Skip to main content

Upoznajte našeg novog Country Managera za UK

Datum: 01/02/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: People

David Ashton je novi Country Manager za JYSK u Ujedinjenom Kraljevstvu.Sa mnogo iskustva u maloprodaji i jakim osjećajem dužnosti, David Ashton planira stvoriti rast za JYSK u Ujedinjenom Kraljevstvu

Kada je regrut nazvao Davida Ashtona i predložio da se prijavi za posao u JYSK-u, njegov prvi odgovor bio je: "JYSK, šta je to?"

Međutim, Davidov prvobitni odgovor brzo se pretvorio u radoznalost kako je učio više o JYSK-ovom poslovanju u Ujedinjenom Kraljevstvu i uspjesima diljem Evrope.

Dana 1. februara 2017.godine, David će dobiti priliku iz prve ruke da odgovori na pitanje šta je JYSK i šta bi trebao biti u budućnosti, kada preuzme svoju novu poziciju kao Country Manager za JYSK u UK.

"Ovo je odlična prilika za mene da kombiniram svoje iskustvo u maloprodajnim trgovinama i uspjeh u strateškom radu. Moja uloga je da vodim posao, radnje i online, s fokusom na rast. Volim kontakt lice-u-lice sa našim timovima i kupcima, i ne mogu dočekati da uđem u trgovine da obučim i razvijem naše postojeće timove u svjetske pobjednike", kaže David, koji će navršiti 29 godina u februaru i koji se seli nazad kući u Manchester gdje je odrastao u blizini JYSK-ove uprave u UK.

Razlikovati JYSK od konkurencije

Prethodno, David je radio kao Area Manager i nedavno kao Divisional Manager u Farmfoods sa odgovornošću za 38 trgovina. Bio je također District Manager u podružnici Lidl-a u UK.

Kao Country Manager u JYSK-u, David će biti zadužen za 15 trgovina i oko 150 zaposlenika.

"Činjenica da imamo samo 15 trgovina znači da se možemo fokusirati na razvoj poslovanja. Trenutno, JYSK nije prisutan i nije poznat brend u UK. Trebamo razlikovati sebe od konkurencije tako da navedemo ljude da dolaze u trgovine i shvate da nudimo izuzetno dobre proizvode po izuzetno poštenim cijenama," kaže David.

Obitelj kao tajni kupci

Jedna od prvih stvari koje je David uradio nakon dolaska na svoj novi posao je da je zamolio svoje roditelje, koji također nisu poznavali JYSK, da odu u tajnu kupovinu u njihovu lokalnu trgovinu.

Iako nisu znali šta da očekuju, napustili su trgovinu sa nekoliko proizvoda i potrošili su £60 u trgovini, što je očito zadovoljilo budućeg Country Managera.

"Iskustvo u trgovini znači sve, i najbolje ideje dolaze iz prodaje i od ljudi koji služe našim kupcima svaki dan. Moj posao je da stvorim sistem gdje se te informacije mogu vratiti i iskoristiti za jačanje našeg poslovanja," kaže David.

Novi Country Manager je dosad lično posjetio većinu UK trgovina, neke od njih i više puta.

"Vidio sam mnogo iz perspektive kupca i radujem se tome da to vidim iz perspektive Country Managera i provedem detaljno vrijeme sa podružnicama. Želim da budem pristupačan, tako da ako uđem u JYSK trgovinu, molim Vas priđite i razgovarajte sa mnom. Nikad ne znate odakle će doći zlatna ideja promjene tržišta," kaže David.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office