Skip to main content

Italija je krenula na ambiciozno putovanje proširenja

Datum: 09/12/2022

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Intern

Kategorija: Expansion

Prevod: www.languagewire.com

JYSK Italija je 24. novembra otvorio drugu prodavnicu na području Napulja. Otvaranje je deo ambicioznog plana proširenja uz otvaranje 20 novih prodavnica u fiskalnoj 2023. godini.

Store Manager Vittoria
Store Manager Vittoria Perna (s leve strane) i District Manager Matteo Giustiniani (s desne strane) su spremni za otvaranje prodavnice.

Bilo je 9.25 pre podne na dan otvaranja kada je JYSK Afragola bila spremna za svoje veliko otvaranje. Store Manager Vittoria Perna je održala konačni motivacioni govor timu i pronašla makaze za vrpcu. U 9.30 pre podne Vittoria je predala makaze kupcu koji je stajao na ulazu i koga su zamolili da zvanično otvori prodavnicu u ime tima. Vrpca je presečena i tada su kupci mogli da uđu u potpuno novu prodavnicu u Napulju.

„Otvaranje nove prodavnice je uvek divan trenutak, a doživela sam ih više otkad sam počela da radim u JYSKu. Međutim, ovo je bilo moje otvaranje. Tako da mi nije čudno što sam bila uzbuđenija nego inače. Iznad svega, samu sam sebe motivisala do krajnjih granica kako bih mogla da se suočim sa tim na najbolji mogući način, organizovanošću i radom prema prioritetima“, objašnjava Vittoria.

Afragola je oblast u Napulju, u Italiji i JYSK Afragola je druga prodavnica na području Napulja. To je bila prva od 20 prodavnica koje treba da se otvore u Italiji u tekućoj fiskalnoj godini.

Proširenje u dve nove pokrajine

Cesare Bailo, Country Manager za JYSK Italija, i njegov tim imaju jasan cilj da dostignu broj od ukupno 350 prodavnica. Uz trenutni broj od 76 prodavnica, još je ostalo dosta do vrha planine. Međutim, uz ambiciozni plan proširenja i otvaranje 20 novih prodavnica samo u okviru ove fiskalne godine, Italija je na dobrom putu da postigne cilj.

Cesare Bailo, Country Manager
Cesare Bailo, Country Manager u Italiji u novoj prodavnici

„Italija ima 20 pokrajina, a JYSK je trenutno prisutan u njih 17. Vidimo ogroman potencijal u pokrajinama u kojima još nismo prisutni. Stoga, u sklopu našeg plana proširenja, otvorićemo prodavnice u još dve pokrajine ove fiskalne godine. Želimo brzo da rastemo i imamo odličnu mogućnost da to i učinimo. Uz ovaj plan proširenja porašćemo za 28% u odnosu na prošlu godinu“, kaže Cesare.

Važan dan za JYSK Italija

Na jugu Italije nisu toliko svesni brenda jer ne zna mnogo ljudi za JYSK. Cesare to vidi kao ogroman potencijal, pa je uzbuđen što će JYSK postati igrač na maloprodajnom tržištu južne Italije.

„Samo jedna od četiri osobe zna za JYSK u Italiji i neverovatan je to potencijal. Treba da se približimo kupcima i izgradimo svest o našem brendu. Potrebno je dosta teškog rada, ali želimo da oslobodimo potencijal koji vidimo u Italiji. Samo u pokrajini Kampanija gde je Napulj glavni grad živi 5,5 miliona stanovnika. Tako da nam je ovo veliki dan što otvaramo drugu prodavnicu na tom području“, kaže Cesare.

One JYSK je pogurao razvoj

Projekat One JYSK je pokrenut 2019. godine i u okviru njega su sve JYSK prodavnice širom sveta postale slične. Kao rezultat toga, došlo je do promene u asortimanu u JYSKu Italija, pa su novi proizvodi imali jasno skandinavski dizajn. Kako kaže Cesare, projekat One JYSK pokrenuo je pozitivan razvoj u JYSKu Italija.

„Imali smo sreće sa projektom One JYSK zato što su prodavnice modernizovane uz bolje osvetljenje i podove u skladu sa konceptom Store Concept 3.0. Nekako smo prešli iz prošlosti u budućnost pri čemu novi asortiman sada odaje istinski skandinavski utisak. Italijani ga obožavaju“, objašnjava Cesare.

Pogledajte još fotografija sa otvaranja prodavnice JYSK Afragola.

Latest news

New PoS

Uvođenje sistema Unified Commerce se ubrzava

31/05/2023 - Novo mesto prodaje sa sobom donosi mnoštvo novih funkcija. A sada se uvođenje ubrzava.

Garden

JYSK želi da svi uživaju u letu

25/05/2023 - JYSK je potpuno spreman da pomogne kupcima da uživaju u letu sa sjajnim ponudama baštenskog nameštaja.

Sara

JYSK je sada sertifikovan za reciklažu

24/05/2023 - Godinama JYSK je prodavao proizvode sertifikovane prema globalnom standardu za reciklažu (Global Recycled Standard, GRS), a sada je JYSK sertifikovan kao preduzeće.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office