Skip to main content

Istinski Rimljanin s JYSKovim vrijednostima

Datum: 24/05/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Careers & HR , Expansion

Sada je savršeno vrijeme za ljude koji žele blistavu karijeru u ambicioznoj kompaniji da se pridruže JYSKu Italija.

3000. prodavnica
Prilikom slavlja povodom otvaranja prodavnice između ostalih su je posjetili Cesare Bailo, Country Manager (rukovodilac za zemlju) u Italiji, Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail (izvršni potpredsjednik za maloprodaju) i Jan Verhoek, Executive Vice President HR (izvršni potpredsjednik za HR).

U utorak, 18. maja JYSK je u gradu Fiumicino izvan Rima u Italiji proslavio otvaranje 3000. prodavnice. Prodavnica je zapravo otvorena 12. februara, ali su njeni zaposlenici morali odgoditi slavlje zbog ograničenja uslijed pandemije koronavirusa.

Ali to prema vlastitim riječima nikako ne umanjuje ponos Glauca Vigliette što je Store Manager 3000. prodavnice.

“Vrlo je motivirajuće biti Store Manager 3000. prodavnice, a to znači puno i za sve zaposlenike”, objašnjava Glauco, koji je odrastao u Rimu i uistinu zaslužuje naziv istinskog Rimljanina.

Ne samo da je Glauco tradicionalno rimsko ime s historijom koja seže do vremena kada je Rim bio centar svijeta. Kada ga pitamo u vezi s njegovim imenom, Glauco samo zavraća svoj rukav i pokazuje dio upečatljive tetovaže na kojoj su, između drugih stvari, vidljive tradicionalne rimske kovanice, lovorovi vijenci i tekst "Iterum rudit leo". Taj natpis znači "lav ponovo riče" i odnosi se na vrijeme kada je Rim ponovo osvojen.

Jake vrijednosti

Glauco
Glauco Viglietta je Store Manager u gradu Fiumicino.

Ali to ne znači da odbacuje vrijednosti koje nisu rimske.

Čak štoviše, JYSKove vrijednosti su za njega glavni razlog za to što je u oktobru 2020. počeo raditi u JYSKu.

"Bio sam zadivljen time što sam čuo o JYSKu i njegovim vrijednostima i htio sam sam vidjeti u čemu je stvar, je li sve što JYSK tvrdi stvarno istina. Pokazalo se da jest. Zaista cijenim to što vrijednosti nisu samo riječi na listu papira, nego nešto što svaki dan primjenjujemo u radu. To je vrlo drugačije od pristupa većine italijanskih kompanija", objašnjava Glauco.

I zbog toga mu je važno da se svaki dan pridržava tih vrijednosti.

"Nastojim biti primjetan i voditi dobrim primjerom. Također obavezno dajem povratne informacije i u razvoju vještina svojih kolega služim kao dobar trener", kaže Glauco.

SJAJNA PRILIKA

Razvoj zaposlenika je vrlo važan u JYSKu Italija jer JYSK u toj zemlji planira u narednim godinama otvoriti 300 dodatnih prodavnica, što također znači da će JYSKu Italija trebati puno novih Store Managera.

A Glauco je vrlo jasan u pogledu razloga iz kojeg je to sjajna prilika.

"Ako ste ambiciozni, ovo je savršeno vrijeme da postanete Store Manager u JYSKu jer brzo širimo poslovanje. To je izvrsna prilika i za lično i za profesionalno usavršavanje", kaže Glauco.

On je lično vrlo fokusiran na trenutne organizacijske i tehničke promjene.

"Otkad smo postali dio One JYSKa, imamo puno novih alata koji mi se sviđaju. Također se jako radujem što ćemo u prodavnici implementirati potpuno novu organizaciju, za što sam siguran da će nam dodatno povećati efektivnost, a i poboljšat će JYSK kao radno mjesto", kaže Glauco.

A to mu je važno. Store Manageru 3000. prodavnice. Pravi Rimljanin s JYSKovim vrijednostima.

Latest news

JYSK reaches 100 stores in Romania

JYSK je dostigao 100 prodavnica u Rumuniji

11/06/2021 - JYSK je dostigao važnu prekretnicu u Rumuniji i otvorio 100. prodavnicu u Constanți, lučkom gradu na Crnom moru. Ali to je bilo samo pola puta prema cilju od 200 prodavnica. Druga polovina počinje sad.

Dare to Care

“Dare to Care”

10/06/2021 - Od 14. do 25. juna JYSK će provoditi internu kampanju pod nazivom "Dare to Care" kako bi se stavio dodatni fokus na radno okruženje.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office