Skip to main content

25 godina kontinuiranog razvoja

Datum: 01/07/2020

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR , People

1. jula 2020, Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing), Jørgen Lund, proslavio je 25 uzbudljivih godina u JYSKu.

Jørgen Lund

Jednog prekrasnog ljetnog dana 1995., mladi i pustolovni Danac je otišao u Norvešku da postane pripravnik u JYSKovoj prodavnici u Moldeu.

Ime tog mladića je Jørgen Lund, a sada, 25 godina kasnije, još uvijek radi za JYSK, premda ne više u prodavnici u Norveškoj, nego u kancelariji u Brabrandu u Danskoj.

U međuvremenu je radio 10 godina u prodavnicama u Norveškoj i Danskoj, skoro četiri godine u odjelu nabave te na brojnim drugim položajima u odjelu za prodaju i ekspanziju, dok nije postao Executive Vice President Sales & Expansion u decembru 2017., a zatim Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion u februaru 2019.

"Upravo mogućnosti za rad na novim položajima ili u novim državama su bile glavni razlog što sam se toliko godina zadržao u JYSKu. U kombinaciji s jedinstvenom kulturom i snažnim vrijednostima, to je učinilo JYSK savršenim mjestom za mene", objašnjava Jørgen Lund.

JØRGEN I JYSK

 • 2019. - sad: Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion
 • 2017-2019: Executive Vice President Sales & Expansion
 • 2015-2017: Sales Director (direktor prodaje)
 • 2014-2015: Global Head of Sales (Globalni šef prodaje)
 • 2013-2014: Sales Operational Manager (Operativni voditelj prodaje)
 • 2008-2013: Sales Manager (voditelj prodaje) za Dansku i Nizozemsku
 • 2006-2008: Nabava, jorgani i jastuci
 • 2005-2006: Asistent u nabavi
 • 2003-2005: Store Manager (voditelj prodavnice), Funen, Danska
 • 1997-2003: Store Manager, Kopenhagen, Danska
 • 1997: Store Manager Trainee (pripravnik za rukovodioca trgovine)
 • 1995-1997: Pripravnik u Moldeu, Norveška

Nikad nije dosadno

Posebno je sretan što rad u JYSKu nikad nije dosadan.

"JYSK radi u duhu Larsa Larsena. To znači da se ne bojimo isprobati nove stvari i da se uvijek moramo suočavati s novim problemima i pitanjima. Ako imamo sve pod kontrolom, jednostavno otvorimo prodavnicu u novoj državi, a zatim se upoznajemo s načinom rada u toj državi", kaže Jørgen Lund s osmijehom.

A čak i kad postane prelako, svijet je pun izazova u međunarodnoj kompaniji.

"Zatim donesu novi zakon u Rumuniji, što znači da moramo ponovo osmisliti neki dio poslovanja ili da se odjednom moramo nositi s Brexitom ili, kao u najnovijem slučaju, s koronom. Naravno, nema ništa zabavno u vezi s koronom, ali moj tim i ja uživamo u izazovima i savladanju prepreka prema uspjehu. To nas tjera da svaki dan postajemo sve bolji i veoma je motivirajuće", nastavlja Jørgen Lund.

Radno iskustvo

On smatra da učenje na temelju iskustva pruža mnoge prednosti i nikad se nije vratio u školu otkako je prije svog pripravništva završio poslovnu školu.

"Nikad nisam smatrao potrebnim da svi imaju hrpu diploma s različitih univerziteta. Naravno da u mom odjelu postoje mnogi ljudi koji su proveli puno godina studirajući, a ja mislim da je najbolje rješenje imati kombinaciju različitih iskustava. Za mene je samo važno naglasiti da su godine radnog iskustva u prodavnici jednako dobre kao godine školovanja", kaže Jørgen Lund.

To je itekako u skladu s duhom JYSKa i njegovog osnivača Larsa Larsena, tako da se Jørgen Lund vidi u JYSKu još dugi niz godina.

"Uvijek je teško detaljno isplanirati budućnost, ali stvarno volim raditi u JYSKu i planiram tu i dalje ostati, sve do kraja mog radnog vijeka", kaže Jørgen Lund.

Latest news

Ireland status

Od 10 do 20 prodavnica: JYSK Irska je spreman za sljedeći korak

21/07/2021 - Uprkos pandemiji, JYSK Irska je uspio da privuče mnoge kupce i postigne sjajne brojeve u prodaji, podjednako putem interneta i u prodavnicama. U finansijskoj godini 2021./2022. JYSK Irska želi poduplati broj prodavnica s 10 na 20.

Liverpool

Atmosfera uz Sales Attitude je došla do usijanja

15/07/2021 - Završio je prvi mjesec takmičenja Sales Attitude Competition i u toku je druga runda. U Ujedinjenom Kraljevstvu, pobjednik 1. runde željno iščekuje nastavak.

JYSK will cut carbon emissions in half

JYSK će prepoloviti emisije ugljika

13/07/2021 - Održivost je dio JYSKove agende i preduzete su mnoge nove inicijative. Nedavno smo postavili ciljeve za smanjenje naših emisija stakleničkih plinova.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office