Skip to main content

Italien igangsætter ambitiøs ekspansionsplan

Dato: 09/12/2022

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategori: Expansion

Den 24. november åbnede JYSK Italien sin anden butik i Napoli-området. Åbningen er en del af en ambitiøs ekspansionsplan med 20 nye butiksåbninger i FY23.

Butikschef Vittoria
Store Manager Vittoria Perna (venstre) og District Manager Matteo Giustiniani (højre) er klar til butiksåbningen.

Klokken var 9.25 på åbningsdagen, hvor JYSK Afragola var klar til deres store åbning. Store Manager Vittoria Perna havde holdt sin sidste motivationstale for teamet, da hun fandt en saks til åbningsbåndet. Klokken 9.30 gav Vittoria saksen videre til en kunde, der stod i døren, som blev bedt om officielt at åbne butikken. Båndet blev klippet, og nu kunne kunderne komme ind i den helt nye butik i Napoli.

”At åbne en ny butik er altid et stort øjeblik, og jeg har oplevet mere end én, siden jeg startede i JYSK. Men dette var min åbning. Så det er ikke mærkeligt, at jeg var mere passioneret end normalt. Frem for alt motiverede jeg mig selv maksimalt for at kunne gøre mit bedste ved at være organiseret og prioriteret,” forklarer Vittoria.

Afragola er et område i Napoli, Italien, og JYSK Afragola er bare den anden butik i Napoli-området. Det var den første butik af 20, der åbnede i Italien i indeværende regnskabsår.

Udvider til to nye regioner

Cesare Bailo, Country Director i JYSK Italien, og resten af teamet har et klart mål om at nå et samlet butiksantal på 350 butikker. Med et nuværende antal på 76 butikker er der stadig et bjerg at bestige. Men med en ambitiøs ekspansionsplan på 20 nye butiksåbninger alene inden for dette regnskabsår er Italien godt på vej til at nå deres mål.

Cesare Bailo, landechef
Cesare Bailo, Country Director i Italien i den nye butik.

”Der er 20 regioner i Italien, og JYSK er til stede i 17 af dem i dag. Vi ser et kæmpe potentiale i regionerne, som vi endnu ikke er til stede i. Derfor skal vi som led i vores udvidelsesplan åbne butikker i yderligere to regioner i regnskabsåret. Vi vil gerne vokse hurtigt, og vi har en fantastisk mulighed for at gøre det. Med denne ekspansionsplan vil vi vokse 28 % siden sidste år,” siger Cesare.

En vigtig dag for JYSK Italien

Der er mangel på brand awareness i det sydlige Italien, da der ikke er mange, der kender til JYSK. Det ser Cesare som et kæmpe potentiale, og han glæder sig til, at JYSK bliver en spiller på det syditalienske detailmarked.

”Kun én ud af fire kender til JYSK i Italien, og hvilket utroligt potentiale det er. Vi skal rykke tættere på vores kunder og bygge videre på vores brand awareness. Det kræver meget hårdt arbejde, men vi vil gerne frigøre det potentiale, som vi ser i Italien. Der er 5,5 millioner indbyggere bare i Campania-regionen, hvor Napoli er hovedbyen. Så det er en stor dag for os at åbne den anden butik i området,” siger Cesare.

One JYSK skubbede til udviklingen

I 2019 blev projektet One JYSK igangsat, hvor alle JYSK-butikker verden over blev ens. Som følge heraf skete der en ændring i sortimentet i JYSK Italien, hvor de nye produkter havde et tydeligt skandinavisk design. Ifølge Cesare kickstartede One JYSK-projektet den positive udvikling i JYSK Italien.

”Vi var heldige med One JYSK-projektet, fordi butikkerne blev mere moderne med bedre belysning og gulve som beskrevet i Store Concept 3.0. Vi gik lidt fra fortiden til fremtiden, hvor det nye sortiment nu har et ægte skandinavisk præg. Italienerne elsker det,” forklarer Cesare.

Se flere billeder fra åbningen af JYSK Afragola.

Latest news

Aleš Kisý

Mit sjette Paralympiske Lege

27/03/2024 - Med 5 måneder til starten af De Paralympiske Lege i Paris forbereder Aleš Kisý, en tjekkisk Paralympisk medaljevinder, sig til sit sjette Paralympiske Lege.

Peter og Jonas

Mesteren mod manageren: Kan en butikschef slå en guldvinder?

21/03/2024 - Kan Peter Rosenmeier vinde guld i Paris? Kan et kamera holde til at blive skudt efter? Og kan en butikschef stille noget som helst op imod en dobbelt paralympisk mester i bordtennis?

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italien investerer i medarbejderudvikling

19/03/2024 - Den 26. februar lancerede JYSK Italien det første District Manager Traniee-forløb (DMT) på hovedkontoret i Milano.

Tilføj kommentar

Husk at holde en god tone :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office