Skip to main content

25 godina kontinuiranog razvoja

Datum: 01/07/2020

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR , People

1. jula 2020, Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing), Jørgen Lund, proslavio je 25 uzbudljivih godina u JYSKu.

Jørgen Lund

Jednog prekrasnog ljetnog dana 1995., mladi i pustolovni Danac je otišao u Norvešku da postane pripravnik u JYSKovoj prodavnici u Moldeu.

Ime tog mladića je Jørgen Lund, a sada, 25 godina kasnije, još uvijek radi za JYSK, premda ne više u prodavnici u Norveškoj, nego u kancelariji u Brabrandu u Danskoj.

U međuvremenu je radio 10 godina u prodavnicama u Norveškoj i Danskoj, skoro četiri godine u odjelu nabave te na brojnim drugim položajima u odjelu za prodaju i ekspanziju, dok nije postao Executive Vice President Sales & Expansion u decembru 2017., a zatim Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion u februaru 2019.

"Upravo mogućnosti za rad na novim položajima ili u novim državama su bile glavni razlog što sam se toliko godina zadržao u JYSKu. U kombinaciji s jedinstvenom kulturom i snažnim vrijednostima, to je učinilo JYSK savršenim mjestom za mene", objašnjava Jørgen Lund.

JØRGEN I JYSK

  • 2019. - sad: Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion
  • 2017-2019: Executive Vice President Sales & Expansion
  • 2015-2017: Sales Director (direktor prodaje)
  • 2014-2015: Global Head of Sales (Globalni šef prodaje)
  • 2013-2014: Sales Operational Manager (Operativni voditelj prodaje)
  • 2008-2013: Sales Manager (voditelj prodaje) za Dansku i Nizozemsku
  • 2006-2008: Nabava, jorgani i jastuci
  • 2005-2006: Asistent u nabavi
  • 2003-2005: Store Manager (voditelj prodavnice), Funen, Danska
  • 1997-2003: Store Manager, Kopenhagen, Danska
  • 1997: Store Manager Trainee (pripravnik za rukovodioca trgovine)
  • 1995-1997: Pripravnik u Moldeu, Norveška

Nikad nije dosadno

Posebno je sretan što rad u JYSKu nikad nije dosadan.

"JYSK radi u duhu Larsa Larsena. To znači da se ne bojimo isprobati nove stvari i da se uvijek moramo suočavati s novim problemima i pitanjima. Ako imamo sve pod kontrolom, jednostavno otvorimo prodavnicu u novoj državi, a zatim se upoznajemo s načinom rada u toj državi", kaže Jørgen Lund s osmijehom.

A čak i kad postane prelako, svijet je pun izazova u međunarodnoj kompaniji.

"Zatim donesu novi zakon u Rumuniji, što znači da moramo ponovo osmisliti neki dio poslovanja ili da se odjednom moramo nositi s Brexitom ili, kao u najnovijem slučaju, s koronom. Naravno, nema ništa zabavno u vezi s koronom, ali moj tim i ja uživamo u izazovima i savladanju prepreka prema uspjehu. To nas tjera da svaki dan postajemo sve bolji i veoma je motivirajuće", nastavlja Jørgen Lund.

Radno iskustvo

On smatra da učenje na temelju iskustva pruža mnoge prednosti i nikad se nije vratio u školu otkako je prije svog pripravništva završio poslovnu školu.

"Nikad nisam smatrao potrebnim da svi imaju hrpu diploma s različitih univerziteta. Naravno da u mom odjelu postoje mnogi ljudi koji su proveli puno godina studirajući, a ja mislim da je najbolje rješenje imati kombinaciju različitih iskustava. Za mene je samo važno naglasiti da su godine radnog iskustva u prodavnici jednako dobre kao godine školovanja", kaže Jørgen Lund.

To je itekako u skladu s duhom JYSKa i njegovog osnivača Larsa Larsena, tako da se Jørgen Lund vidi u JYSKu još dugi niz godina.

"Uvijek je teško detaljno isplanirati budućnost, ali stvarno volim raditi u JYSKu i planiram tu i dalje ostati, sve do kraja mog radnog vijeka", kaže Jørgen Lund.

Latest news

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

13/05/2024 - JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

08/05/2024 - Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Adis Alagić

Adisov put od prodavca do District managera u Bosni i Hercegovini

07/05/2024 - Adis Alagić, District Manager JYSKa za sjeverni dio Bosne i Hercegovine, svoju karijeru je počeo prije devet godina kao prodavač na pola radnog vremena u JYSK prodavnici u Zenici. Tokom godina predanog rada i učenja, Adis je radio kao administrator prodavnice, zatim zamjenik rukovoditelja prodavnice i rukovoditelj prodavnice da bi 2022. godine napredovao do svoje trenutne pozicije, u kojoj zaista uživa.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office