Skip to main content

25 godina neprekidnog razvoja

Datum: 01/07/2020

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR , People

Jørgen Lund, Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsednik prodaje i marketinga), proslavio je 25 uzbudljivih godina rada u JYSKu 1. jula 2020.

Jørgen Lund

Jednog predivnog letnjeg dana 1995. godine, mladi i avanturistički nastrojeni Danac zaputio se u Norvešku kako bi započeo praksu u JYSKovoj prodavnici u Moldeu.

Taj mladić je bio Jørgen Lund, a danas, 25 godina kasnije, i dalje radi za JYSK, iako njegovo radno mesto nije više prodavnica u Norveškoj, već kancelarija u Brabrandu, Danska.

U ovom periodu, 10 godina je proveo radeći u prodavnicama u Norveškoj i Danskoj, gotovo četiri godine radio je u odeljenju nabavke, bio na različitim pozicijama u odeljenju za prodaju i razvoj, sve dok nije postao Executive Vice President Sales & Expansion (izvršni potpredsednik za prodaju i razvoj) u decembru 2017. i Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion u februaru 2019.

„U JYSKu sam proveo toliko godina baš zato što postoji mnogo prilika za rad na novim pozicijama ili u različitim zemljama. JYSK je savršeno radno mesto za mene zbog kombinacije mogućnosti napredovanja, jedinstvene kulture i snažnih vrednosti“, objašnjava Jørgen Lund.

JØRGEN I JYSK

 • 2019–danas: Executive Vice President Marketing Sales & Expansion
 • 2017–2019: Executive Vice President Sales & Expansion
 • 2015–2017: Sales Director
 • 2014–2015: Global Head of Sales
 • 2013–2014: Sales Operational Manager
 • 2008–2013: Sales Manager za Dansku i Holandiju
 • 2006–2008: Purchaser, Duvets & Pillows
 • 2005–2006: Purchasing Assistant
 • 2003–2005: Store Manager, Funen, Danska
 • 1997–2003: Store Manager, Kopenhagen, Danska
 • 1997: Store Manager Trainee (menadžer prodavnice na obuci)
 • 1995–1997: Pripravnik u Moldu u Norveškoj

Uzbudljivo putovanje

Naročito je srećan zbog toga što je rad u JYSK neprekidno dinamičan.

„JYSK posluje prema ideji Larsa Larsena. To znači da uvek želimo da isprobamo nove stvari i da neprekidno imamo susret sa novim problemima. Ako sve držimo pod kontrolom, jednostavno otvaramo prodavnice u novim zemljama i tada učimo kako se posluje u njima“, kaže nam Jørgen Lund uz osmeh.

Čak i ako postane isuviše lako, jedna međunarodna kompanija neprestano nailazi na izazove u svakodnevnom poslovanju.

„Na primer, donesu se novi zakoni u Rumuniji i mi moramo da prilagodimo neki segment poslovanja ili se suočavamo sa posledicama Bregzita ili korona virusom, kao što trenutno radimo. Naravno, korona virus moramo da shvatimo krajnje ozbiljno, ali moj tim i ja volimo da se suočavamo sa izazovima i da premostimo sve prepreke na putu ka uspehu. To nas čini boljim svakog dana i izuzetno je motivišuće“, govori nam Jørgen Lund.

Radno iskustvo

On veruje da učenje kroz iskustvo nosi sa sobom veliki broj prednosti. Samim tim, nije nastavio školovanje nakon što je diplomirao na poslovnoj školi pre prakse.

„Ne mislim da svako mora da ima po nekoliko univerzitetskih diploma. Naravno da je mnogo mojih kolega provelo godine učeći i studirajući, ali ja ipak mislim da je najbolje rešenje steći iskustvo iz više različitih područja. Mislim da je važno da istaknem da su godine iskustva rada u prodavnici podjednako značajne kao i godine provedene na studijama“, tvrdi Jørgen Lund.

To je i te kako u duhu JYSKa i našeg osnivača Larsa Larsena, tako da Jørgen Lund vidi sebe u JYSKu još dugi niz godina.

„Naravno, uvek je teško praviti detaljne planove za budućnost, ali mi se stvarno dopada rad u JYSKu i planiram da radim ovde sve do penzionisanja“, zaključuje Jørgen Lund.

Latest news

New JYSK colleagues

Dobro došli u JYSK – upoznajte troje novih kolega

15/10/2021 - Troje novih kolega nam pričaju kakvi su bili njihovi prvi dani i nedelje rada u JYSKu. Dobro došli u tim, Maja iz Srbije, Miroslav iz Bugarske i Alannah iz Irske. 

JYSK celebrates 100 stores in Czech Republic

100 prodavnica Češkoj Republici

08/10/2021 - JYSK posluje na češkom tržištu od 2003. godine, kada je otvorena prva prodavnica u Pragu. Od tada je kompanija brzo rasla i 30. septembra 2021. godine JYSK je proslavio otvaranje prodavnice broj 100.

JYSK

Kada je DÄNISCHES BETTENLAGER postao JYSK u Nemačkoj

30/09/2021 - Verovatno najveća transformacija kompanije u nemačkoj maloprodaji završena je 27. septembra 2021. godine. Tog dana je DÄNISCHES BETTENLAGER promenio naziv u JYSK.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office