Skip to main content

JYSK prvi uvodi nove metode obuke

Datum: 12/02/2019

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR , Technology

Ivana Dragić Topić
Ivana Dragić Topić, Training Manager (rukovodilac obuke) u JYSK Nordic, sa novim mobilnim treningom u prodavnici.

Zaposleni u JYSK prodavnicama su veoma zadovoljni novim mobilnim treningom, a brojne druge kompanije traže inspiraciju kako se to radi u JYSKu.

U maju 2018. godine, JYSK je pokrenuo prvi od mnogih novih M-learning treninga kako bi učenje postalo zanimljivije i realnije, jer se zasnivaju na slučajevima i povratnim informacijama iz prodavnica.

Osim toga, sistem daje trenutne i vrlo konkretne povratne informacije iz perspektive kupca.

“U osnovi smo promijenili naš fokus, tako da zaposleni u prodavnici prima povratne informacije dok obavlja obuku. To je zato što cilj nije samo da se testira da li je zaposleni razumio sav tekst, već da se osigura da oni razumiju slučajeve iz perspektive kupca, tako da će obuka zapravo rezultirati boljom uslugom za korisnike i većim zadovoljstvom zaposlenih”, objašnjava Ivana Dragić Topić, Training Manager u JYSK Nordicu.

I obuke su veoma dobro prihvaćene od strane zaposlenih u prodavnicama.

Nedavna anketa sa učešćem zaposlenih u prodavnicama u svim JYSK Nordic zemljama pokazuje da više od 40% zaposlenih daje novim materijalima za učenje ocjenu 10 na skali od 1-10, a 81% daje novim učenjima ocjenu 8 ili višu.

Veliki napredak

Na isto pitanje o bivšim alatima za učenje, 40% ih je ocijenilo iznad 8, a samo 7,1% dalo je 10, što jasno ukazuje da su nove obuke značajna poboljšanja za zaposlene u JYSKu.

„Rezultati su stvarno pozitivni. Pogotovo zato što je razlog što su ocjene novih učenja tako visoke činjenica da zaposleni u prodavnicama smatraju da su nove obuke mnogo bliže svakodnevnom radu u prodavnicama, te da je date povratne informacije mnogo lakše razumjeti jer mogu komunicirati sa scenarijima iz stvarnog svijeta," kaže Ivana.

Ocjene zaposlenih

  • 40% zaposlenih, koji su isprobali nova učenja, ocjenjuju ih sa 10 na skali od 1 do 10.
  • 81% daje novim učenjima ocjenu 8 ili više.

Međunarodna pažnja

A veliki rezultati nisu samo interno zabilježeni u JYSK-u.

JYSK je nominovan za nagradu za transformaciju digitalnog učenja, a 13. i 14. februara Ivana će govoriti na konferenciji u Londonu, gdje će se okupiti 9.000 zaposlenih iz sektora ljudskih resursa iz cijelog svijeta kako bi učili od najboljih.

U aprilu će Ivana govoriti na sličnoj konferenciji u Varšavi, što potvrđuje njen utisak da druge kompanije zaista gledaju šta radi JYSK kako bi dobile inspiraciju.

“Način na koji smo promijenili obuke u JYSKu je stvarno nešto o čemu govore moje kolege u drugim kompanijama. Ne nužno tehnička platforma, već jedinstveni proces u kojem tražimo od naših prodavnica slučajeve obuke i kako upotreba virtuelnog mentora za pružanje povratnih informacija mnogo olakšava našim zaposlenima u prodavnicama da uče“, kaže Ivana.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office