prihvatili ove obuke.

Nedavna anketa u kojoj su učestvovali zaposleni u prodavnicama iz svih zemalja grupe JYSK Nordic pokazuje da preko 40 posto zaposlenih daje novim materijalima za obuku ocenu 10 na skali od 1 do 10, a 81 posto im daje ocenu 8 ili veću.

Veliko poboljšanje

Kada im se isto pitanje postavi za prethodne alatke za učenje, 40 posto im je dalo ocenu iznad 8, a samo 7,1 posto ih je ocenilo sa 10, što jasno pokazuje da nove obuke predstavljaju znatno poboljšanje za JYSKove zaposlene.

„Brojke su zaista pozitivne. Posebno zato što razlog za toliko visoke ocene novih obuka leži u tome što zaposleni misle da su nove obuke mnogo bliže svakodnevnom poslu u prodavnici i što mnogo lakše mogu da shvate povratne informacije koje dobijaju jer mogu da ih povežu sa situacijama iz stvarnog života“, kaže Ivana.

Ocene zaposlenih

  • 40 posto zaposlenih koji su isprobali nove obuke daje im ocenu 10 na skali od 1 do 10.
  • 81 posto daje novim obukama ocenu 8 ili veću.

Međunarodna pažnja

Ovi sjajni rezultati su privukli pažnju i van JYSKa.

JYSK je nominovan za nagradu The Digital Learning Transformation Award, a Ivana će se 13. i 14. februara na konferenciji u Londonu obratiti skupu od 9 000 službenika za ljudske resurse iz celog sveta koji se okupljaju da bi učili od najboljih.

Ivana će u aprilu govoriti na sličnoj konferenciji u Varšavi, a to potvrđuje njen utisak da druge kompanije traže inspiraciju u JYSKu.

„Način na koji smo promenili obuke u JYSKu je zaista nešto posebno, pa o tome pričaju moje kolege u drugim kompanijama. Nije stvar toliko u tehničkoj platformi, već u jedinstvenom procesu tokom kojeg od prodavnica dobijamo slučajeve za obuku i načinu na koji se virtuelni mentor koristi da bi pružio povratne informacije, što znatno olakšava učenje našim zaposlenima u prodavnicama“, kaže Ivana.

Latest news

Tim iz Sambrevila

JYSK usluga sa francuskim osmehom

18/04/2019 - JYSK je 3. aprila otvorio prvu prodavnicu u delu Belgije u kojem se govori francuski, kada je JYSK Sambrevil poželeo kupcima dobrodošlicu.

Jan Bøgh

Naš CEO donosi dobre vesti: Priprema za narednih 40 godina

17/04/2019 - Obaveštenje o budućnosti JYSKa koje je objavio naš CEO & President (glavni izvršni direktor i predsednik), Jan Bøgh.

Donacija za parasportove

JYSKovi gosti poklanjaju 200 000 DKK za danske parasportove

16/04/2019 - Gosti na prijemu povodom 40 godina JYSKa donirali su 200 000 (oko 27 000 EUR) organizaciji za danske parasportove.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office